hirdetés
2018. február 18.

A magyar próza kilenc hete

A magyar próza 9 hete

Tömörkény István: Kun László szekere – Bánki Éva választása

Az öregek világértelmezésével máshol sem lehet lázadni: ők állítják, hogy a rend az, hogy a leggyengébbek feláldozzák magukat, hogy nincs más, mint szót fogadni és a szekérhez láncolni magunkat. – Február 18-ától kilenc héten át kilenc író válogat a magyar próza remekei közül 1825-től 2016-ig. Ma Bánki Éva választását közöljük, a szerző kommentárjával.

A magyar próza 9 hete

Agota Kristof: Trilógia – Kiss Noémi választása

A nagy könyvek gyűjteményében ül, hogy könnyen hozzáférjek. Ide rakom a vékony köteteket, amik valamikor nagy hatással voltak rám, papír is van benne, jegy. – Február 18-ától kilenc héten át kilenc író válogat a magyar próza remekei közül 1825-től 2016-ig. Ma Kiss Noémi választását közöljük, a szerző kommentárjával.

hirdetés

A magyar próza kilenc hete

Szathmári Sándor: Kazohinia – Horváth Viktor választása

Ez a regény a Platónnal kezdődő tradíció nagy pillanata... Világot alkot, nem nyelvet, és így elér a lakosságig. 2010 óta különösen nagy szükségünk van rá. – Február 18-ától kilenc héten át kilenc író válogatott a magyar próza remekei közül 1825-től 2016-ig. Ma Horváth Viktor választását közöljük, a szerző kommentárjával.

A magyar próza kilenc hete

Kertész Imre: Sorstalanság – Szántó T. Gábor választása

Ha valaki elolvassa a Sorstalanság első harminc oldalát, világossá válik számára, hogy írója olyan tudás birtokosa, melynek forrása legalább annyira a modern lélektan és filozófia, mint a vészkorszak tapasztalata. – Február 18-ától kilenc héten át kilenc író válogatott a magyar próza remekei közül 1825-től 2016-ig. Ma Szántó T. Gábor választását közöljük, a szerző kommentárjával.

A magyar próza kilenc hete

Rubin Szilárd: Római egyes – Szilasi László választása

Könyvként talán Ottlik Géza Hajnali háztetők című műve lehet a példa, szerzőként pedig Rubin Szilárd. Csirkejáték, Római egyes, Aprószentek: kutató lépések egy ismeretlen területen. – Mától kilenc héten át kilenc író válogat a magyar próza remekei közül 1825-től 2016-ig. Elsőként Szilasi László választását, Rubin Szilárd Római egyesének részletét közöljük, kommentárral.

hirdetés
  • 1