hirdetés

ÉS-ajánló

Az Élet és Irodalom 2018/45. számából

Az ÉS idei 43. számában Vonnák Diána esszéje Kiss Noémiről, kritika Borges összegyűjtött novelláiról, Isabelle Faust koncertjéről és Milorad Krstić rajzfilmjéről. Interjú Székely Csabával, vers Kiss Ottótól és próza Tótth Benedektől. – Ajánló az ÉS kulturális rovataiból.

ÉS-ajánló

Az Élet és Irodalom 2018/44. számából

Az ÉS idei 44. számában Herczog Noémi esszéje a feljelentő sajtóról, Reményi József Tamás és Szántai Márk írása a FISZ tanulmánykötetéről. Kritika Gyukics Gábor kötetéről és Szilágyi Zsófia filmjéről, vers Visky Andrástól, próza Szív Ernőtől. – Ajánló az ÉS kulturális rovataiból.

hirdetés

ÉS-ajánló

Az Élet és Irodalom 2018/43. számából

Az ÉS idei 43. számában Visy Beatrix esszéje Saramagoról, Károlyi Csaba kritikája Fehér Boldizsár könyvéről, szemelvények Krasznahorkai francia kritikáiból. Sthőr Lóránt Sorrentino filmjéről, Herczeg Noémi két friss darabról írt. Vers Jónás Tamástól és próza Kemény Zsófitól. – Ajánló az ÉS kulturális rovataiból.

ÉS-ajánló

Az Élet és Irodalom 2018/42. számából.

Az ÉS idei 42. számában Benedek Szabolcs esszéje, Bazsányi Sándor, Bihari Péter, Fuchs Lívia, Károlyi Csaba és Sinkó István kritikája. Vers Röhrig Gézától és próza Bozsik Pétertől. – Ajánló az ÉS kulturális rovataiból.

ÉS-ajánló

Az Élet és Irodalom 2018/41. számából

Az ÉS idei 41. számában Pintér Tibor esszéje Fodor Gézáról, kritika Losoncz Alpár könyvéről, Semmelweis című előadásról és Gaál József tárlatáról, vers Gál Ferenctől és próza Gyárfás Endrétől. – Ajánló az ÉS kulturális rovataiból.

ÉS-ajánló

Az Élet és Irodalom 2018/40. számából

Az ÉS idei 40. számában Ludassy Mária tanulmánya, interjú Tverdota Györggyel, Bán Zoltán András kritikakötetéről Deczki Sarolta és Visy Beatrix írt, Kálmán C. György József Attiláról szóló tanulmánykötetről és Báron György a Cinefestről írt. Vers Nagy Bettitől és próza Barna Imrétől. – Ajánló az ÉS kulturális rovataiból.

ÉS-ajánló

Az Élet és Irodalom 2018/39. számából

Az ÉS idei 39. számában Démény Péter esszéje Závada Pál művéről, Károlyi Csaba kritikája a Krasznahorkai új regényéről, Stőhr Lóránt Moll Zoltán Engedetlen című filmjéről, vers Molnár T. Esztertől és próza Milbacher Róberttől. – Ajánló az ÉS kulturális rovataiból.

ÉS-ajánló

Az Élet és Irodalom 2018/38. számából

Az ÉS idei 38. számában Aczél Gézával Kácsor Zsolt készített interjút, Bazsányi Sándor Mán-Várhegyi Réka könyvéről, Károlyi Csaba Krusovszky Dénes regényéről, Báron György pedig Schwechtje Mihály Remélem legközelebb sikerül meghalnod című filmjéről írt. Esszé Halász Lászlótól, vers Gömöri Györgytől és próza Szilágyi Aladártól. – Ajánló az ÉS kulturális rovataiból.

Hír

Az Élet és Irodalom 2018/37. számából

Az ÉS 37. számában Lapis József esszéje, levelek Mándy Ivánhoz, Csuhai István kritikája Agneša Kalinová–Jana Juráňová Hét életem című kötetéről, az EX-Librisben Karsai László, Deres Kornélia és Grecsó Krisztián versei, Tóth B. Judit, Szánthó Erika Emma és Vári Attila prózája, Stőhr Lóránt Nemes-Jeles László Napszállta című filmjéről, Széplaky Gerda Xu Bing kiállításáról.

ÉS-ajánló

Az Élet és Irodalom 2018/36. számából

Az ÉS idei 36. számában Arató László elemzése Térey János Káli holtak című művéről, Darvasi László riportja a JAK-táborról, kritika a Trollok alkonyáról, Rainer M. János könyvéről, Erwin Wurm kiállításáról, a Dollár Papa Gyermekei Holtvágány-előadásáról, interjú Szilasi Lászlóval, vers Erdős Virágtól és próza Kassai Zsigmondtól. – Ajánló az ÉS kulturális rovataiból.

ÉS-ajánló

Az Élet és Irodalom 2018/35. számából

Az ÉS idei 35. számában Végel László poszttrianoni életérzésről szóló esszéje, kritika Szilágyi Miklós és Dmitry Gluhovsky könyvéről, a Sziget Fesztivál táncelőadásairól, Gáspár Sándor Mikszáth-hangoskönyvéről, vers Hevesi Judittól és próza Gerőcs Pétertől. – Ajánló az ÉS kulturális rovataiból.

ÉS-ajánló

Az Élet és Irodalom 2018/34. számából

Az ÉS idei 34. számában Schein Gábor esszéje Lengyel Balázsról, Károlyi Csaba írása rádiós elköszönésekről, kritika Siri Hustvedt kötetéről, Lakner László kiállításáról, a Könnyű leckék és a Kilenc hónap háború című filmről, vers Tábor Ádámtól és próza Radnóti Sándortól. – Ajánló az ÉS kulturális rovataiból.

ÉS-ajánló

Az Élet és Irodalom 2018/33. számából

Az ÉS idei 33. számában Reichert Gábor esszéje Juhász Ferencről, Fáy Miklós írása Kerényi Imréről, Grecsó Krisztián írása Kulka János televíziós interjúiról, kritika Mathias Énard és Takács Zsuzsa kötetéről, a PIM balatoni kiállításáról, vers Gyárfás Endrétől és próza Totth Benedektől. – Ajánló az ÉS kulturális rovataiból.

ÉS-ajánló

Az Élet és Irodalom 2018/32. számából

Az ÉS idei 32. számában Almási Miklós Szerepruhák és védekezés e göncök ellen című esszéje, összehasonlító kritika egy angol és egy olasz filmről, a Szabadkőművesség titkok nélkül című antológiáról, Uri Asaf kötetéről és az AlkalMáté Trupp Fenyő Iván-előadásáról, vers Schmideg Ádámtól és próza Kemény Zsófitól. – Ajánló az ÉS kulturális rovataiból.

ÉS-ajánló

Az Élet és Irodalom 2018/31. számából

Az ÉS idei 31. számában Hetényi Zsuzsa New York-i útinaplója, kritika Szvoren Edina és Kemény István könyvéről, a szabadkai Kosztolányi színház előadásáról, vers Kukorelly Endrétől és próza Szántó T. Gábortól. – Ajánló az ÉS kulturális rovataiból.

hirdetés