hirdetés

A LITERA BEMUTATJA

Marno János Solymosi Glória verseiről

Marno János volt januárban a hónap szerzője a Literán, a vele készült interjúnk és saját írásai mellett fiatal tehetségeket is bemutat. Most Solymosi Glória költészetével ismerteti meg az olvasókat.

A LITERA BEMUTATJA

Marno János Kiss Lóránt verseiről

Marno János volt januárban a hónap szerzője a Literán, a vele készült interjúnk és saját írásai mellett fiatal tehetségeket is bemutat. Elsőként Kiss Lóránt költészetével ismerteti meg az olvasókat.

hirdetés

A hónap szerzője

Marno János – Marno Dávid: Bruegel és Brueghel

Marno János januárban a hónap szerzője volt a Literán. Michelangelo Frammartino filméjének ajánlása után és ahhoz kapcsolódva, az előzőhöz hasonlóan rendhagyó formában, fiával, Dáviddal folytatott beszélgetésben értelmezi Pieter Bruegel és Jan Brueghel festményeit. 

A hónap szerzője

Marno János – Marno Dávid: Frammartino filmjéről

Januárban a hónap szerzője a Literán Marno János volt. Rendhagyó filmajánlója egy beszélgetés közte és fia, Dávid között, Michelangelo Frammartino Le Quattro Volte („Négy fordulat”) című, 2010-es filmjéről.

A HÓNAP SZERZŐJE

Egy regény és egy opera

A hónap szerzője, Marno János Roberto Bolaño A Harmadik Birodalom című regényét és Giuseppe Verdi La Traviata című operájának 2005-ös salzburgi előadását ajánlja a Litera olvasóinak Carlo Rizzi rendezésében, Anna Netrebko, Rolando Villazón és Thomas Hampson főszereplésével.

A hónap szerzője

Marno János: Pastorale, A pillangó hatás, Téli mese, Epifánia

a fákról azonban ne essék itt szó; / sűrűjébe csalná csak be az embert, / elég, hogy ha egynek nekivetjük / a hátunk, szemünket legeltetve, / mit, hol rejt még az eseményhorizont. – A hónap szerzőjének verseit olvashatják.

Nagyvizit

Marno János: Kapaszkodj a vízbe II.

Mintha az idő maga öltene testet és arculatot, kiben-kiben különbözőt, és toligálná ezeket a maszkjait keresztül a téren, a térben, míg vége nem szakad egy-egy ilyen keresztültoloncolásnak. Ambivalenciám eszerint nem is belőlem, pláne nem a személyiségemből adódik, hanem belőle vagyok én – és mint nem-én is. Csapongok a centrifugális és a centripetális pörgések között... – Marno Jánossal készült nagyvizit-interjúnk második részét olvashatják.

Nagyvizit

Marno János: Kapaszkodj a vízbe I.

Paradigmák bomlanak el, és tűnnek elő újabb, meghökkentő paradigmák, megkockáztatnám még azt is, hogy ilyenkor az elmében olyasféle nukleáris folyamatok mennek végbe, mint az univerzum bármely más helyén... – Marno Jánossal készített nagyvizit-interjúnk első részét olvashatják.

A hónap szerzője

A hónap szerzője: Marno János

A Litera mostantól kezdve minden hónapban "megválasztja" a hónap szerzőjét. Havonta egy író, költő áll a figyelem a fókuszában, aki több műfajban is megmutatja magát, készül vele interjú, közöljük friss műveit, megkérdezzük más művészeti területek alkotásairól és a fiatal irodalomról is. 2017 januárjában Marno János a hónap szerzője a Literán.

LiteraTV

Nagyvizitben Marno Jánosnál

Legutóbb Marno Jánosnál jártunk nagyvizitben. Kétrészes nagyinterjúnk előzményeként tekintsenek meg egy részletet a beszélgetésből, melyben többek között gesztenyéskerti sétákról, kiábrándulásról, a vers születéséről, kamaszkorról és avantgárdról mesél. – A LiteraTV felvétele.

hirdetés
  • 1