hirdetés
2017. szeptember 24.

Budapest Transzfer

Interjú

A múzeum nem várhat a kispadon

Fontosnak tartjuk, hogy a frontális panelek és felolvasások mellett új formák is megjelenjenek, hogy minél több lehetőséget teremtsünk a közönségnek a bekapcsolódásra. - A Budapest Transzfer szervező csapatával beszélgettünk a múlt héten lezajlott fesztivál tapasztalatairól.

Ott jártunk.

A sci-fi irodalom női szemüvegen át

Milyen sci-fit író nők alkottak régen és alkotnak most? Megismerkedhettünk a sci-fi irodalom problémakörével és főbb képviselőivel a IX. Budapest Transzfer Fesztiválon Antuza Genescu, Takács Gábor, Varga Bea és Kleinheincz Csilla beszélgettek. Ott jártunk.

hirdetés

Ott jártunk.

Nem vész el, csak átalakul

Rákeresünk. Megtaláljuk. Letöltjük. Nyomtatjuk. Fénymásoljuk. Lapozunk. Olvasunk. 15 perc. Tovább lapozunk. Készen vagyunk. Ennyi volna a mai irodalomtanulás? Ezt és hasonló kérdéseket boncolgattak a IX. Budapest Transzfer Fesztiválon. Ott jártunk.

Ott jártunk

Ha lekerül rólunk a fehér lepedő

A Visegrádi jövőkép '89 című beszélgetésen, a Budapest Transzfer nemzetközi fesztivál egyik nyitóprogramján, a rendszerváltás előtti és utáni elképzelésekről, a kelet-közép- avagy közép-kelet-európai identitás és összefogás lehetőségeiről vagy épp lehetetlenségeiről esett szó. Ott jártunk.

Budapest Transzfer

A IX. Budapest Transzfer Nemzetközi Fesztivál részletes programja

A 2017. szeptember 28. és október 1. között megrendezésre kerülő Budapest Transzfer Fesztivál közzétette részletes programtervét. A négynapos eseménysorozat idén a jövőt, az utópia és disztópia világát helyezi fókuszba, a rendezők felnőtt és gyermek látogatókra egyaránt számítanak, így a kerekasztal-beszélgetések mellett könyvbemutatón, filmvetítéseken és izgalmas városi sétákon is részt vehetnek az érdeklődők a Petőfi Irodalmi Múzeumban.

Hír

Budapest Transzfer Fesztivál 2017

Szeptember 28. és október 1. között kerül megrendezésre a IX. Budapesti Transzfer Nemzetközi Fesztivál. A Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) nemzetközi fesztiválja minden évben egy tudományterület vagy művészeti ág irodalommal való kapcsolatát helyezi előtérbe. Idén a jövőbe repíti a közönséget, utópia és disztópia világába.

hirdetés
  • 1