hirdetés

HÁTTÉR

Pillanatfelvételek/2

A sűrűjéből

Beindult. Beindult, mintha beindította volna valaki, holott a miniszterünk inkább megnyitotta csak: az sem kevés persze, ha jól belegondolunk. Dés László muzsikált, ahogy kell, s a literának az irdatlan tömegben három darab írót is sikerült felfedeznie...

HÁTTÉR

Pillanatfelvételek/1

KERESZTURY A SŰRŰJÉBŐL

A legmesszebbről jövök, elsőként érkeztem tehát - na jó, portások már voltak -, s feltünő szépségű hostessek, eligazításilag.
     
hirdetés

HÁTTÉR

Készül a Vargas-Llosa-interjú

Mester Yvonne, a mester személyes ismerőse készítette a litera-interjút Mario Vargas Llosával, a Könyvfesztivál díszvendégével. Képünkön a szerző a cikk írása közben a fesztivál helyszínén, a Budapest Kongresszusi Központban a litera standján.

HÁTTÉR

Megérkezett Budapestre Mario Vargas Llosa

Megérkezett Budapestre Mario Vargas Llosa perui író, a X. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál díszvendége.

HÁTTÉR

Elmaradt díjátadás, és ami mögötte sejlik

A Móra-díjat (vagy ahogy maga a kiadó hívja: Móra Díjat) 2001-ben alapította a Móra Ferenc Ifjúsági Könyvkiadó Rt., a LIBRI Kft. és Móra Ferenc örökösei, Vészits Andrea és Kovács Györgyné Vészits Márta "azzal a céllal, hogy a magyar gyermekkultúráért, valamint a gyermekek művelődésének elősegítéséért végzett kiemelkedő tevékenységet elismerjék, honorálják".

Egy nap múlva Könyvfesztivál a Kongresszusiban

A Nemzetközi Könyvfesztivál színhelyén tartotta utolsó, az esemény előtti sajtótájékoztatóját a szervező MKKE.

HÁTTÉR

Mi történt a magyar gyermekirodalomban?

Április 25-én, pénteken 11 órakor a Lehár Teremben a Móra Kiadó képviseletében Cs. Tóth János vezérigazgató mutatja be a kiadó fesztiválra készült újdonságait. A díjátadás azonban elmarad. Ez alkalomra készült blokkunkban azt vesszük számba, hogy mi történt illetve mi nem történt a gyermekirodalomban.

HÁTTÉR

Hat spanyol író három napja Budapesten

Cerezales - Magrinyá - Mendicutti - Pascual - Pita - Sánchez-Ostiz

Ritka lehetőség a magyar "olvasótábor" számára, hogy idén áprilisban három nap alatt hat spanyol írót ismerhet meg egyszerre.

Kiosztották a Móricz Zsigmond Irodalmi Ösztöndíjakat

A Móricz-ösztöndíjbizottság döntött az ez évi Móricz-ösztöndíjak sorsáról.

Szeptemberben kezdődik a Sorstalanság megfilmesítése

A Sorstalanság című regény megfilmesítése szeptember 30-án kezdődik, a produkció alkotói már megtalálták a forgatásra alkalmas helyszínek többségét, a főszereplőket azonban még nem választották ki.
hirdetés