hirdetés

ÉS-ajánló

Az Élet és Irodalom 2017/29. számából

Megjelent az ÉS idei 29. száma. Olvashatják benne Tillmann J. A. esszéjét Heidegger és Japán kapcsolatáról, kritikát Schein Gábor és Csaplár Vilmos könyvéről, a vizes vb megnyitójáról, a Billy Elliot című musicalről, interjút Veres Andrással, verset Hétvári Andreától, prózát Kollár-Klemencz Lászlótól. – Heti ajánló az ÉS kulturális rovataiból.

ÉS-ajánló

Az Élet és Irodalom 2017/28. számából

Megjelent az ÉS idei 28. száma. Olvashatják benne Szilágyi János György esszéjét, kritikát Bertók László, Al Berto és Márkus György könyvéről, a Szabadkai Népszínház  Amadeus-előadásáról, Parászka Boróka rádióműsoráról, verset Szilágyi A. Gábortól és prózát Becsy Andrástól. – Heti ajánló az ÉS kulturális rovataiból.

hirdetés

ÉS-ajánló

Az Élet és Irodalom 2017/27. számából

Megjelent az ÉS idei 27. száma. Olvashatják benne Magyar Miklós írását Esterházy vendégszövegeiről, kritikát Tóth Krisztina és Király István könyvéről, Gregory Porter koncertjéről, egy televíziós videóról, egy 1999-es interjút Ruszt Józseffel, prózát Méhes Károlytól és verset Vörös Istvántól. – Heti ajánló az ÉS kulturális rovataiból.

ÉS-ajánló

Az Élet és Irodalom 2017/26. számából

Megjelent az ÉS idei 26. száma. Olvashatják benne Halász László esszéjét Sztálin kóros személyiségjegyeiről, kritikát Anna Pasternak és Rakovszky Zsuzsa könyvéről, a kecskeméti animációs filmfesztiválról és Plácido Domingo pécsi koncertjéről, Pungor András prózáját és Gömöri András versét. – Heti ajánló az ÉS kulturális rovataiból.

ÉS-ajánló

Az Élet és Irodalom 2017/25. számából

Megjelent az ÉS idei 25. száma. Olvashatják benne Fried Ilona esszéjét a 150 éve született Pirandellóról, kritikát Czinki Ferenc, Gyurkovics Tamás, Erős Ferenc könyvéről, a Dukay–Grencsó–Szemző–Miklós szerzőnégyes és a Trió Kontraszt lemezéről és François Ozon filmjéről, verset Mező Ferenctől, prózát Térey Jánostól. – Heti ajánló az ÉS kulturális rovataiból.

ÉS-ajánló

Az Élet és Irodalom 2017/24. számából

Megjelent az ÉS idei 24. száma. Olvashatják benne Tábor Ádám esszéjét, kritikát Afonso Cruz és Jókai Róza könyvéről, a Hegymenet kötetről, könyvheti újdonságokról és a Jupiter holdjáról. Sok más szépirodalom mellett Ijjas Tamás verseit és Dragomán György prózáját is megtalálják az ÉS-ben. – Heti ajánló az ÉS kulturális rovataiból.

ÉS-ajánló

Az Élet és Irodalom 2017/23. számából

Megjelent az ÉS idei 23., könyvheti száma. Megtalálják benne Závada Pál és Gács Anna könyvheti beszédét, olvashatnak többek között Nádas Péter, Kántor Péter és Vida Gábor könyvéről, valamint Marno János prózája és Pusztai Zoltán verse mellett Az ember tragédiája 50-es évekbeli kalandjairól. – Heti ajánló az ÉS kulturális rovataiból.

ÉS-ajánló

Az Élet és Irodalom 2017/22. számából

Megjelent az ÉS idei 22. száma. Olvashatnak benne többek között Jacques Derridáról, Kemény István és Peer Krisztián új könyvéről, Balassa Péterről, a cannes-i filmfesztiválról, Emmanuel Pahud és Eric Le Sage koncertjéről, találnak interjút Katharina Raabéval és verset Standovár Ágotától. – Heti ajánló az ÉS kulturális rovataiból.

