hirdetés

ÉS-ajánló

Az Élet és Irodalom 2018/12. számából

Az ÉS idei 12. számában Sausic Attila esszéje a párosodás stratégiáiról, kritika Hász Róbert könyvéről és a Holmi antológia III.-ról, vers Varga Dánieltől és próza Kerékgyártó Istvántól. – Ajánló az ÉS kulturális rovataiból.

ÉS-ajánló

Az Élet és Irodalom 2018/11. számából

Az ÉS idei 11. számában Szántó T. Gábor esszéje Füst Milán verséről, kritika Balázs Imre József és Bari Károly kötetéről, Várjon Dénes lemezéről, Bodó Viktor előadásáról, vers Legéndy Jácinttól és próza Györe Boritól. – Ajánló az ÉS kulturális rovataiból.

hirdetés

ÉS-ajánló

Az Élet és Irodalom 2018/10. számából

Az ÉS idei 10. számában Pályi Márk esszéje Varga Veráról, kritika John Williams és Szeifert Natália kötetéről, Jeles András új filmjéről, könyvvásárok magyar standjáról és Keresztesi Botond kiállításáról, vers Egressy Zoltántól és próza Benedek István Gábortól. – Ajánló az ÉS kulturális rovataiból.

ÉS-ajánló

Az Élet és Irodalom 2018/9. számából

Az ÉS idei 9. számában Beck András esszéje Ady és Karinthy fotóiról, kritika Richard Flanagan és Konrád György kötetéről, a 68. Berlini Filmfesztiválról, a Közös ügyeink című kiállításról, miskolci és győri balettelőadásokról, vers Szalay Álmostól és próza Kálmán Gábortól. – Ajánló az ÉS kulturális rovataiból.

ÉS-ajánló

Az Élet és Irodalom 2018/8. számából

Az ÉS idei 8. számában Halász László esszéje Morgan Forsterről, kritika Horváth Viktor és Csáth Géza kötetéről, A felejtés emlékei című kiállításról, a Katona József Színház előadásairól, vers Gellén-Miklós Gábortól és próza Berta Ádámtól. – Ajánló az ÉS kulturális rovataiból.

ÉS-ajánló

Az Élet és Irodalom 2018/7. számából

Az ÉS idei 7. számában Pataki Viktor esszéje Oravecz Imréről, kritika Karafiáth Orsolya és Milbacher Róbert kötetéről, próza Szív Ernőtől és interjú Susan Rubin Suleimannal. – Ajánló az ÉS kulturális rovataiból.

ÉS-ajánló

Az Élet és Irodalom 2018/6. számából

Az ÉS idei 6. számában Földényi F. László Szép szex? című esszéje, kritika Daniel Kehlmann és Szijj Ferenc kötetéről, Alföldi Róbert Ibsen-rendezéséről, vers Németh Bálinttól, próza Hidas Judittól és Szántó T. Gábortól. – Ajánló az ÉS kulturális rovataiból.

ÉS-ajánló

Az Élet és Irodalom 2018/5. számából

Az ÉS idei 5. számában Pál Sándor Attila esszéje Nagy Lászlóról, kritika Michael Chabon és Szécsi Noémi regényéről, a Testkiterjesztés című kiállításról, A hentes, a kurva és a félszemű című filmről; vers Rékai Anettől és tárca Totth Benedektől. – Ajánló az ÉS kulturális rovataiból.

ÉS-ajánló

Az Élet és Irodalom 2018/4. számából

Az ÉS idei 4. számában Fried Ilona esszéje a náci táborok színházi előadásairól, kritika Kiss Judit Ágnes, Kis János kötetéről, Ország Lili és Fábián Noémi kiállításáról, az Olvasólámpa című műsorról, vers Tatár Sándortól és tárca Kemény Zsófitól. – Ajánló az ÉS kulturális rovataiból.

ÉS-ajánló

Az Élet és Irodalom 2018/3. számából

Megjelent az ÉS idei 3. száma. Benne Szilasi László esszéje az író és az irodalomtörténész viaskodásáról, kritika Poós Zoltán és Vajda Mihály kötetéről, a Makovecz Központ és Archívumól, a Müller Péter and Friends zenekar új lemezéről, az 50 éves a Táncdalfesztivál!-koncertről, vers Markó Bélától, próza Benedek Szabolcstól. – Ajánló az ÉS kulturális rovataiból.

ÉS-ajánló

Az Élet és Irodalom 2018/2. számából

Megjelent az ÉS idei 2. száma. Benne mások mellett Markó Béla írt esszét a kisebbségi stratégiákról, olvasható kritika Lydia Davis, Radclyffe Hall könyvéről, a Háború és béke előadásról, Perényi Miklós koncertjéről, Nádas Péter könyvének németországi fogadtatásáról, vers Kőrössi P. Józseftől és próza Kiss Lászlótól. – Ajánló az ÉS kulturális rovataiból.

ÉS-ajánló

Az Élet és Irodalom 2018/1. számából

Megjelent az ÉS idei első száma. Benne mások mellett Galántai Zoltán az idegen civilizációk kutatásáról ír, olvasható kritika a Bejárónők kézikönyvéről, a Magyar zsidó konyháról, Csutak Gabi könyvéről, Pintér Béla darabjáról és A teremtés-koncertről, vers Mesterházi Mónikától és próza Grecsó Krisztiántól. – Ajánló az ÉS kulturális rovataiból.

ÉS-ajánló

Az Élet és Irodalom 2017/51-52. számából

Megjelent az ÉS idei karácsonyi, dupla száma. Benne mások mellett rengeteg irodalom, interjú Kemény Istvánnal, esszé Camus-ről, Mészölyről, Nádasról és Németh Gáborról, kritika A Viszkisről, Platón Parmenidészéről és Heltai Jenő naplójegyzeteiről. – Ajánló az ÉS kulturális rovataiból.

ÉS-ajánló

Az Élet és Irodalom 2017/50. számából

Megjelent az ÉS idei 50. száma. Benne Nyerges András esszéje Dickensről, kritika Spiró György és Parti Nagy Lajos könyvéről, A Viszkisről, a Műcsarnok EGY/KOR kiállításairól, Nádas Péter memoárjának német fogadtatásáról, vers Branczeiz Annától és próza Ungváry Rudolftól. – Ajánló az ÉS kulturális rovataiból.

ÉS-ajánló

Az Élet és Irodalom 2017/49. számából

Megjelent az ÉS idei 49. száma. Benne Háy János esszéje a legnagyobb magyar költőről, kritika Király Kinga Júlia könyvéről, A Lámpa című kiállításról, a Harlemi Táncszínház előadásáról, kvartett Tompa Andrea könyvéről, vers Wirth Imrétől és próza Kácsor Zsolttól. – Ajánló az ÉS kulturális rovataiból.

hirdetés