hirdetés

A hónap szerzője

Dragomán György: Kulturális kalandok

A hónap szerzője, Dragomán György Georg Baselitz Újrajátszott múlt című kiállítását, Kézdy Luca MÜPA-beli koncertjét, a Katonában Martin McDonagh Hóhérok című előadását és Szüts Miklós festményeit ajánlja.

A hónap szerzője

Dragomán György: Nekem kamaszkoromban mindig süt a nap

Ahhoz, hogy az első pillanatban a szagán megérezd az elnyomás veszélyét, tényleg nem árt, ha vannak már ilyen típusú tapasztalataid. Ha nem láttad és tapasztaltad meg működés közben, akkor az elején talán még megbocsátóbb vagy, a cél érdekében megengedhetőnek tartasz bizonyos dolgokat – pedig nem megengedhetők. – A hónap szerzőjét, Dragomán Györgyöt Hrabovszky Dóra kérdezte.

hirdetés

A hónap szerzője

Dragomán György: Medvezsír

A férfi akkor megfogta a ruhát, összerándult, ahogy megsütötte a tenyerét a hideg, felszisszent, aztán kérdezett valamit a nőtől, a nő Hermészre nézett: – Hogyhogy a medvék testhője? – kérdezte. Hermész erre a vasrácshoz ment, lerántotta róla a ponyvát: – Medveháton fognak menni... – A hónap szerzője, Dragomán György novelláját olvashatják.

HÍR

Új beszélgetéssorozatot indít a Hungarian Literature Online

A Litera angol nyelvű testvéroldala, a Hungarian Literature Online (HLO) a Brody Studios Klubbal közösen induló új sorozatában hónapról hónapra a kortárs irodalom legfontosabb szerzőivel, műfordítóival és szereplőivel ismerkedhet meg a külföldi közönség. A sorozat első vendége március 14-én Dragomán György.

A hónap szerzője

A hónap szerzője: Dragomán György

A Litera minden hónapban "megválasztja" a hónap szerzőjét. Havonta egy író, költő áll a figyelem a fókuszában, aki több műfajban is megmutatja magát, készül vele interjú, közöljük friss műveit, megkérdezzük más művészeti területek alkotásairól és a fiatal irodalomról is. 2017 márciusában Dragomán György a hónap szerzője a Literán.

hirdetés
  • 1