hirdetés

pályázat

Francia vacsora a Griff-hotelben - Képregénypályázat Nemes Z. Márió versére

A Pilpul képregénypályázata a Munkácsy Mihálynak tulajdondított különleges kép és Nemes Z. Márió hozzá kapcsolódó versére: a feladat a verset képregényformába ölteni úgy, hogy a képregény kockáit a vers sorai kövessék.

pályázat

Szerelem - A Faludi Ferenc Akadémia pályázata

„A sok romantikus ócskaság és szélesvásznú szemfényvesztés között az igazat keressük. Ez pedig kihívás, mint maga a szerelem." - A Faludi Ferenc Akadémia szerelem témában kísérleti filmeket, kisjátékfilmeket, dokumentumfilmeket és fotókat vár. A nevezési határidő: október 10.

hirdetés

pályázat

Felhívás magyar-román műfordítói műhelyen való részvételre

A Balassi Intézet – Bukaresti Magyar Intézet a Magyar Fordítóház Alapítvánnyal és a Román Kulturális Intézettel (ICR) magyar-román műfordító műhelyszemináriumot szervez 2014 őszén.

Pályázat

A Cédrus Művészeti Alapítvány karácsonyi pályázata

Beküldési határidő: augusztus 31.

Rövid határidejű pályázatot hirdet a Cédrus Művészeti Alapítvány és a Napkút Kiadó. Nincsen pénzjutalom, csak közös gyűjtőmunka és a remélt összeredmény.

PÁLYÁZAT

Az Országos Idegennyelvű Könyvtár műfordítás pályázata

Az Országos Idegennyelvű Könyvtár a Nyelvek Európai Napja alkalmából cseh nyelvből Műfordítás-pályázatot hirdet, 100.000,- Ft-os összdíjazással fiatal, műfordításkötettel nem rendelkező műfordítók számára.

Pályázat

Vallomások a könyvről

Pályázatot hirdet az Országos Idegennyelvű Könyvtár

A pályázatra olvasóink szubjektív, esszé jellegű beszámolóit várjuk legkedvesebb, legemlékezetesebb könyves élményükről. Az írások max. 2 - 3 oldal terjedelműek lehetnek,  A/4-es oldalt véve alapul. Formai megkötés nincs.

PÁLYÁZAT

46. Katonai Irodalmi Pályázat

A Honvédelmi Minisztérium, valamint a Magyar Írószövetség 2011-ben pályázatot hirdet a magyar irodalom művelői számára a Rákóczi-szabadságharc befejezésének 300. évfordulója alkalmából „Rákóczi-szabadságharc” címmel.

220 éve született Katona József - grafikai pályázat

Katona József életművéhez, a magyar drámához és színházművészethez kapcsolódó grafikák

A Kecskeméti Katona József Társaság és a Kecskeméti Kulturális és Konferencia Központ 2011. november 11. és december 4. között Katona József születésének 220. évfordulója alkalmából grafikai tárlatot rendez Katona József emlékére.

Babits Mihály műfordítói ösztöndíj 2011

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium megbízásából a Magyar Könyv Alapítvány (a továbbiakban: MKA) pályázatot hirdet fiatal műfordítók részére, akik szépirodalmi (próza, líra, színmű), kritikai, szociográfiai vagy bölcseleti műveket ültetnek át magyar nyelvre, s munkájuk több hónapra terjed.

"Katona Józsi ellkomorodik" - pályázati felhívás

A Katona József Társaság és a Forrás Szerkesztősége esszé- és tanulmánypályázatot hirdet Katona József születésének 220. évfordulója alkalmából.
hirdetés