hirdetés

A szobor titka - A Magyar Természettudományi Múzeumban

A szobor titka pályázat legjobb novellái - felolvasóest a Magyar Természettudományi Múzeumban.

A szobor titka

A szobor titka – A Magyar Természettudományi Múzeumban

2015. május 15-én, pénteken 18 órától a Litera A szobor titka című pályázatának legjobbjai olvasnak fel a Magyar Természettudományi Múzeum Múmiavilág című kiállításán, ott, ahol a Buddha-szobor állt, melyben tudósok egy önmagát mumifikáló szerzetes maradványait fedezték fel. 

hirdetés

Litera-díj

Marno János Litera-díjas!

2015. április 25-én a Litera tizedik alkalommal adta át a Litera-díjat annak a szerzőnek, aki a legmesteribb módon fejtette meg a rejtélyes s nagy botrányt kavart Buddha-szobor titkát. A diákokból álló zsűri Marno János Nirvána a szkafanderben című írásának ítélte a jubileumi Litera-díjat. A nyílt pályázat győztese: Csobánka Zsuzsa Emese, a második díjat Tóth Kinga, a harmadikat megosztva Bitó Katalin és Kirilla Teréz nyerte.

A szobor titka 6.

Nemes Z. Márió: Logosz-hajtómű

A Magyar Természettudományi Múzeum Múmiavilág című kiállításán látható volt egy Buddha-szobor, amelyben tudósok egy önmagát mumifikáló szerzetes közel ezeréves testének maradványait fedezték fel. Az idei Litera-díj meghívásos pályázatában hat szerző fedi fel a szobor titkát. Nemes Z. Márió írását olvashatják.

A szobor titka 5.

Forgách András: 7 apokrif

A Magyar Természettudományi Múzeum Múmiavilág című kiállításán látható volt egy Buddha-szobor, amelyben tudósok egy önmagát mumifikáló szerzetes közel ezeréves testének maradványait fedezték fel. Az idei Litera-díj meghívásos pályázatában hat szerző fedi fel a szobor titkát. Forgách András írását olvashatják.

A szobor titka 4.

Sirokai Mátyás: Buddhakapu

A Magyar Természettudományi Múzeum Múmiavilág című kiállításán látható volt egy Buddha-szobor, amelyben tudósok egy önmagát mumifikáló szerzetes közel ezeréves testének maradványait fedezték fel. Az idei Litera-díj meghívásos pályázatában hat szerző fedi fel a szobor titkát. Sirokai Mátyás írását olvashatják.

A szobor titka 3.

Marno János: Nirvána a szkafanderben

A Magyar Természettudományi Múzeum Múmiavilág című kiállításán látható volt egy Buddha-szobor, amelyben tudósok egy önmagát mumifikáló szerzetes közel ezeréves testének maradványait fedezték fel. Az idei Litera-díj meghívásos pályázatában hat szerző fedi fel a szobor titkát. Marno János írását olvashatják.

A szobor titka 2.

Miklya Anna: A csengő

A Magyar Természettudományi Múzeum Múmiavilág című kiállításán látható volt egy Buddha-szobor, amelyben tudósok egy önmagát mumifikáló szerzetes közel ezeréves testének maradványait fedezték fel. Az idei Litera-díj meghívásos pályázatában hat szerző fedi fel a szobor titkát. Miklya Anna írását olvashatják.

A szobor titka 1.

Kun Árpád: A több száz éves hús

A Magyar Természettudományi Múzeum Múmiavilág című kiállításán látható volt egy Buddha-szobor, amelyben tudósok egy önmagát mumifikáló szerzetes közel ezeréves testének maradványait fedezték fel. Az idei Litera-díj meghívásos pályázatában hat szerző fedi fel a szobor titkát. Elsőként Kun Árpád írását olvashatják.

hirdetés
  • 1