hirdetés

A hónap szerzője

Tóth Krisztina: Elképesztő történeteket kapsz az emberektől

...az az izgalmas, hogy hogyan lehet úgy kimetszeni pillanatokat, hogy az ember nem írja meg az előzményeket, hanem ráfókuszál a megfelelő részletre, keresi a képkivágást, a látványt, a mozdulatot, a dialógust, ami hordozza magában a nagyobb sztorit. – A hónap szerzőjét, Tóth Krisztinát Szihalmi Csilla kérdezte.

A hónap szerzője bemutatja

Tóth Krisztina Harag Anitáról és Rékai Anettről

Az eddig általam olvasott Harag Anita-írások egyik legjellemzőbb vonása ez a lendületes, merész tömörítés. Nincs semmi felvezetés, bedobja az olvasót a történetbe, és nemigen ad támpontokat. / Semmi manír, csak rezignált figyelem, és váratlan nézőpontváltások – A hónap szerzője két fiatal szerzőt mutat be: Harag Anitát és Rékai Anettet.

hirdetés

A hónap szerzője

Tóth Krisztina: Roskó Bea képéről

...a juhbelet összecsomózva árulják. Ki kell bogozni, beáztatni és csíkocskákra vágni, hogy lapot lehessen belőle ragasztani. Az így létrejövő hártyavékony felület aztán észrevétlenül változik, mozog, mint valami élő bőr. A kékeslilás ceruzafoltok is olyanok rajta, mint a véraláfutás. – A hónap szerzője Roskó Bea Hangok folyója című képéről írt.

A hónap szerzője

Tóth Krisztina: Pokémon go

Olvastam a neten, hogy a talajba került tárgyak egyre mélyebb és mélyebb rétegekbe süllyednek és közben változtatják a helyüket. Lehet, hogy már több méter mélyen van, hogy egész a... egész a... mélyrétegekbe fúródott le. – A hónap szerzője, Tóth Krisztina Pokémon go című, készülő drámájából olvashatják az első jelenetet.

A hónap szerzője

A hónap szerzője: Tóth Krisztina

A Litera minden hónapban „megválasztja” a hónap szerzőjét. Havonta egy író, költő áll a figyelem a fókuszában, aki több műfajban is megmutatja magát, készül vele interjú, közöljük friss műveit, megkérdezzük más művészeti területek alkotásairól és a fiatal irodalomról is. 2017 szeptemberében Tóth Krisztina a hónap szerzője a Literán.

hirdetés
  • 1