hirdetés

A hónap szerzője bemutatja

Inspiratív engedmény

A tartályforma, amiben összepárosíthatatlan dolgok kerülnek egymás mellé, már nem a látvány eleme, nem a látás eredménye, hanem a látás gondolati reflexiója, ami szintén látványként rendeződik el. Vagyis a látás, amiről itt szó van, a látványként tárgyiasuló gondolkodással azonos. – A hónap szerzője, Schein Gábor, Szabó Marcell költészetéről írt.

A hónap szerzője

Ország Lili, Virzi és Paizs Miklós Don Giovannija

Schein Gábor kulturális ajánlata

Ország Lili labirintusai, az archaikus írás rommezői valójában tájképek, amelyeket a halott angyal emlékező tekintete lát. Festészete egyre mélyebben sajátította el a halott angyal látását. Ismerem ezt a tekintetet. – A hónap szerzője, Schein Gábor Ország Lili kiállítását, Paolo Virzi filmjét és a Don Giovannit ajánlja Paizs Miklós előadásában.

hirdetés

A hónap szerzője

Schein Gábor: Semmi sincs jól, de minden rendben van

Megírni valamit és utána úgy érezni, hogy sikerült, az persze jó érzés néhány pillanatra. De ez írással folyton sarokba szorítja magát az ember, és mindig olyasmivel állok szemben, amiről úgy érzem, nem vagyok képes megoldani. – A hónap szerzőjével, Schein Gáborral Dézsi Fruzsina beszélgetett. 

A hónap szerzője

Schein Gábor: A szerencse fia

(részlet egy készülő kisregényből)

És látta Isten is, hogy nincs értelme sírni. Látta, hogy vége, tényleg vége a világnak, és látta, hogy ez jó. Mert ha vége van, akkor kezdődhet egy másik. – A hónap szerzője, Schein Gábor készülő kisregényének részletét olvashatják. 

A hónap szerzője

A hónap szerzője: Schein Gábor

A Litera minden hónapban „megválasztja” a hónap szerzőjét. Havonta egy író, költő áll a figyelem a fókuszában, aki több műfajban is megmutatja magát, készül vele interjú, közöljük friss műveit, megkérdezzük más művészeti területek alkotásairól és a fiatal irodalomról is. 2017 áprilisában Schein Gábor a hónap szerzője a Literán.

hirdetés
  • 1