hirdetés

És-ajánló

Az Élet és Irodalom 2019/01. számából

Az ÉS idei 1. számában Almási Miklós esszéje, Deczki Sarolta és Kácsor Zsolt kritikája Tar Sándor posztumusz könyvéről. Fáy Miklós az Óbudai Danubia Zenekar születésnapi koncertjéről, Csengery Kristóf pedig Giuliano Carmignola új Bach-lemezéről írt. Vers Krusovszky Dénestől és próza Szaniszló Judittól. – Ajánló az ÉS kulturális rovataiból.

Hírösszefoglaló

Ámosz Oz, John Steinbeck, a nemzetközi young adult irodalom evolúciója

Elhunyt Ámosz Oz világhírű író. A The Outsiderstől a Harry Potteren át a The Hate U Give-ig – a nemzetközi ifjúsági irodalom evolúciója. 50 éve hunyt el John Steinbeck. – Heti nemzetközi hírösszefoglalónkat olvashatják.

hirdetés

Előszilveszter 2018

Kánonkórus – Holnap előszilveszterezünk

2018. december 30-án, vasárnap 17. alkalommal rendezi meg a Litera nagyszabású előszilveszteri partiját a Trafóban. Fellép Erdős Virág, Fekete Vince, Kubiszyn Viktor, Mán-Várhegyi Réka, Nemes Z. Márió, Szilágyi Ákos és egy meglepetésvendég. Közreműködik: Soharóza. Konferanszié: Litkai Gergely. Látvány: Vj Unflyable.

HÍR

Elhunyt Michael Castro költő

December 24-én 73 évesen elhunyt Michael Castro, St. Louis koszorús költője, a magyar költészet amerikai fordítója.

Gyász

Meghalt Ámosz Oz

2018. december 28-án, pénteken, 79 éves korában meghalt Ámosz Oz világhírű izraeli író – közölte a hírt a The Jerusalem Post című izraeli lap online kiadása.

Karácsony 2018

Boldog karácsonyt 2018

Idén is gazdag kínálattal várja olvasóit a Litera az ünnepek alatt. A fa alatt: nagyvizit Szilasi Lászlóval, beszélgetés Röhrig Gézával, Máté Gáborral és Király Kinga Júliával, búcsú Grendel Lajostól, Tandori kifulladásig, karácsonyi asztalfiók, ünnepi podcast, Aranyút és sok minden más. Boldog karácsonyt kívánunk!

Előszilveszter 2018

KÁNONKÓRUS – A Litera 17. előszilvesztere

2018. december 30-án 17. alkalommal rendezi meg a Litera nagyszabású előszilveszteri partiját a Trafóban. Az irodalmi óévbúcsúztatón fellép Erdős Virág, Fekete Vince, Kubiszyn Viktor, Mán-Várhegyi Réka, Nemes Z. Márió, Szilágyi Ákos és egy meglepetésvendég. Közreműködik: Soharóza. Konferanszié: Litkai Gergely. Látvány: Vj Unflyable.

Hír

Száz év Ady nélkül – Verspályázat

A Magyar Irodalomtörténeti Társaság Tanári és Szépírói Tagozata verspályázatot hirdet Ady Endre halálának 100. évfordulójára Száz év Ady nélkül címmel.

Hír

Aegon Művészeti Díj 2018 ősz

Az ország kedvenc színészeivel, irodalmi versennyel, fesztivál-jelenléttel, és megújult honlappal hirdeti az Aegon Művészeti Díj, hogy olvasni jó.

És-ajánló

Az Élet és Irodalom 2018/51-52. számából

Az ÉS ünnepi számában Földényi F. László Ottlikról, Torma Tamás a felújított Szépművészeti Múzeumról, Fuchs Lívia Jerome Robbinsról, Kálmán C. György pedig Szálinger Balázs kötetéről írt. Vers Takács Zsuzsától és próza Spiró Györgytől. – Ajánló az ÉS kulturális rovataiból.

hirdetés