hirdetés

Szerelmes Arany

Varró Dániel: Ész és f*sz vitája

Mint párbaji fegyver, mit lovag kiránta, / Úgy meredek én is vitézül iránta, / Bősz harci kedv büszkén dagadozva jár át / Szálfaökleléssel bévenni a várát. – Varró Dániel „közönségdíjas” verse a Litera Szerelmes Arany pályázatának díjátadásán hangzott el. A videó után most olvashatják is a verset.

Interjú

Varró Dániel: Izgatott a hőzöngés mint költői műfaj

A mindennapokban is érdekel és szórakoztat, hogy kinek milyen mániái vannak, miken hőzöngenek az emberek vég nélkül. Angolul „rant”-nek hívják az ilyen hosszú dühkitöréseket, az amerikai költők szeretnek ilyesmiket írni. Engem is izgatott a hőzöngés mint költői műfaj. – A hónap szerzőjével, Varró Dániellel Seres Lili Hanna beszélgetett.

hirdetés

LiteraTV

Varró Dániel: Ész és f* vitája (videó)

„Hadd vegyem a dolgot” úgymond „magam kézbe. / Gondold el a grófnét, ész komám, ruhátlan, / Mi tetszetes néked, oly pozitúrában, / Te meg öcsém, vessző, ha megnyúltál, hagyd úgy, / Bízzad reám bízvást lőkupakod, makktyúd.” – Varró Dániel verse a Litera Szerelmes Arany pályázatának díjátadóján hangzott el.

A hónap szerzője

Varró Dániel: A kíváncsi óratörpe – részlet

Nézte a nép reggel-este, / városlakó váltig leste, / mit mutat a toronyóra, / hányason van mutatója, / hányat ver a harang nyelve / fülhegyezve azt figyelte, / hallgatta a haranghangot, / hány bimmet üt és hány bammot. – A hónap szerzője, Varró Dániel A szomjas troll című, jövő tavasszal a Kolibrinél megjelenő könyvéből olvashatnak részletet.

A hónap szerzője

Varró Dániel: az átkelés módozatai

lehetne az is hogy csak kiabálunk / hogy csak beszélgetünk a víz fölött / és nem megyek át hozzád ladikon / horgászni mész? kiáltanám a szélbe / és hangod visszaringna a vizen / nem! horgászni megyek! ja! kiabálnám / ja jól van azt hittem horgászni mész! – A hónap szerzője, Varró Dániel versét olvashatják.

A hónap szerzője

A hónap szerzője: Varró Dániel

A Litera minden hónapban „megválasztja” a hónap szerzőjét. Havonta egy író, költő áll a figyelem a fókuszában, aki több műfajban is megmutatja magát, készül vele interjú, közöljük friss műveit, megkérdezzük más művészeti területek alkotásairól és a fiatal irodalomról is. 2017 októberében Varró Dániel a hónap szerzője a Literán.

hirdetés
  • 1