hirdetés

Búcsúztatás

Bán Magdát július 6-án búcsúztatják

A június 13-án elhunyt Bán Magda irodalmi szerkesztőt, újságírót, rádiós műsorvezetőt 2018. július 6-án 14 órakor búcsúztatják a Fiumei úti sírkertben.

Gyász

Elhunyt Kányádi Sándor

Életének 90. évében elhunyt Kányádi Sándor. A Kossuth-díjas költő, író, műfordítót 2018. június 20-án, szerdán hajnalban érte a halál Budapesten – tájékoztatta a család szerdán az MTI-t.

hirdetés

Hír

Szegedy-Maszák Mihály-emlékkonferencia lesz a PIM-ben

A Petőfi Irodalmi Múzeum, a Kosztolányi Kritikai Kiadás Kutatócsoport és az MTA BTK Irodalomtudományi Intézet Irodalomelméleti Osztálya emlékkonferenciát szervez Szegedy-Maszák Mihály születésének 75. évfordulójára 2018. június 19-én 10 órától a PIM-ben.

GYÁSZ

Elhunyt Márványi Judit

Kilencvenegy éves korában elhunyt Márványi Judit, a Magvető és a Szépirodalmi Kiadó egykori szerkesztője – tudatta Facebook-oldalán a Magvető Kiadó.

Hírösszefoglaló

Díjnyertes mondatok

Lia Levi a Strega Giovani, Mike McCormack pedig az International Dublin Literary díjat kapta meg a napokban. De nemcsak jó hírt tartogatott ez a hét: elhunyt Daša Drndić horvát írónő. – Heti külföldi hírösszefoglalónkat olvashatják.

HÍR

Y.EAST – Színházi és zenei fesztivál Zsámbékon

Több országból érkező színházi előadások, koncertek, szabadtéri mozi, workshopok –  újra megrendezik a színházi és zenei találkozót, a Y.EAST fesztivált, 2018. június 21. és június 24. között Zsámbékon.

ÉS-ajánló

Az Élet és Irodalom 2018/24. számából

Az ÉS idei 24. számában Angyalosi Gergely esszéje Füst Milán drámájáról, kritika Térey János és Markó Béla kötetéről, a Toldi mozi japán filmhetéről és a Second life, avagy kétéletem című előadásról, vers G. István Lászlótól és próza Marno Jánostól. – Ajánló az ÉS kulturális rovataiból.

A MECCS EMBERE 2018

A meccs embere – Foci VB 2018

Június 14-én kezdetét veszi az oroszországi labdarúgó-világbajnokság. A Litera irodalmárokat szerződtetett a csoportkör szemlézésére. A kommentátorállásban Csepelyi Adrienn, Kiss Tibor Noé, Láng Zsolt, Palágyi Ildikó Brigitta, Szálinger Balázs, Szegő János, Turi Tímea, Zelei Dávid.

Gyász

Meghalt Bán Magda

Bán Magda irodalmi szerkesztő, újságíró hosszú, méltósággal viselt betegség után 2018. június 13-án, 66 évesen elhunyt. A Magyar Rádió szerkesztő riportereként és műsorvezetőjeként nagy számú művet alkalmazott rádióra, kiváló interjúkat és életműinterjúkat készített. Az irodalmi élet pótolhatatlan alakja volt.

Íróles – eredmény

Az Íróles legjobbjai – Győzteseket hirdetünk!

Íróles címmel felhívást tettünk közzé, melyben arra kértük az olvasókat, fotózzanak az Ünnepi Könyvhét standjai közt bóklászó, dedikáló, felolvasó írókat. A beérkezett művekből négy galériát jelentettünk meg. És most eredményt hirdetünk.

hirdetés