ÉS-ajánló

Az Élet és Irodalom 2017/21. számából

Megjelent az ÉS idei 21. száma. Olvashatnak benne többek között a pénisz evolúciójáról, Hevesi Judit és Tolnai Ottó könyvéről, a Chris Potter Quartet koncertjéről és a Szerpentin Táncfilm Fesztiválról. Márton László prózájából és Térey János verseiből részletet közlünk. – Heti ajánló az ÉS kulturális rovataiból. 

ÉS-ajánló

Az Élet és Irodalom 2017/20. számából

Megjelent az ÉS idei 20. száma. Olvashatnak benne a gyermekirodalom helyzetéről, a Booker-díjas Han Kang könyvéről, Zigar Putyin metamorfózisáról, Krasznahorkai regényének angol fogadtatásáról, Almodóvar filmjéről, Erlend Loe hangoskönyvéről, valamint Gergely Ágnes versei és Kőrössi P. József prózája. – Heti ajánló az ÉS kulturális rovataiból. 

ÉS-ajánló

Az Élet és Irodalom 2017/19. számából

Megjelent az ÉS idei 19. száma. Benne Benedek Szabolcs Fiuméról, Szilágyi Zsófia Márványi Judit emlékezéseiről, Végső Zoltán Chick Corea, Csengery Kristóf a MÁV Szimfonikusok koncertjéről írt. Olvasható még kritika A Falconieri-palotáról szóló könyvről, próza Oravecz Imrétől és vers Boda Edittől. – Heti ajánló az ÉS kulturális rovataiból. 

ÉS-ajánló

Az Élet és Irodalom 2017/18. számából

Megjelent az ÉS idei 18. száma. Benne Wilheim András barátja könyvtáráról, Visy Beatrix Takács Zsuzsa kötetéről, Stőhr Lóránt Andrzej Wajda és Matuszyński filmjeiről, Torma Tamás a műemlékvédelmi Citrom-díjasokról írt. Olvasható még az ÉS-kvartett beszélgetése Krasznahorkai László regényéről, Radnóti Sándor tárcája és Kemény Zsófi verse. – Heti ajánló az ÉS kulturális rovataiból. 

ÉS-ajánló

Az Élet és Irodalom 2017/17. számából

Megjelent az ÉS idei 17. száma. Olvasható benne többek között Weiss János esszéje Vajda Mihály önismereti filozófiájáról, kritika Márquez és Nádas Péter könyvéről, a Metropolitan Anyegin-előadásáról és a Gurdjieff Ensemble koncertjéről, valamint Nyirán Ferenc és Tallér Edina egy-egy műve. – Heti ajánló az ÉS kulturális rovataiból. 

ÉS-ajánló

Az Élet és Irodalom 2017/16. számából

Megjelent az ÉS idei 16. száma. Olvasható benne többek között Péterfy Gergely laudációja Orhan Pamukról, Filippov Gábor ex librise Pamuk-regényekről, Zoltán Gábor esszéje az Orgia után, Kovács András Ferenc Petri-átiratai, Egressy Zoltán novellája és Fáy Miklós írása Daniele Gatti és a Mahler Chamber Orchestra koncertjéről. – Heti ajánló az ÉS kulturális rovataiból. 

ÉS-ajánló

Az Élet és Irodalom 2017/15. számából

Megjelent az ÉS idei 15. száma. Benne Károlyi Csaba interjúja Nádas Péterrel, Szilágyi Zsófia Széchenyi Ágnes könyvéről, Báron György az 1945-ről, Herczog Noémi Pintér Béla darabjáról, Várkonyi Benedek a Verhovina francia fogadtatásáról írt. Olvasható még Marno János prózája, Kácsor Zsolt szabadpolca, Tompa Gábor verse Visky András 60. születésapjára. – Heti ajánló az ÉS kulturális rovataiból. 

hirdetés