hirdetés

A hónap szerzője

Garaczi László: Isten elszólta magát

Most inkább a történetek érdekeltek, a karakterek kialakulásának motívumai. A hasadás pillanata, a hasítás jellege. Mikor hatévesen egy villamosmegállóban eldől, hogy életed titkos terve az lesz, hogy a lányok felpofozzanak. - A hónap szerzőjével, Garaczi Lászlóval beszélgetett Jánossy Lajos.

A Litera bemutatja

Garaczi László: Mentor pácban

Nem mondanám, hogy szabályos, klasszikus novellák, viszont hibátlanok. Eszköztelenek, fegyelmezettek, pontosak, karakteresek. Semmi locsogás, szépelgés, affektálás, művészkedés – Bakos Gyöngyi prózáját a hónap szerzője, Garaczi László méltatja.

hirdetés

A Litera bemutatja

Bakos Gyöngyi: Kisbolygó

Nem tudom, hogy tizenkét vagy tizennyolc szeletes tortát válasszak. A tizenkettő kevés, a tizennyolc túl sok. És drága. Rengeteg rajta a marcipán, nem szeretem a marcipánt. – Bakos Gyöngyi Kisbolygó című prózáját olvashatják.

A HÓNAP SZERZŐJE

Garaczi László: „Bolond szerelem"

(Kályhák és kályhacsempék a középkori Magyarországon)

Szószólójuk, egy őszöreg vájár lassan felemelt ujjal rámutatott a földből peckesen kikandikáló középkori pöcspalackra. Egyben jelezte, hogy bármilyen ritkaság, ők nem szeretnék tovább tisztogatni. – Garaczi László a Budapesti Történeti Múzeum Vármúzeum kiállításait ajánlja.

A hónap szerzője

Garaczi László – Nagy Ildikó Noémi: Hullámzó horizont (részlet)

A piacon nincs friss zöldség, gyümölcs, elmegy Garouába sajtot venni. Már a buszon hazafelé megeszi, nehogy megromoljon. Liam miatt eszi a sajtot. Liam miatt tart ki. - A hónap szerzője Garaczi László. A Nagy Ildikó Noémivel közösen íródó prózából, a Hullámzó horizontból olvashatnak részletet.

A hónap szerzője: Garaczi László

A hónap szerzője: Garaczi László

A Litera minden hónapban „megválasztja” a hónap szerzőjét. Havonta egy író, költő áll a figyelem a fókuszában, aki több műfajban is megmutatja magát, készül vele interjú, közöljük friss műveit, megkérdezzük más művészeti területek alkotásairól és a fiatal irodalomról is. – 2018 júliusában Garaczi László a hónap szerzője a Literán.

hirdetés
  • 1