hirdetés

Európai Elsőkönyvesek Fesztiválja

Hanne Højgaard Viemose: Hannah

Hanne Højgaard Viemose (1977, Frederikshavn) dán írónő antropológiát tanult az Aarhusi Egyetemen, és elvégezte a Dán Íróakadémiát. Hannah című első regénye a Gyldendal Kiadónáj jelent meg 2011-ben. - Az Európai Elsőkönyvesek Fesztiváljának dán vendége.

Európai Elsőkönyvesek Fesztiválja

Hrísztosz Tulurász: A könnyek olajfaligete

Christos Toulouras (vagy Hrísztosz Tulurász, 1973, Famagusta) ciprusi szerző külföldön folytatott számviteli és turisztikai tanulmányokat. Hazatérve harmincas éveiben kezdett irodalommal foglalkozni. A könnyek olajfaültetvénye című regényét, amely az En Tipis kiadónál jelent meg, a ciprusi állami irodalmi díjra jelölték. - Az Európai Elsőkönyvesek Fesztiváljának ciprusi vendége.

hirdetés

Európai Elsőkönyvesek Fesztiválja

Satu Taskinen: A tökéletes sertéssült (részlet)

Satu Taskinen (1970) finn írónő filozófiát és germanisztikát tanult a Helsinki egyetemen. Szociális tanácsadó, író és kritikus. Bécsben él és a felnőttoktatásban dolgozik. A tökéletes sertéssült az első regénye. - Az Európai Elsőkönyvesek Fesztiváljának finn vendége.

Európai Elsőkönyvesek Fesztiválja

Filip Springer: Miedzianka

Filip Springer (1982) lengyel szerző régészetet és etnológiát tanult a poznani egyetemen. Újságíróként, fotográfusként dolgozik, a Polityka c. hetilap munkatársa. Ez az első önálló kötete, Miedzianka. Az eltűnés története a lengyel tényirodalom egyik legújabb példája. -  Az Európai Elsőkönyvesek Fesztiváljának lengyel vendége.

Európai Elsőkönyvesek Fesztiválja

Kjersti Annesdatter Skomsvold: Minél gyorsabban megyek, annál kisebb vagyok (részletek)

Kjersti Annesdatter Skomsvold (1979) norvég írónő Oslóban él. Minél gyorsabban megyek, annál kisebb vagyok c. első regényével, amely az Oktover kiadónál jelent meg, elnyerte a legjobb pályakezdő írónak járó Tarjei Vesaas díjat. A norvég nemzeti színház készül színre vinni a művet, amelyet máris tíz másik nyelvre fordítanak. Az Európai Elsőkönyvesek Fesztiváljának norvég vendége.

Európai Elsőkönyvesek Fesztiválja

Milen Ruszkov: Kicsapva a természetbe

Milen Ruszkov (1966), bolgár író és műfordító a szófiai egyetemen végzett 1995-ben. Kicsapva a természetbe c. regénye, mely 2011-ben Amerikában is megjelent, elnyerte az év regénye címet Bulgáriában. - Az Európai Elsőkönyvesek Fesztiváljának bolgár vendége.

Európai Elsőkönyvesek Fesztiválja

Clara Royer: Csillag

Clara Royer (1981, Párizs) francia írónő több évig Budapesten élt. 2010 óta közép-európai irodalmat és történelmet tanít a Paris-Sorbonne egyetemen. A két világháború közötti magyar irodalom szakértője. Csillag c. első regénye a Pierre-Guillaume de Roux kiadónál jelent meg 2011-ben. - Az Európai Elsőkönyvesek Fesztiváljának francia vendége.

Európai Elsőkönyvesek Fesztiválja

Pelin Özer: Június 17. (részlet)

A regény Füst című fejezetéből

Pelin Özer (1972) török írónő az isztambuli egyetem média karán végzett. 2003-ig a sajtó és a könyvkiadás különböző területein dolgozott. Nyolc éve szabadúszó író, költő, publicista. Eddig két verseskötete jelent meg. Június 17 az első regénye. - Az Európai Elsőkönyvesek Fesztiváljának török vendége.

Európai Elsőkönyvesek Fesztiválja

Anna-Elisabeth Mayer: Pehelysúly

Anna-Elisabeth Mayer (1977, Salzburg) osztrák írónő filozófia és művészettörténet szakot végzett, Bécsben él. Több irodalmi ösztöndíjat kapott, folyóiratokban és antológiákban publikált. Pehelysúly c. első könyvével 2011-ben elnyerte az Alpha Irodalmi Díjat. - Az Európai Elsőkönyvesek Fesztiváljának osztrák vendége.

Európai Elsőkönyvesek Fesztiválja

Alessando Mari: Nagyon is emberi remény

Alessandro Mari (1980) olasz szerző Milánóban él. Kiadói lektorként és ghostwriterként dolgozott, jelenleg fordít és néhány országos napilap kulturális rovatának munkatársa. Írói pályáját a Nagyon is emberi remény című regénnyel kezdte, amellyel más fontos díjak mellett 2011-ben elnyerte a Viareggio Rèpaci díjat. - Az Európai Elsőkönyvesek Fesztiváljának olasz vendége.

Európai Elsőkönyvesek Fesztiválja

Vesna Lemaić: Szeméttelep (részlet a regényből)

Vesna Lemaić (1981) szlovén írónő Ljubljanában él. Népszerű történetek c. elbeszéléskötetével 2008-ban elnyerte az Aranymadár, a Fabula-díjat és a Szlovén Könyvvásár debütáns díját. A Szeméttelep az első regénye. - Az Európai Elsőkönyvesek Fesztiváljának szlovén vendége.

Európai Elsőkönyvesek Fesztiválja

Zuska Kepplova: Bukta gót betűkkel

Zuska Kepplova (1982, Bratislava) szlovák írónő dramaturgiát és forgatókönyvírást tanult a pozsonyi művészeti akadémián, összehasonlító gender-kutatást a budapesti Közép-Európa egyetemen. 2005-ben első  díjat nyert a Poviedka novellapályázaton.  2011-ben jelent meg Bukta gót betűkkel c. első kötete. - Az Európai Elsőkönyvesek Fesztiváljának szlovák vendége.

Európai Elsőkönyvesek Fesztiválja

Toine Heijmans: A tengeren (Elsőkönyvesek Fesztiválja)

Toine Heijmans (1969) holland író és újságíró, a De Volkskrant munkatársa. Három gyereke van, és sokat hajózik a szabad idejében. Publikált már egy szakkönyvet La Vie Vinex címmel. Első regénye,  A tengeren kedvező fogadtatásra talált a kritikusok és az olvasók részéről egyaránt. - - Az Európai Elsőkönyvesek Fesztiváljának holland vendége.

Európai Elsőkönyvesek Fesztiválja

Gerőcs Péter: Zombor és a világ (részlet)

Gerőcs Péter (1985) Budapesten született, Pécsen filozófia szakon kezdte, Budapesten magyar-esztétika szakon folytatta egyetemi tanulmányait. Prózát, kritikát, esszét publikál különböző folyóiratokban, szerkesztője volt a Kilincs c. folyóiratnak és a Café Babelnek is. Zombor és a világ c. első kötete 2010-ben jelent meg a Scolar kiadónál. - Az Európai Elsőkönyvesek Fesztiváljának magyar vendége.

hirdetés