hirdetés

ÉS-ajánló

Az Élet és Irodalom 2017/22. számából

Megjelent az ÉS idei 22. száma. Olvashatnak benne többek között Jacques Derridáról, Kemény István és Peer Krisztián új könyvéről, Balassa Péterről, a cannes-i filmfesztiválról, Emmanuel Pahud és Eric Le Sage koncertjéről, találnak interjút Katharina Raabéval és verset Standovár Ágotától. – Heti ajánló az ÉS kulturális rovataiból.

ÉS-ajánló

Az Élet és Irodalom 2017/21. számából

Megjelent az ÉS idei 21. száma. Olvashatnak benne többek között a pénisz evolúciójáról, Hevesi Judit és Tolnai Ottó könyvéről, a Chris Potter Quartet koncertjéről és a Szerpentin Táncfilm Fesztiválról. Márton László prózájából és Térey János verseiből részletet közlünk. – Heti ajánló az ÉS kulturális rovataiból. 

hirdetés

ÉS-ajánló

Az Élet és Irodalom 2017/20. számából

Megjelent az ÉS idei 20. száma. Olvashatnak benne a gyermekirodalom helyzetéről, a Booker-díjas Han Kang könyvéről, Zigar Putyin metamorfózisáról, Krasznahorkai regényének angol fogadtatásáról, Almodóvar filmjéről, Erlend Loe hangoskönyvéről, valamint Gergely Ágnes versei és Kőrössi P. József prózája. – Heti ajánló az ÉS kulturális rovataiból. 

ÉS-ajánló

Az Élet és Irodalom 2017/19. számából

Megjelent az ÉS idei 19. száma. Benne Benedek Szabolcs Fiuméról, Szilágyi Zsófia Márványi Judit emlékezéseiről, Végső Zoltán Chick Corea, Csengery Kristóf a MÁV Szimfonikusok koncertjéről írt. Olvasható még kritika A Falconieri-palotáról szóló könyvről, próza Oravecz Imrétől és vers Boda Edittől. – Heti ajánló az ÉS kulturális rovataiból. 

ÉS-ajánló

Az Élet és Irodalom 2017/18. számából

Megjelent az ÉS idei 18. száma. Benne Wilheim András barátja könyvtáráról, Visy Beatrix Takács Zsuzsa kötetéről, Stőhr Lóránt Andrzej Wajda és Matuszyński filmjeiről, Torma Tamás a műemlékvédelmi Citrom-díjasokról írt. Olvasható még az ÉS-kvartett beszélgetése Krasznahorkai László regényéről, Radnóti Sándor tárcája és Kemény Zsófi verse. – Heti ajánló az ÉS kulturális rovataiból. 

ÉS-ajánló

Az Élet és Irodalom 2017/17. számából

Megjelent az ÉS idei 17. száma. Olvasható benne többek között Weiss János esszéje Vajda Mihály önismereti filozófiájáról, kritika Márquez és Nádas Péter könyvéről, a Metropolitan Anyegin-előadásáról és a Gurdjieff Ensemble koncertjéről, valamint Nyirán Ferenc és Tallér Edina egy-egy műve. – Heti ajánló az ÉS kulturális rovataiból. 

ÉS-ajánló

Az Élet és Irodalom 2017/16. számából

Megjelent az ÉS idei 16. száma. Olvasható benne többek között Péterfy Gergely laudációja Orhan Pamukról, Filippov Gábor ex librise Pamuk-regényekről, Zoltán Gábor esszéje az Orgia után, Kovács András Ferenc Petri-átiratai, Egressy Zoltán novellája és Fáy Miklós írása Daniele Gatti és a Mahler Chamber Orchestra koncertjéről. – Heti ajánló az ÉS kulturális rovataiból. 

ÉS-ajánló

Az Élet és Irodalom 2017/15. számából

Megjelent az ÉS idei 15. száma. Benne Károlyi Csaba interjúja Nádas Péterrel, Szilágyi Zsófia Széchenyi Ágnes könyvéről, Báron György az 1945-ről, Herczog Noémi Pintér Béla darabjáról, Várkonyi Benedek a Verhovina francia fogadtatásáról írt. Olvasható még Marno János prózája, Kácsor Zsolt szabadpolca, Tompa Gábor verse Visky András 60. születésapjára. – Heti ajánló az ÉS kulturális rovataiból. 

