hirdetés

ÉS-ajánló

Az Élet és Irodalom 2018/27. számából

Az ÉS idei 27. számában Szilágyi Ákos esszéje El Kazovszkijról, kritika Kálmán Gábor és Garaczi László könyvéről, az Igaz történet alapján című filmről, a Ludovika campusról és a felújított Orczy-kertről, vers Szonday Szandrától és próza Morsányi Bernadettől. – Ajánló az ÉS kulturális rovataiból.

ÉS-ajánló

Az Élet és Irodalom 2018/26. számából

Az ÉS idei 26. számában Láng Zsolt esszéje Szilágyi Domokosról, kritika Krasznahorkai László és Ornan Rotem, illetve Clarice Lispector könyvéről, Glenn Gould új felvételéről és az ATV Heti Naplójáról, vers Varga Imrétől és tárca Radnóti Sándortól. – Ajánló az ÉS kulturális rovataiból.

hirdetés

ÉS-ajánló

Az Élet és Irodalom 2018/25. számából

Az ÉS idei 25. számában Szilágyi Zsófia esszéje Szegedy-Maszák Mihályról, részlet Forgách András könyvének külföldi fogadtatásából, kritika Cormac McCarthy kötetéről, a Xenos című táncelőadásról és a Müpa Wagner-előadásáról, vers Csehy Zoltántól és próza Hartay Csabától. – Ajánló az ÉS kulturális rovataiból.

ÉS-ajánló

Az Élet és Irodalom 2018/24. számából

Az ÉS idei 24. számában Angyalosi Gergely esszéje Füst Milán drámájáról, kritika Térey János és Markó Béla kötetéről, a Toldi mozi japán filmhetéről és a Second life, avagy kétéletem című előadásról, vers G. István Lászlótól és próza Marno Jánostól. – Ajánló az ÉS kulturális rovataiból.

ÉS-ajánló

Az Élet és Irodalom 2018/23. számából

Az ÉS idei 23. számában ÉS-kvartett Oravecz Imre könyvéről, esszé Galántai Zoltántól a mesterséges intelligencia és az irodalom viszonyáról, kritika Márton László, Mészöly Miklós és további szerzők Könyvhétre érkező kötetéről, Kis Hajni és Sebastian Lelio filmjéről, az Erkel Színház előadásáról, próza Szilágyi Aladártól és vers Tóth Krisztinától. – Ajánló az ÉS kulturális rovataiból.

ÉS-ajánló

Az Élet és Irodalom 2018/22. számából

Az ÉS idei 22. számában esszé Markó Bélától az erdélyi valóságirodalomról, kritika Mohácsi Balázs kötetéről, a Balta a fejbe és a Csárdáskirálynő című előadásról, próza Kun Árpádtól és vers Nagy Zsukától. – Ajánló az ÉS kulturális rovataiból.

ÉS-ajánló

Az Élet és Irodalom 2018/21. számából

Az ÉS idei 21. számában részlet Lengyel Péter készülő regényéből, esszé Keresztesi Józseftől egy-egy Pilinszky-, Petri- és Karinthy-versről, kritika Paul Auster kötetéről, az idei Cannes-i Filmfesztiválról, Závada Pál Radnóti Színház-beli darabjáról és vers Babiczky Tibortól. – Ajánló az ÉS kulturális rovataiból.

ÉS-ajánló

Az Élet és Irodalom 2018/20. számából

Az ÉS idei 20. számában Demény Péter Művészi lázadók című esszéje, kritika Fehér Renátó és Esterházy Péter kötetéről, Szurcsik József kiállításáról, a 2. Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztiválról és vers Falcsik Maritól. – Ajánló az ÉS kulturális rovataiból.

ÉS-ajánló

Az Élet és Irodalom 2018/19. számából

Az ÉS idei 19. számában Pálfalvi Lajos esszéje Leszek Kołakowskiról, kritika a „folyékony szobor vagy szilárd szökőkút" és A Harmadik Birodalom kultúrtörténete című kötetről, az Ifjú Koreográfusok Fóruma és a Imre Zoltán Projekt Estek előadásairól, vers Új Krisztinától és próza Térey Jánosról. – Ajánló az ÉS kulturális rovataiból.

ÉS-ajánló

Az Élet és Irodalom 2018/18. számából

Az ÉS idei 18. számában L. Varga Péter esszéje Esterházy Péterről, kritika Zoltán Gábor és Papp Sándor Zsigmond köteteiről, Mila Turajlić dokumentumfilmjéről, Massenet operájáról és a Ludwig Múzeum kiállításairól, vers Mohácsi Árpádtól és próza Szántó Pétertől. – Ajánló az ÉS kulturális rovataiból.

ÉS-ajánló

Az Élet és Irodalom 2018/17. számából

Az ÉS idei 17. számában Nádas Péter esszéje a magyarázatos Biblia új magyar kiadásáról, interjú Paul Austerrel, kritika Pető Péter és Lábass Endre köteteiről, Bocsárdi László és Gianina Cărbunariu rendezéséről, Szabó T. Anna hangoskönyvéről, vers Cselényi Bélától és próza Darvasi Lászlótól. – Ajánló az ÉS kulturális rovataiból.

ÉS-ajánló

Az Élet és Irodalom 2018/16. számából

Az ÉS idei 16. számában Darvasi László esszéje Daniel Kehlmann regényeiről, kritika Nathan Hill és szerb szerzők köteteiről, Szilágyi Lenke Petri-portréiról, az ATV Egyenes beszéd című műsoráról, a Kossuth Rádió költészeti műsorairól, vers Karacs Andreától és próza Háy Jánostól. – Ajánló az ÉS kulturális rovataiból.

ÉS-ajánló

Az Élet és Irodalom 2018/15. számából

Az ÉS idei 15. számában Vajda Mihály esszéje Per Olov Enquist-ről, interjú Zoltán Gáborral, kritika Oravecz Imre és Radnóti Miklós könyvéről, a Titanic Filmfesztiválról, vers Szerényi Szabolcstól és próza Kukorelly Endrétől. – Ajánló az ÉS kulturális rovataiból.

ÉS-ajánló

Az Élet és Irodalom 2018/14. számából

Az ÉS idei 14. számában Magyar Miklós esszéje Sartre-ról, kritika Miranda July és Totth Benedek könyvéről, a Sztálin halála és a Lajkó – Cigány az űrben című filmről, az Örkény Színház A hattyú-előadásairól, Grendel Lajos köszöntése, vers Wirth Imrétől és próza Méhes Károlytól. – Ajánló az ÉS kulturális rovataiból.

ÉS-ajánló

Az Élet és Irodalom 2018/13. számából

Az ÉS idei 13. számában Marsó Paula esszéje Rousseau-ról, kritika Wu Ming-yi és Schein Gábor könyvéről, a Badora Társulat és a Budapest Táncszínház  előadásairól, Christa Ludwig lemezéről, interjú Király Kinga Júliával, vers Szenderák Bencétől és próza Vári Attilától. – Ajánló az ÉS kulturális rovataiból.

hirdetés