hirdetés

Programajánló

Kezdődik a 27. Thealter

Ma kezdődik Szegeden a Thealter – a július 29-ig tartó nemzetközi színházi fesztivál idén is több helyszínen számos előadással, beszélgetéssel várja az érdeklődőket.

ÉS-ajánló

Az Élet és Irodalom 2017/29. számából

Megjelent az ÉS idei 29. száma. Olvashatják benne Tillmann J. A. esszéjét Heidegger és Japán kapcsolatáról, kritikát Schein Gábor és Csaplár Vilmos könyvéről, a vizes vb megnyitójáról, a Billy Elliot című musicalről, interjút Veres Andrással, verset Hétvári Andreától, prózát Kollár-Klemencz Lászlótól. – Heti ajánló az ÉS kulturális rovataiból.

hirdetés

Hír

Irodalmi alkotótábor a Szigetközben

Az Ambroozia folyóirat és a Hermaion Irodalmi Társaság kilencedik alkalommal hirdeti meg irodalmi alkotótáborát a Szigetközben található Véneken. Az augusztus 7-10-ig tartó táborra július 31-ig lehet jelentkezni.

Hírösszefoglaló

Befolyásoló tényezők

Hogyan jutnak könyvekhez a hátrányos helyzetű gyerekek, miért boldogulunk néha nehezen a versekkel? Ami pedig az írást illeti: Milyen kapcsolatban állt Agatha Christie a kiadójával? Feszültségteremtés áldozatok nélkül Jane Austen regényeiben. - Heti hírösszefoglalónkban néhány olvasást befolyásoló tényezőről esik szó.

ÉS-ajánló

Az Élet és Irodalom 2017/28. számából

Megjelent az ÉS idei 28. száma. Olvashatják benne Szilágyi János György esszéjét, kritikát Bertók László, Al Berto és Márkus György könyvéről, a Szabadkai Népszínház  Amadeus-előadásáról, Parászka Boróka rádióműsoráról, verset Szilágyi A. Gábortól és prózát Becsy Andrástól. – Heti ajánló az ÉS kulturális rovataiból.

#esterhazytolvasok

Esterházy Péterre emlékezünk

Ma egy éve, 2016. július 14-én halt meg Esterházy Péter. Emlékére szerzőink és a Litera szerkesztői ma egész nap Esterházy szövegeit olvassák. Óránként új és új felvételeket láthatnak a LiteraTV-ben. #esterhazytolvasok hashtaggel a Facebookon várjuk további szerzők és olvasók videóit is.

FRISS HÍREK

Szövegíró pályázatot hirdetett a Kalevala Baráti Kör

A szervezők Finnországhoz kapcsolódó írásokat várnak, szabadon választott műfajban. A pályázat fővédnöke Dragomán György.

Felhívás

Októberben lesz a JAK Műfordító Tábora – Felhívás

A József Attila Kör 2017-ben is meghirdeti Műfordító Táborát a magyar irodalom fordítói számára. A tábor idén Dunabogdányban lesz 2017. október 8–15. között. Jelentkezési határidő: szeptember 5.

HÍR

Daniel Kehlmann a jövő évi Könyvfesztivál díszvendége

Daniel Kehlmann német író lesz a 25. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál díszvendége 2018. április 19. és 22. között. A hírt a Magvető Kiadó facebook-oldalán jelentették be.

Hír

Menetjegyeket érvényesíteni, indul az Arany-busz!

Az Arany-emlékév keretében idén újabb mozgókiállítást rendezett a Petőfi Irodalmi Múzeum. A 200-as jelzésű Arany-buszra határon innen és túl számos helyen lehet majd felszállni – tudtuk meg a mai sajtótájékoztatón.

hirdetés