hirdetés

ÉS-ajánló

Az Élet és Irodalom 2018/36. számából

Az ÉS idei 36. számában Arató László elemzése Térey János Káli holtak című művéről, Darvasi László riportja a JAK-táborról, kritika a Trollok alkonyáról, Rainer M. János könyvéről, Erwin Wurm kiállításáról, a Dollár Papa Gyermekei Holtvágány-előadásáról, interjú Szilasi Lászlóval, vers Erdős Virágtól és próza Kassai Zsigmondtól. – Ajánló az ÉS kulturális rovataiból.

ÉS-ajánló

Az Élet és Irodalom 2018/35. számából

Az ÉS idei 35. számában Végel László poszttrianoni életérzésről szóló esszéje, kritika Szilágyi Miklós és Dmitry Gluhovsky könyvéről, a Sziget Fesztivál táncelőadásairól, Gáspár Sándor Mikszáth-hangoskönyvéről, vers Hevesi Judittól és próza Gerőcs Pétertől. – Ajánló az ÉS kulturális rovataiból.

hirdetés

ÉS-ajánló

Az Élet és Irodalom 2018/34. számából

Az ÉS idei 34. számában Schein Gábor esszéje Lengyel Balázsról, Károlyi Csaba írása rádiós elköszönésekről, kritika Siri Hustvedt kötetéről, Lakner László kiállításáról, a Könnyű leckék és a Kilenc hónap háború című filmről, vers Tábor Ádámtól és próza Radnóti Sándortól. – Ajánló az ÉS kulturális rovataiból.

ÉS-ajánló

Az Élet és Irodalom 2018/33. számából

Az ÉS idei 33. számában Reichert Gábor esszéje Juhász Ferencről, Fáy Miklós írása Kerényi Imréről, Grecsó Krisztián írása Kulka János televíziós interjúiról, kritika Mathias Énard és Takács Zsuzsa kötetéről, a PIM balatoni kiállításáról, vers Gyárfás Endrétől és próza Totth Benedektől. – Ajánló az ÉS kulturális rovataiból.

ÉS-ajánló

Az Élet és Irodalom 2018/32. számából

Az ÉS idei 32. számában Almási Miklós Szerepruhák és védekezés e göncök ellen című esszéje, összehasonlító kritika egy angol és egy olasz filmről, a Szabadkőművesség titkok nélkül című antológiáról, Uri Asaf kötetéről és az AlkalMáté Trupp Fenyő Iván-előadásáról, vers Schmideg Ádámtól és próza Kemény Zsófitól. – Ajánló az ÉS kulturális rovataiból.

ÉS-ajánló

Az Élet és Irodalom 2018/31. számából

Az ÉS idei 31. számában Hetényi Zsuzsa New York-i útinaplója, kritika Szvoren Edina és Kemény István könyvéről, a szabadkai Kosztolányi színház előadásáról, vers Kukorelly Endrétől és próza Szántó T. Gábortól. – Ajánló az ÉS kulturális rovataiból.

ÉS-ajánló

Az Élet és Irodalom 2018/30. számából

Az ÉS idei 30. számában Szántó T. Gábor esszéje Iszaak Babelről, kritika Szilasi László és Mezei Márk könyvéről, a Robin Williams-dokumentumfilmről és az Orlai Produkció egy előadásáról, vers Petőcz Andrástól és próza Szécsi Noémitől. – Ajánló az ÉS kulturális rovataiból.

ÉS-ajánló

Az Élet és Irodalom 2018/29. számából.

Az ÉS idei 29. számában Weiss János esszéje Adornoról, kritika Jim Crace és Tolnai Ottó könyvéről, a Katona Ithaka című előadásáról, vers Nyirán Ferenctől és próza Kiss Lászlótól. – Ajánló az ÉS kulturális rovataiból.

ÉS-ajánló

Az Élet és Irodalom 2018/28. számából

Az ÉS idei 28. számában Komoróczy Géza esszéje Szilágyi János Györgyről, kritika Szilágyi Zsófia és Gergely Ágnes könyvéről, az Átrium Chicago-előadásáról, a Bolsoj Balett 2017/18-as évadáról, vers Vörös Istvántól és próza Berta Ádámtól. – Ajánló az ÉS kulturális rovataiból.

ÉS-ajánló

Az Élet és Irodalom 2018/27. számából

Az ÉS idei 27. számában Szilágyi Ákos esszéje El Kazovszkijról, kritika Kálmán Gábor és Garaczi László könyvéről, az Igaz történet alapján című filmről, a Ludovika campusról és a felújított Orczy-kertről, vers Szonday Szandrától és próza Morsányi Bernadettől. – Ajánló az ÉS kulturális rovataiból.

ÉS-ajánló

Az Élet és Irodalom 2018/26. számából

Az ÉS idei 26. számában Láng Zsolt esszéje Szilágyi Domokosról, kritika Krasznahorkai László és Ornan Rotem, illetve Clarice Lispector könyvéről, Glenn Gould új felvételéről és az ATV Heti Naplójáról, vers Varga Imrétől és tárca Radnóti Sándortól. – Ajánló az ÉS kulturális rovataiból.

ÉS-ajánló

Az Élet és Irodalom 2018/25. számából

Az ÉS idei 25. számában Szilágyi Zsófia esszéje Szegedy-Maszák Mihályról, részlet Forgách András könyvének külföldi fogadtatásából, kritika Cormac McCarthy kötetéről, a Xenos című táncelőadásról és a Müpa Wagner-előadásáról, vers Csehy Zoltántól és próza Hartay Csabától. – Ajánló az ÉS kulturális rovataiból.

ÉS-ajánló

Az Élet és Irodalom 2018/24. számából

Az ÉS idei 24. számában Angyalosi Gergely esszéje Füst Milán drámájáról, kritika Térey János és Markó Béla kötetéről, a Toldi mozi japán filmhetéről és a Second life, avagy kétéletem című előadásról, vers G. István Lászlótól és próza Marno Jánostól. – Ajánló az ÉS kulturális rovataiból.

ÉS-ajánló

Az Élet és Irodalom 2018/23. számából

Az ÉS idei 23. számában ÉS-kvartett Oravecz Imre könyvéről, esszé Galántai Zoltántól a mesterséges intelligencia és az irodalom viszonyáról, kritika Márton László, Mészöly Miklós és további szerzők Könyvhétre érkező kötetéről, Kis Hajni és Sebastian Lelio filmjéről, az Erkel Színház előadásáról, próza Szilágyi Aladártól és vers Tóth Krisztinától. – Ajánló az ÉS kulturális rovataiból.

ÉS-ajánló

Az Élet és Irodalom 2018/22. számából

Az ÉS idei 22. számában esszé Markó Bélától az erdélyi valóságirodalomról, kritika Mohácsi Balázs kötetéről, a Balta a fejbe és a Csárdáskirálynő című előadásról, próza Kun Árpádtól és vers Nagy Zsukától. – Ajánló az ÉS kulturális rovataiból.

hirdetés