hirdetés
2011. szeptember 30.

Magasiskola

Kilátó / Magasiskola

Bogdán László: Még hallani azt a hegedűszót

Ott állunk máris a brassói állomáson, a város tegnapi / büszkesége eléggé lerobbant állapotban várja a változást. / A bejáratnál ott ül a lábatlan koldus és hegedül. / Minden megvan. Minden ugyanolyan. – Októbertől pár hónapon át erdélyi szerzők műveit közöljük a Magasiskolában. Bogdán László versét olvashatják.

Kilátó / Magasiskola

Borbély András: Az irodalmi tér

Az úgynevezett irodalmi életről szólóhomályos fogalmak birtokában / kiáltványt írtunk egy bizonyos háromfejű szerző nevében, / előkapartam kortárs erdélyi szerzőket, / bár erdélyiségük lehetett volna hottentotta is akár – Októbertől néhány hónapon át erdélyi szerzők műveit közöljük a Magasiskolában. Borbély András versét olvashatják.

hirdetés

KILÁTÓ / MAGASISKOLA

Horváth Benji: A dicsőséges Európa; Amit a gyomor

Hetek óta úton volt, de vigasztalta a tudat, / hogy estére viszontláthatja a barlangot, / ahol anyja hetedmagával megszülte, / és először osztozott a Föld álmaiban. – Magasiskola rovatunkban októbertől erdélyi szerzők műveit közöljük. Most Horváth Benji verseit olvashatják.

MAGASISKOLA / KILÁTÓ

Győrfi Kata: a szél miatt; el is felejtek; ébredéskor

ha égett porszagra ébredek,/ tudom, hogy késő van./ ilyenkor emlékezni akarok,/ hogy mi történt közvetlenül elalvás előtt./ hogy virradt-e már,/ hogy fáztam-e. – Magasiskola rovatunkban októbertől három hónapig erdélyi szerzők műveit közöljük. Most Győrfi Kata verseit olvashatják.

Karácsonyi Magasiskola

Garaczi László: Hasítás (részlet)

Miki félmeztelenre vetkőzik, áll az esőben, nézi a fákat. Inas testén semmi hús, agárszerű, a füle hegyes. Tele van tetoválva, idézetek a könyvből, amit soha senki nem fog elolvasni. – Karácsonyi Magasiskolánkban Garaczi László készülő regényéből olvashatnak részletet.

Karácsonyi Magasiskola

Térey János: Káli holtak (részlet a regényből)

Részlet a regényből

A népszerűségért virítanod kell. Valaminek errefelé kötelező nagyon valamilyennek lennie. Vagy elemien brutálisnak, vagy meghökkentően mélynek, vagy nagyon popnak, nagyon konzervatívnak vagy nagyon liberálisnak. – Karácsonyi Magasiskolánkban Térey János készülő regényéből olvashatnak részletet.

Karácsonyi Magasiskola

Takács Zsuzsa: A zöld dzseki; A szakadék szélén

Nem mertem ránézni sosem. Féltem, hogy szétfoszlik, / mert ködkép. Máskor meg testet öltött, csak sejthettem, / hogy ő a Vak Remény, mert nem volt nála a fehér bot. – Karácsonyi Magasiskolánkban Takács Zsuzsa két versét olvashatják készülő kötetéből.

Karácsonyi Magasiskola

Szilasi László: Luther kutyái [1. Utólagos értesülések: FS]

A beteg férfi feje az ölében feküdt. Ne csinálj semmit, maradj így, jó ez. Úgy látta, javul a helyzet. A férfi bőre nem kék, nem zöld, az ajka is piros végre, nyitott szájjal veszi a levegőt. – Karácsonyi Magasiskolánkban Szilasi László készülő regényéből olvashatnak részletet.

Karácsonyi Magasiskola

Keresztury Tibor: Az év legsötétebb napja (dráma, részlet)

(dráma két felvonásban)

Eközben a szürkületben egy összegörnyedt, sötét kupac megelevenedik a legutolsó lakás előtt. Bátorságot merít a test, a kis sámliról óvatosan felemelkedik, s lábujjhegyen osonni kezd Jóska a kihajított lábos irányába. – Karácsonyi Magasiskolánkban Keresztury Tibor készülő drámájából olvashatnak részletet.

Karácsonyi Magasiskola

Krusovszky Dénes: Akik már nem leszünk sosem (részlet)

Az ifjú pár a terasz túlsó végében álldogált egy hatalmas babérbokor előtt, és mint valami audiencián, ott fogadták gépiesen mosolyogva az újonnan érkezőket. – Karácsonyi Magasiskolánkban Krusovszky Dénes készülő regényéből olvashatnak részletet.

Kilátó / Magasiskola

Balázs Imre József: Éjszakai repülés a Bakucz-kontinens fölött

sapkát visel hangszert tart kezében most érkezett az épület tövében állt nemrég és érmék hulltak elé egyre növekvő kupacban elsötétítve az eget menekültek előle az emberek – Magasiskola rovatunkban három hónapig erdélyi szerzők műveit közöljük. E héten Balázs Imre József versét olvashatják.

KILÁTÓ / MAGASISKOLA

Láng Orsolya: természetes folyamat; le vent nous portera

közöket hordozó közeg vagyok/ de hol kezdődsz te és/ hol végződöm benned én/ anyaország/ gazdatest... – Magasiskola rovatunkban októbertől három hónapig erdélyi szerzők műveit közöljük. Ezen a héten Láng Orsolya verseit olvashatják.

Kilátó / Magasiskola

Molnár Vilmos: Beton és Mesék

Volt egyszer valaki. Elvártak tőle valamit. Nem azt adta, amit vártak tőle. Nem is úgy, ahogy elvárták volna. Nem is akkor,mikor nekik tetszett. Nem is értékelték, amit adott. Nem is bánta cseppet sem soha. – Magasiskola rovatunkban december végéig erdélyi szerzők műveit közöljük. Ma Molnár Vilmos prózáit olvashatják.

Kilátó / Magasiskola

André Ferenc: sintér; aki másnak verset ás

savanyú káposztás palacsinta külföldről./ az üzenetet az egyetlenjövőbeli lánynak szánták./ látható a szállítási cím. – Magasiskola rovatunkban októbertől három hónapig erdélyi szerzők műveit közöljük. Ezen a héten André Ferenc verseit olvashatják.

hirdetés