hirdetés

A Litera bemutatja

Darvasi László: Düvő – Pál Sándor Attila versei

Olyan könnyedén magányos, olyan könnyedén szeret, olyan könnyedén fél, mégis megborzong tőle az ember. Olykor pedig pontos és objektív, tárgyilagosan leíró, de például sohasem hűvös. Soha sem részvétlen. – Pál Sándor Attila költészetét a hónap szerzője, Darvasi László mutatja be a Litera olvasóinak.

A hónap szerzője

Szüts, Balla, Virág, Affleck, Bíró, Nádasdy, del Rey

Kulturális ajánló

A hónap szerzője, Darvasi László, mások mellett Szüts Miklós Kiscelli Múzeumban rendezett kiállítását, Balla Zsófia verseskötetét, A régi város című filmet, Keresztury Tibor Tar Sándor műveiből írt A te országod darabjának előadását, Nádasdy Ádám Nyírj a hajamba című verseskötetét és Lana del Rey klipjét ajánlja a Litera olvasóinak. 

hirdetés

A hónap szerzője

Darvasi László: A halál buta, és tehetségtelen

Vannak fölöttébb érdekes élményeim ezzel kapcsolatban, mi az igazi halál közelsége, hogyan hozza vagy hogyan nem hozza elő az Istent, hogyan hozza elő az imát, mit tesz a történettel, mit tesz a gondolkodással, mit tesz az önismerettel. Azt hiszem, hogy a halál buta, és tehetségtelen. – A hónap szerzőjével, Darvasi Lászlóval Mészáros Gábor készített interjút.

A hónap szerzője

Darvasi László: A Legionella-füzet

– Konkrétan három hideg fürdőt vettem az utolsó két órában, asszonyom. Azt hiszem, lángolok. Azt hiszem, nagyon beteg vagyok. Talán ilyen vátesznek lenni. Nem tudom. Én mindenesetre szeretném, ha kijönne a… Megszakadt a vonal. – A hónap szerzője februárban: Darvasi László. Készülő könyvéből olvashatnak most egy részletet.

A hónap szerzője

A hónap szerzője: Darvasi László

A Litera minden hónapban "megválasztja" a hónap szerzőjét. Havonta egy író, költő áll a figyelem a fókuszában, aki több műfajban is megmutatja magát, készül vele interjú, közöljük friss műveit, megkérdezzük más művészeti területek alkotásairól és a fiatal irodalomról is. 2017 februárjában Darvasi László a hónap szerzője a Literán.

hirdetés
  • 1