hirdetés
2011. április 21.

Artisjus Díj

Artisjus-díj

Berkovits György az Artisjus Irodalmi Nagydíjasa

Magyar látvány című esszékötetéért Berkovits György veheti át az Artisjus Irodalmi Nagydíjat 2018-ban. A fődíjas mellett Turi Tímea, Schein Gábor, Földényi F. László és Csabai László írókat szólítják majd színpadra 2018. február 1-jén az Artisjus Díjak átadó ünnepségén.

Díj

Tőzsér Árpád az Artisjus irodalmi nagydíjasa

Erről az Euphorboszról beszélik című válogatáskötetéért Tőzsér Árpád kapja az Artisjus Irodalmi Nagydíjat 2016-ban. A fiatalabb szerzők közül Bognár Péter és Gerőcs Péter, a középgenerációból Beck András és Takáts József részesül a Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület irodalmi elismerésében.

hirdetés

Laudáció

Reményi József Tamás: Károlyi Csaba Artisjus-díjához

Károlyi Csaba: Nincs harmadik híd című kötetéért Artisjus Irodalmi Díjat kapott. Reményi József Tamás laudációját olvashatják. A friss Artisjus-díjasokkal ma 14 órakor beszélgetést rendeznek a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon, a Millenáris Hess András Termében.

Laudáció

Báthori Csaba: Laudáció Szijj Ferenc Artisjus-díjához

Szijj Ferenc: Agyag és kátrány című kötetéért Artisjus Irodalmi Díjat kapott. Báthori Csaba laudációját olvashatják. A friss Artisjus-díjasokkal ma 14 órakor beszélgetést rendeznek a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon, a Millenáris Hess András Termében.

Laudáció

Grecsó Krisztián: Laudáció Háy János Artisjus-díjához

Háy János: Napra jutni című könyvéért Artisjus Irodalmi Díjat kapott. Grecsó Krisztián laudációját olvashatják. A friss Artisjus-díjasokkal ma 14 órakor beszélgetést rendeznek a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon, a Millenáris Hess András Termében.

Laudáció

Margócsy István: Laudáció Szilágyi Mártonról

Szilágyi Márton A költő mint társadalmi jelenség című könyvéért Artisjus Irodalmi Díjat kapott. Margócsy István laudációját olvashatják. A friss Artisjus-díjasokkal ma 14 órakor beszélgetést rendeznek a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon, a Millenáris Hess András Termében.

Laudáció

Szilágyi Zsófia: Kukorelly Endre Artisjus Irodalmi Nagydíjához

Mind, átjavított, újabb, régiek című kötetével Kukorelly Endre nyerte el idén az Artisjus Irodalmi Nagydíjat. Szilágyi Zsófia laudációját olvashatják. A friss Artisjus-díjasokkal ma 14 órakor beszélgetést rendeznek a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon, a Millenáris Hess András Termében.

Artisjus-díjak

Kukorelly Endre kapja az Artisjus Irodalmi Nagydíját

Mind, átjavított, újabb, régiek című költői életművét összegyűjtő kötetéért Kukorelly Endre kapja az Artisjus Irodalmi Nagydíjat 2015-ben. Rajta kívül Szijj Ferenc, Háy János, Károlyi Csaba és Szilágyi Márton részesül a Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület elismerésében. 2006 óta összesen 48 kiemelkedő költőt és írót ismert el ezzel a díjjal a szerzői egyesület.

Hír

Pintér Béláé az Artisjus Irodalmi Nagydíj

Drámák című gyűjteményes kötetéért Pintér Béla kapja az Artisjus Irodalmi Nagydíjat 2014-ben. A fődíjas mellett Tompa Andrea, Takács Zsuzsa és Havasréti József írókat szólítják majd színpadra április 23-án az Artisjus Díjak átadó ünnepségén. 2006 óta összesen 43 kitűnő költőt és írót ismert el ezzel a díjjal a szerzői egyesület.

Hír

Spiró Györgyé az idei Artisjus Irodalmi Nagydíj

2012. április 12-én, csütörtökön átadták az Artisjus irodalmi díjait. A kuratórium az Artisjus Irodalmi Nagydíjat Spiró György írónak ítélte. Irodalmi díjat kapott Zalán Tibor, Papp Sándor Zsigmond és Varga Mátyás.

Interjú

Borbély Szilárd: Nincs semmi remény

Az istenek, az isten maga a borzalom és az embertelen megjelenése volt mindig. Ilyen értelemben nincs semmiféle megnyugvás, vigasz, békéltető illúzió, nincs semmi remény. - A nemrég Artisjus Irodalmi Díjjal kitüntetett Borbély Szilárddal Nagy Gabriella beszélgetett.

INTERJÚ

Tverdota György: Nem én segítek József Attilának

A megértés, ha sikeres, kicsit túl akar lenni azon, amit megértett. Szerencsére azonban a remekmű kimeríthetetlen, a megértés kísérletei mindig részleges és időleges sikerekkel járhatnak csupán. - Az Artisjus Irodalmi Díj idei kitüntetettjével, Tverdota György irodalomtörténésszel Szegő János beszélgetett.

Interjú

Győrffy Ákos: Nincs is nagy jelentősége annak, amit csinálok

A 2011-es Artisjus Irodalmi Díjjal jutalmazott Győrffy Ákos nem tudja, mennyire segít neki élni az írás, mivel még sosem próbálta nélküle az életet, azzal együtt sosem volt célja, hogy hivatásszerűen foglalkozzon az irodalommal. - Győrffy Ákossal Szekeres Dóra beszélgetett.

Interjú

Bodor Ádám: Semmit nem látok előre

Én nem látok bele mások lelkébe, akkor sem, ha én találom ki őket, de nem is akarok. Nem szívesen vájkálok mások gondolataiban, ezzel megtisztelem hőseimet is. - Bodor Ádám nyerte el az idei Artisjus Irodalmi Nagydíjat. Jánossy Lajos beszélgetett a díjazottal.

Laudációk

Laudációk az Artisjus-díjakhoz

Az idei Artisjus Irodalmi Nagydíjat Bodor Ádám nyerte el, a három Irodalmi Díjat Borbély Szilárd, Győrffy Ákos és Tverdota György. Spiró György, Margócsy István, Báthori Csaba és Angyalosi Gergely díjátadón elhangzó laudációit itt, a Literán is olvashatják.
hirdetés