hirdetés
2011. szeptember 30.

Magasiskola

Kilátó / Magasiskola

Szászi Zoltán: Szomjúság és más versek

a fröccs / amit fizetett / boldoggá nem tett // magam ellen győzök / vele – Magasiskola rovatunkban októbertől év végéig felvidéki írók műveit közöljük. Ezen a héten Szászi Zoltán verseit olvashatják.

Magasiskola / Kilátó

Pénzes Tímea: Iker-Anya-Versek (részlet)

...ahogy a gondolat bennük feltündöklik, / öröm ragyogja be arcukat, / nem haboznak: sebbel-lobbal magukra öltik / sarokba dobott madárszárnyukat. – Magasiskola rovatunkban októbertől év végéig felvidéki írók műveit közöljük. Ezen a héten Pénzes Tímea verseit olvashatják.

hirdetés

Kilátó / Magasiskola

Csehy Zoltán: Beatrix útjai Pannóniába és más versek

A király orrára rászállott a páva. / Vagy nagy az orra, / vagy nem ismerem a madarakat. / A király orrára ne kössél madarat! – Magasiskola rovatunkban októbertől év végéig felvidéki írók műveit közöljük. Ezen a héten Csehy Zoltán verseit olvashatják.

Magasiskola / Kilátó

Mellár Dávid: Kitépett idegcsomó

Lebeg nyolcezer energiától feszült, elvarratlan / szál a semmiben, akár egy kibelezett tárgy / a laborban, vagy egy kiállításon – Magasiskola rovatunkban októbertől év végéig felvidéki írók műveit közöljük. Ezen a héten Mellár Dávid versét olvashatják.

Kilátó / Magasiskola

Juhász Katalin: Vágy és más versek

Az örök városban nincsen szállásunk, / állunk a bezárt bazilika előtt, / mint egy eltévedt küldöttség,és tudjuk, hogy kora reggel / mindenképp tovább kell menni – Magasiskola rovatunkban októbertől év végéig felvidéki írók műveit közöljük. Ezen a héten Juhász Katalin verseit olvashatják.

Kilátó / Magasiskola

Forgács Péter: az emlékezet rejtett zugai

Hrabal szelleme lengi be a termet, Keller úrelvtárs, a tánctanár tapsikol, figyelem, ritmus, ritmus, figyelem, polcos seggén feszül a fényesre kopott nadrág, neje akár a Keller-bolygó holdja keringi őt körbe – Magasiskola rovatunkban októbertől év végéig felvidéki írók műveit közöljük. Ezen a héten Forgács Péter írását olvashatják.

Kilátó / Magasiskola

Barak László: A kívülálló, Checking, Ki vagy?, Amíg él...

Hogyan lehettél te őshonos ott, / ahol kiömlött vérem / már akkor idegen földrészt festett az aszfaltra, / amikor még csak búcsúzni készültem otthonomtól? – Magasiskola rovatunkban októbertől év végéig felvidéki írók műveit közöljük. Ezen a héten Barak László verseit olvashatják.

Kilátó / Magasiskola

Nagy Hajnal Csilla: Tények, Szalmaszálak és más versek

Ablaküvegre ragasztott lepkékről álmodom / és egy olasz kisvárosról, ahol John Malkovich és egy / fiatal kurva kergetik egymást, de / nem tudok rájönni, vajon / bántás vagy óvás céljából teszik – Magasiskola rovatunkban októbertől három hónapig felvidéki írók műveit közöljük. Ezen a héten Nagy Hajnal Csilla verseit olvashatják.

Kilátó / Magasiskola

Szalay Zoltán: Faustus kisöccse

Részlet egy készülő regényből

Hány éves is vagy, tizenkettő? Már majdnem tizenhárom. Arra fogsz emlékezni az eltiport prágai tavaszból, hogy az emberek arcán mennyi érzelmet láttál, dühöt, vágyat, mindegy, mit, de őszinte érzelmeket. Ez most történik meg veled utoljára. – Magasiskola rovatunkban októbertől három hónapig felvidéki írók műveit közöljük. Ezen a héten Szalay Zoltán regényrészletét olvashatják.

Kilátó – Magasiskola

Tőzsér Árpád: Utómodern fanyalgás és más versek

Magasiskola rovatunkban mostantól három hónapon át felvidéki magyar írók műveit közöljük. Elsőként Tőzsér Árpád Utómodern fanyalgás a szlovákai magyar irodalom tárgyában és A túlvilágról (Zs. Nagy Lajos költő úrnak, a túlvilágra) című régebbi alkotását és A három Dezső című friss versét olvashatják.

Magasiskola

Mile Stojić: Hatidža

Láttam / Hatidža Mehmedovićot / a szarajevói / Népszínházban. / Első alkalommal járt ott, / a legelső sorban ült. / Félénken nézegette a plafon / aranyozott cikornyáit. – Magasiskola rovatunkban Mile Stojić a júliusban elhunyt Hatidža Mehmedović emlékére írt versét közöljük Fenyvesi Ottó fordításában.

Magasiskola

Szálinger Balázs: Illattábor Pogányváron

Ötödik nap, ébresztő, reggeli. / Táltosmegfeszítés Orosztonyban, beszélgetés. / Magmáig lekapálni, őszintétlen korban. / Élményszünet, ebéd. – Magasiskola rovatunkban Szálinger Balázs verse.

hirdetés