ÉS-ajánló

Az Élet és Irodalom 2017/14. számából

Megjelent az ÉS idei 14. száma. Benne Géczi János Baka István képeiről, Visy Beatrix Elena Ferrante könyvéről, Stőhr Lóránt a Brazilokról, Fáy Miklós Grigorij Szokolov lemezéről írt. Olvasható még a lapban az ÉS-kvartett beszélgetése Márton László könyvéről, egy részlet Darvasi László A Legionella-füzetéből és Háy János gyászversei. – Heti ajánló az ÉS kulturális rovataiból. 

ÉS-ajánló

Az Élet és Irodalom 2017/13. számából

Megjelent az ÉS idei 13. száma. Olvasható benne Radics Viktória esszéje Nádas Péter A Biblia című, 50 éve megjelent kötetéről, kritikák Nádasdy Ádám és Balla Zsófia köteteiről, Győri László és Térey János művei, írások A kétbalkezes varázslóról, a Hóhérokról és Marc Ribot koncertjéről. – Heti ajánló az ÉS kulturális rovataiból. 

ÉS-ajánló

Az Élet és Irodalom 2017/12. számából

Megjelent az ÉS idei 12. száma. Benne Váncsa István a disznólábról, Csuhai István A tiltott résről, Králl Csaba az Esumi és Asaóról, Fáy Miklós a Siegfriedről, Stőhr Lóránt a Kincsemről írt. Kötter Tamás prózáját és Murányi Zita versét olvashatják még a lapban. – Heti ÉS-ajánló.

ÉS-ajánló

Az Élet és Irodalom 2017/11. számából

Megjelent az Élet és Irodalom idei 11. száma. Olvashatják benne Láng Zsolt írását Hervay Gizella temetéséről, Szilágyi Zsófia Benyovszky Krisztián, Sipos Balázs Vajda Mihály könyvéről, Fáy Miklós Rafał Blechacz Bach-lemezéről, Báron György A fehér királyról, Grecsó Krisztián Majtényi László beszédéről írt. Acsai Roland versét és Kováts Judit novelláját ajánljuk még. – Heti ÉS-ajánló.

ÉS-ajánló

Az Élet és Irodalom 2017/10. számából

Megjelent az Élet és Irodalom idei 10. száma. Benne Jólesz György Mahler VII. szimfóniájáról, Károlyi Csaba a Holmi 2. antológiájáról, Csengery Kristóf Szokolov zongoraestjéről, Stőhr Lóránt az Oscar-díjas Holdfényről írt. A ma megjelenő ÉS-ben olvashatják még Simon Bettina versét és Kollár-Klemencz László novelláját, valamint szemelvényeket Szilasi László németül megjelent regényének recenzióiból. – Heti ÉS-ajánló.

ÉS-ajánló

Az Élet és Irodalom 2017/9. számából

Megjelent az Élet és Irodalom idei 9. száma. Benne Milbacher Róbert Arany Jánosról, Visy Beatrix Németh Zoltán könyvéről írt, a számban olvasható az ÉS-kvartett beszélgetése Bencsik Orsolya regényéről, Mohai V. Lajos Arany szellemében írt versei, Szvoren Edina friss prózája, Grecsó Krisztián a Mindenkiről, Végső Zoltán a Snétberger Trió koncertjéről szóló írása. – Heti ÉS-ajánló.

ÉS-ajánló

Az Élet és Irodalom 2017/8. számából

Megjelent az Élet és Irodalom idei 8. száma. Benne Gyenge Zsolt a Berlinaléról, Csuhai István az Oona és Salingerről, Margócsy István és Fűzfa Balázs Kukorelly Endre Porcelánbolt című kötetéről, Stőhr Lóránt Enyedi Ildikó filmjéről írt. Csordás Gábor Villon-fordítását, Benedek Szabolcs Kádár-regényének részletét közöljük még. – Heti ÉS-ajánló.

hirdetés