hirdetés

ÉS-ajánló

Az Élet és Irodalom 2017/16. számából

Megjelent az ÉS idei 16. száma. Olvasható benne többek között Péterfy Gergely laudációja Orhan Pamukról, Filippov Gábor ex librise Pamuk-regényekről, Zoltán Gábor esszéje az Orgia után, Kovács András Ferenc Petri-átiratai, Egressy Zoltán novellája és Fáy Miklós írása Daniele Gatti és a Mahler Chamber Orchestra koncertjéről. – Heti ajánló az ÉS kulturális rovataiból. 

ÉS-ajánló

Az Élet és Irodalom 2017/15. számából

Megjelent az ÉS idei 15. száma. Benne Károlyi Csaba interjúja Nádas Péterrel, Szilágyi Zsófia Széchenyi Ágnes könyvéről, Báron György az 1945-ről, Herczog Noémi Pintér Béla darabjáról, Várkonyi Benedek a Verhovina francia fogadtatásáról írt. Olvasható még Marno János prózája, Kácsor Zsolt szabadpolca, Tompa Gábor verse Visky András 60. születésapjára. – Heti ajánló az ÉS kulturális rovataiból. 

hirdetés

ÉS-ajánló

Az Élet és Irodalom 2017/14. számából

Megjelent az ÉS idei 14. száma. Benne Géczi János Baka István képeiről, Visy Beatrix Elena Ferrante könyvéről, Stőhr Lóránt a Brazilokról, Fáy Miklós Grigorij Szokolov lemezéről írt. Olvasható még a lapban az ÉS-kvartett beszélgetése Márton László könyvéről, egy részlet Darvasi László A Legionella-füzetéből és Háy János gyászversei. – Heti ajánló az ÉS kulturális rovataiból. 

ÉS-ajánló

Az Élet és Irodalom 2017/13. számából

Megjelent az ÉS idei 13. száma. Olvasható benne Radics Viktória esszéje Nádas Péter A Biblia című, 50 éve megjelent kötetéről, kritikák Nádasdy Ádám és Balla Zsófia köteteiről, Győri László és Térey János művei, írások A kétbalkezes varázslóról, a Hóhérokról és Marc Ribot koncertjéről. – Heti ajánló az ÉS kulturális rovataiból. 

ÉS-ajánló

Az Élet és Irodalom 2017/12. számából

Megjelent az ÉS idei 12. száma. Benne Váncsa István a disznólábról, Csuhai István A tiltott résről, Králl Csaba az Esumi és Asaóról, Fáy Miklós a Siegfriedről, Stőhr Lóránt a Kincsemről írt. Kötter Tamás prózáját és Murányi Zita versét olvashatják még a lapban. – Heti ÉS-ajánló.

ÉS-ajánló

Az Élet és Irodalom 2017/11. számából

Megjelent az Élet és Irodalom idei 11. száma. Olvashatják benne Láng Zsolt írását Hervay Gizella temetéséről, Szilágyi Zsófia Benyovszky Krisztián, Sipos Balázs Vajda Mihály könyvéről, Fáy Miklós Rafał Blechacz Bach-lemezéről, Báron György A fehér királyról, Grecsó Krisztián Majtényi László beszédéről írt. Acsai Roland versét és Kováts Judit novelláját ajánljuk még. – Heti ÉS-ajánló.

ÉS-ajánló

Az Élet és Irodalom 2017/10. számából

Megjelent az Élet és Irodalom idei 10. száma. Benne Jólesz György Mahler VII. szimfóniájáról, Károlyi Csaba a Holmi 2. antológiájáról, Csengery Kristóf Szokolov zongoraestjéről, Stőhr Lóránt az Oscar-díjas Holdfényről írt. A ma megjelenő ÉS-ben olvashatják még Simon Bettina versét és Kollár-Klemencz László novelláját, valamint szemelvényeket Szilasi László németül megjelent regényének recenzióiból. – Heti ÉS-ajánló.

ÉS-ajánló

Az Élet és Irodalom 2017/9. számából

Megjelent az Élet és Irodalom idei 9. száma. Benne Milbacher Róbert Arany Jánosról, Visy Beatrix Németh Zoltán könyvéről írt, a számban olvasható az ÉS-kvartett beszélgetése Bencsik Orsolya regényéről, Mohai V. Lajos Arany szellemében írt versei, Szvoren Edina friss prózája, Grecsó Krisztián a Mindenkiről, Végső Zoltán a Snétberger Trió koncertjéről szóló írása. – Heti ÉS-ajánló.

ÉS-ajánló

Az Élet és Irodalom 2017/8. számából

Megjelent az Élet és Irodalom idei 8. száma. Benne Gyenge Zsolt a Berlinaléról, Csuhai István az Oona és Salingerről, Margócsy István és Fűzfa Balázs Kukorelly Endre Porcelánbolt című kötetéről, Stőhr Lóránt Enyedi Ildikó filmjéről írt. Csordás Gábor Villon-fordítását, Benedek Szabolcs Kádár-regényének részletét közöljük még. – Heti ÉS-ajánló.

ÉS 2017/7.

Az Élet és Irodalom 2017/7. számából

Megjelent az Élet és Irodalom idei 7. száma. Benne Takáts József esszéje a magyar irodalmi hagyomány hiányairól. Szilágyi Zsófia Csáth Géza naplófeljegyzéseiről, Urbán Bálint Bolaño 2666-áról, Végső Zoltán az ADHD koncertjéről írt kritikát. Az ÉS-számot Tamás Zsuzsa versével és Csabai László prózájának részletével ajánljuk. – Heti ÉS-ajánló a Literán.

ÉS 2017/6.

Az Élet és Irodalom 2017/6. számából

Megjelent az Élet és Irodalom idei 6. száma. Benne a 70 éves Nádasdy Ádám köszöntése és egy Nádasdy-esszé, Károlyi Csaba Orcsik Roland könyvéről, Fáy Miklós Philip Glassról írt. A vers és prózarovatból Kántor Péter versét és Radnóti Sándor tárcájának részletét olvashatják. – Heti ÉS-ajánló a Literán.

ÉS 2017/5.

Az Élet és Irodalom 2017/5. számából

Megjelent az Élet és Irodalom idei 5. száma. Benne Ádám Péter Maupassant-esszéjét, Báron György filmkritikáját olvashatják Oláh Kata filmjéről, Visy Beatrix Szálinger Balázs verseskötetéről írt, az ÉS-kvartettben Kun Árpád új regényéről volt szó. A versrovatot Molnár Krisztina Rita versével ajánljuk. – Heti ÉS-ajánló a Literán.

ÉS 2017/4.

Az Élet és Irodalom 2017/4. számából

Megjelent az Élet és Irodalom idei 4. száma. Benne Sipos Balázs írt Kis János két szövegéről, Csuhai István Franzen regényéről, Hermann Zoltán és Forgách András Esterházy Péter drámáiról. A vers- és prózarovatot Czifrik Balázs és Markó Béla egy-egy művével ajánljuk. Mostantól heti ÉS-ajánló a Literán!

hirdetés
  • 1