hirdetés
2009. augusztus 8.

Cseh Tamás 1943-2009

Pályázat

Fényképregény-pályázat Cseh Tamás és Bereményi Géza lemezeihez

A Corvina Kiadó fényképregény-pályázatot hirdetett Bereményi Géza és Vető János közös műve, az Antoine és Desiré kapcsán. A pályázó alkotóknak a Cseh Tamás – Bereményi Géza szerzőpáros valamely lemezéhez kell fényképregényt készíteniük. A határidő: 2018. január 17.

Hír

Cseh Tamásra emlékeznek a Szigeten

Az idei Sziget immár hagyományos nulladik napján, augusztus 10-én, a Világzenei Nagyszínpadon a hazai világ- és rockzenei színtér legrangosabb képviselői Cseh Tamás emléke előtt tisztelegnek, felidézve a tavaly elhunyt dalnok életművének legjelesebb állomásait.
hirdetés

Búcsú

A halottak élén

Cseh Tamás halálára

...gitárjának rezgésszámában egyszerre szólaltak meg egy történelmében beláthatatlanul megrekedni látszó város és ország dallamai - Jánossy Lajos búcsúzik az augusztus 7-én elhunyt énekes-krónikástól, Cseh Tamástól.

GYÁSZ

Elhunyt Cseh Tamás

Hatvanhat éves korában, augusztus 7-én hosszú betegség után hunyt el a zenész, énekes, dalszerző.

Élő legendárium

Bérczes László: Cseh Tamás – beszélgetőkönyv bemutató a Bárka Színházban

Hogy Cseh Tamás nem lesz jelen, sejthető volt. Ennek ellenére, ezzel együtt, de mindenekelőtt: érte, csurig megtelt a Bárka nézőtere. A színpadra Bérczes László lépett először, hogy a háttérben húzódó vetítővászon előtt elhúzza a függönyt, és mégis feltűnjön az énekes, igaz, egy jó harminc évvel ezelőtti felvételről, fekete-fehérben, fehér ingben és fekete hajjal daloljon Vetró Irénről, albérletekről és sokadik éjszakákról.

Bérczes László, Cseh Tamás: Micsoda útjaim

A Palatinus Kiadó ajánlata

Bérczes László, Cseh Tamás
Micsoda útjaim
Beszélgetőkönyv
(album, közel 100 fotóval)
Palatinus Kiadó, 2007. november 26.
Kötés: kemény kötés
280 oldal, 3.800 Ft
ISBN: 9789639651876

Kojot és Szél öregapa

2006. július 30., Művészetek Völgye, Pula

Vasárnap Cseh Tamással, Cseh Andrással és Méry Gáborral Bérczes László, Háy Jánossal Lévai Balázs beszélgetett, Rátóti Zoltán játszotta el A bogyósgyümölcskertész fia című műsorát, majd a Neil Young sétány tagjaival (Huzella Péterrel és Tóth Istvánnal) kiegészülve a Jarmusch-filmig játszotta Sülyi Péter magyar szövegeivel a Young-számokat. A mai film a Törvénytől sújtva volt, a teremben pedig éjféltől zajlott a második Mulatság.

Mesék ajándékba

Beszélgetés Cseh Tamással

Cseh Tamásnak Csillagokkal táncoló kojot címmel a Méri Ratio Kiadónál jelent meg harminc indián mesét tartalmazó kötete, amelyet fia, Cseh András illusztrált.
hirdetés
  • 1