hirdetés

HÁTTÉR

Pillanatfelvételek/9

A sűrűjében

Este van, este van, ki ki nyúgalomba’, el vagyok fáradva, az eperfa lombja.

RIPORT

Szubjektív szombati szösszenetek II.

A Corvina Kiadó kulturális szótárai sorozatát a szerzők és Takács Ferenc irodalomtörténész mutatta be. 2003-04-26, 13.00, Liszt III. terem
hirdetés

RIPORT

Pillanatfelvételek/8

A sűrűjében

Tegnap déltől – sorrendben – Esterházy Péter, Závada Pál, Darvasi László, Garaczi László, Kőrösi Zoltán, Garaczi László, Háy János, Para-Kovács Imre, Bacsó Béla, Margócsy István, Dérczy Péter, Szálinger Balázs, Gerevich András, Tóth Krisztina, Földényi F. László, Németh Gábor, Kányádi Sándor, Kukorelly Endre, Szálinger Balázs, Zelki János – és súlyos slusszpoénként – Ficsku Pál járt a litera standján, ahogy itt a dedikálós falunk felé hátrafordulok: ha azt veszem, a fél kortárs irodalom.

RIPORT

Pillanatfelvételek/7

A sűrűjében

Jó reggelt kívánok, ez a harmadik nap reggele, ha jól számolom. A harmadik napé, amit itt tölt a litera stábja, az Önök szíves tájékoztatása végett, a Kongresszusi Központ lágy ölén.

RIPORT

Pillanatfelvételek/6

A sűrűjében

Hol van a könyv? – ordított egy kiadónak látszó ember a mobilba a Kongresszusi Központ bejárata előtt.

RIPORT

Pillanatfelvételek/5

A sűrűjében

Díjat átvenni a viselkedést, s a mimikát illetően nem túl könnyű – ha nagyon mosolyog az ürge, az aránytalan hála, alámenés, megalázkodás, ha meg nagyon befeszül, az arról szól, hogy ide vele, végre már, hogy észrevett ez a paraszt kuratórium, de akkor meg a közönség azt kérdezi: mire vered magad oly nagyon.

RIPORT

Pillanatfelvételek/4

A sűrűjében

Lettre-est, vagy mi ez, délelőtt. Éhgyomorra. Amikor megérkezem, Kornis Mityu lamentál a népieket a sírba kergető fejhangján – na, miről? - : a zsidó mivoltáról; intenzív, szép előadás. A közönség szerintem élvezné a jelenlétét továbbra is, de sajnos fogorvoshoz kell mennie, így le kell róla mondanunk.

RIPORT

Pillanatfelvételek/3

A sűrűjében

Az igazi nagy cápákkal az a baj, hogy nem lehet beférni rájuk. A litera embere egy darabig szakmai önérzetből kifolyólag becsülettel nyomakodott.

HÁTTÉR

Pillanatfelvételek/2

A sűrűjéből

Beindult. Beindult, mintha beindította volna valaki, holott a miniszterünk inkább megnyitotta csak: az sem kevés persze, ha jól belegondolunk. Dés László muzsikált, ahogy kell, s a literának az irdatlan tömegben három darab írót is sikerült felfedeznie...

HÁTTÉR

Pillanatfelvételek/1

KERESZTURY A SŰRŰJÉBŐL

A legmesszebbről jövök, elsőként érkeztem tehát - na jó, portások már voltak -, s feltünő szépségű hostessek, eligazításilag.
     
hirdetés