hirdetés
2012. március 15.

Én nem fogom be

Könyvajánló

Márton László: Bowen monológja, sötétben

"te is egy darab szabadság vagy, / s ha meghalsz, a szabadság rádfagy: / ő mondja meg, mi lettél, / hírtelenebb hírednél" - A Könyvhétre megjelenő Édes hazám című antológiából Márton László versét közöljük a Magvető Kiadó jóvoltából.

interjú

A pettyes nyugágy esete a babzsákkal

Az idei Könyvhétre jelenik meg a Magvető Kiadó gondozásában, Bárány Tibor szerkesztésében az Édes hazám című, közéleti verseket összefogó antológia. A műfajról, a válogatás szempontjairól, a haza "lírai formájáról" a szerkesztővel Jánossy Lajos beszélgetett.

hirdetés

Én nem fogom be

Én nem fogom be - Az első három díjazott

A Litera Én nem fogom be című nyílt közéletivers-pályázatának legjobbjait olvashatják. Az első díjas, Horváth Viktor, a második, Molnár Krisztina Rita és a harmadik, Nyerges Gábor Ádám verseit.

Én nem fogom be

Várkonyi Gábor és Keserü Maxim nyertes versei

A Litera Én nem fogom be című nyílt közéletivers-pályázatán a szakmai zsűri - Bárány Tibor, Keresztury Tibor és Zalán Tibor - negyedik és ötödik helyen emelte ki Várkonyi Gábor és Keserü Maxim verseit. Az ő pályaműveiket olvashatják most.

Litera-díj 2012

Garaczi László Litera-díjas!

Szombat este a Maros Sörözőben a Litera kihirdette Én nem fogom be című verspályázatának eredményét. A Litera-díjat 2012-ben Garaczi László nyerte el, a nyílt pályázat első díjasa: Horváth Viktor. - Cikkünkben megtekinthetik a LiteraTV felvételét is a díjátadásról.

ÉN NEM FOGOM BE - A Litera pályázatának eredményhirdetése és díjátadó

A Litera Én nem fogom be című verspályázatának eredményhirdetésére és díjátadására, a Litera-díj átadására hagyományainkhoz híven a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál idején, ezúttal a Maros Sörözőben.

Én nem fogom be

ÉN NEM FOGOM BE - A Litera pályázatának eredményhirdetése és a Litera-díj átadása

A Litera Én nem fogom be című verspályázatának eredményhirdetésére és díjátadására, a Litera-díj átadására hagyományainkhoz híven a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál idején, 2012. április 21-én, szombaton 18 órától kerül sor, ezúttal a Maros Sörözőben. Ekkor derül ki, ki nyeri az idei Litera-díjat, és kik a nyílt pályázat legjobbjai.

Én nem fogom be

Tóth Krisztina: A koravén cigány

Fuss, ki tudja, meddig jár a busz, / este lesz, míg a műútra jutsz, / bámulhatsz a fényszórók szemébe, / lefeküdhetsz, azt se veszik észre. - Tóth Krisztina verse a Litera Én nem fogom be című közéletivers-pályázatán.

Én nem fogom be

Vörös István: Ragyogjon a mosolyod, köztársaság!

Sietsz a pusztulással: nem vádollak ezért, / de kár érted: / ragyogj, pusztuló köztársaság! - Vörös István versét olvashatják a Litera Én nem fogom be című sorozatában, amelyben kortárs költők közéleti verseit közöljük.

Én nem fogom be

Szálinger Balázs: Ha a fiam felkönyököl a tájban

Meglátjátok-e a fiam húsában, / Amit én látok, a tiszta viaszt, / És meddig hagyjátok, hogy lássam azt... - Szálinger Balázs verse a Litera Én nem fogom be - Társadalmi célú líra című sorozatában.

Én nem fogom be

Garaczi László: Így jobb, ha

A gyerekkorom ugyan nem volt könnyű, / láttam embereket hónapokon át kényszeredetten / nevetgélni egy panelház üres betonudvarán, / de vérengzésnek szemtanúja nem voltam. - A Litera Én nem fogom be - Társadalmi célú líra című meghívásos pályázatán Garaczi László versét olvashatják.

Én nem fogom be

Szilágyi Ákos: Gólya-gólya gilice

elő is lép s bólogat / a Közérdek nagyokat / meghajol − vastapsra vár / tapsra hát nép! taps-király! - Szilágyi Ákos verse a Litera Én nem fogom be című meghívásos politikaivers-pályázatán.

Én nem fogom be

Kántor Péter: Öregember a térről

először a padokat száműzték, / aztán a fákat vágták ki mind, / és most téged is, öreg, / téged is száműznek, / a nevetséges álmaiddal - Én nem fogom be sorozatunkban Kántor Péter versét olvashatják.

Én nem fogom be

Én nem fogom be - A pályázat fejleményei

Április 4-én lezárult az Én nem fogom be - Társadalmi célú líra című nyílt pályázatunk, a zsűri megkezdte munkáját. Ezzel párhuzamosan elkezdődött a meghívásos pályázatra felkért kortárs költők verseinek publikálása is.

Én nem fogom be

Balla Zsófia: Metró, aluljáró

Oldalvást pillantok: ott áll-e még. / Igen, ott. Szürkében, bajuszban, flanell ingben. / A cigaretta meggyújtja kezét. / Nem kéreget, de nem is mozdul innen. - Én nem fogom be című politikaivers-sorozatunkban Balla Zsófia versét olvashatják.

hirdetés