hirdetés

HÍR

Simon Márton lett a Horváth Péter Irodalmi Ösztöndíj idei győztese

Simon Márton költő lett a hatodik alkalommal átadott Horváth Péter Irodalmi Ösztöndíj idei győztese. A nettó 6.000 eurós ösztöndíj célja a legtehetségesebb pályakezdők, a már rendszeresen publikáló, a tárgyévben új kötettel jelentkező, 35 évesnél nem idősebb szerzők támogatása.

Hír

Megvan a Horváth Péter-ösztöndíj 2018-as három jelöltje

Papp-Zakor Ilka, Simon Márton és Vajna Ádám lett a Horváth Péter Irodalmi Ösztöndíj idei három jelöltje. Közülük választja ki a zsűri a győztest, akinek személyére a 2018. november 23-án (pénteken) 17 órakor az Írók boltjában tartandó díjátadón derül fény.

hirdetés

HÍR

A Horváth Péter Irodalmi Ösztöndíj 2018-as jelöltjei

Az idén hatodszor adják át a kortárs ma­gyar irodalom fiatal alkotóinak megsegítésére létrehozott irodalmi ösztöndíjat. Az idei jelöltek: Balaskó Ákos, Bartók Imre, Csepelyi Adrienn, Fehér Renátó, Németh Gábor Dávid, Papp-Zakor Ilka, Simon Márton, Szendi Nóra, Szöllősi Mátyás és Vajna Ádám.

Laudáció

A hagyomány mint repertoár

Závada Péter Horváth Péter-ösztöndíja elé

A Roncs szélárnyékban (2017) című, a személyesség felől mindinkább a személytelen beszédmód felé elmozduló, a beszélő tudatában megképződő élményekre koncentráló, a tárgyias líra hagyományába illeszkedő, ugyanakkor egy korszerűen érvényes, kortárs nyelven megszólaló verseskötet egyedi, hasonlíthatatlan, érett lírai világot tár elénk... – A Horváth Péter-ösztöndíjas Závada Pétert Keresztury Tibor méltatja.

Horváth Péter-ösztöndíj

Závada Péter lett a Horváth Péter Irodalmi Ösztöndíj idei győztese

Závada Péter költő lett az ötödik alkalommal átadott Horváth Péter Irodalmi Ösztöndíj idei győztese. Az alapító jelenlétében zajló díjátadón Keresztury Tibor, a kuratórium elnöke méltatja ezekben a percekben a díjazott munkásságát.

Hír

Megvan a Horváth Péter Irodalmi Ösztöndíj idei három jelöltje

Czinki Ferenc, Potozky László és Závada Péter lett a Horváth Péter Irodalmi Ösztöndíj idei három jelöltje. A kortárs magyar irodalom fiatal alkotóit támogató díjat 2017-ben ötödször adják át, ez alkalommal november 30-án, a Petőfi Irodalmi Múzeumban.

Horváth Péter-ösztöndíj

A Horváth Péter Ösztöndíj 2017-es jelöltjei

Az idén ötödször adják át a kortárs magyar irodalom fiatal alkotóit támogató Horváth Péter Irodalmi Ösztöndíjat. Idén Bognár Péter, Bódi Péter, Czinki Ferenc, Ferencz Mónika, Hevesi Judit, Potozky László, Szerényi Szabolcs, Tóth Kinga, Turi Tímea és Závada Péter könyvei közül kerül ki a legjobb.

Hír

Hamarosan jön a Horváth Péter Ösztöndíj 2017-es top10-es listája

A november végi díjátadás előtt egy hónappal, azaz október végén hozzák nyilvánosságra a Horváth Péter Ösztöndíj idei tíz legjobbjának nevét, majd a versenyben maradó három – a díjátadásra meghívott, s ott felolvasó – esélyes nevére november 20. táján derül fény.

Laudáció

Keresztury Tibor: Jó helyen van

Bencsik Orsolya Horváth Péter-ösztöndíja elé

Több élet „a boldog pusztulás” és a megtartó remény, túlélésünk arcát­lansá­gának regénye. A szerzőjétől távol áll mindenfajta ítélkező kizáró­­lagosság: úgy gondolja, „minden egyes élőlényhez több élet tartozik.” – A Horváth Péter Irodalmi Ösztöndíj idei díjazottját, Bencsik Orsolyát Keresztury Tibor méltatta.

Horváth Péter-ösztöndíj

Bencsik Orsolya lett a Horváth Péter Irodalmi Ösztöndíj idei győztese

Bencsik Orsolya író lett a negyedik alkalommal átadott Horváth Péter Irodalmi Ösztöndíj idei győztese, aki 2016. december 8-án az Unplugged Kávézóban az alapító jelenlétében vehette át a díjat.

Hír

Megvan a Horváth Péter-ösztöndíj idei három jelöltje

Bencsik Orsolya, Nagy Kata és Szabó Róbert Csaba lett a Horváth Péter Irodalmi Ösztöndíj idei három jelöltje. Közülük kerül majd ki a győztes, aki 2016. december 8-án az Unplugged Kávézóban átveheti az elismerést.

Horváth Péter Ösztöndíj

A Horváth Péter Ösztöndíj 10 esélyese 2016-ban

Az idén negyedszer adják át a kortárs ma­gyar irodalom fiatal alkotóinak megsegítésére 2013-ban létrehozott irodalmi ösztöndíjat. Az idei jelöltek: Bartók Imre, Bencsik Orsolya, Gál Soma, Horváth Benji, Hyross Ferenc, Lanczkor Gábor, Makai Máté, Nagy Kata, Purosz Leonidasz és Szabó Róbert Csaba.

Laudáció

Hallgatás

Áfra János laudációja

Áfra János verseiben az átértelmezett tények sorozata egy valóságos szerelmi történetet rajzol meg – amiről majd csak a legeslegvégén derül ki, hogy teljes egészében kitalált. – Szilasi László laudációját olvashatják Áfra János Horváth Péter Irodalmi Ösztöndíjához.

Hír

Áfra János nyerte el a Horváth Péter-ösztöndíjat

November 12-én 19 órakor jelentették be az Unplugged Kávézóban, ki nyerte el 2015-ben a Horváth Péter Irodalmi Ösztöndíjat. A zsűri a három jelölt közül Áfra Jánost tartotta a díjra érdemesnek, Két akarat című kötetéért.

Horváth Péter-ösztöndíj

A Horváth Péter Irodalmi Ösztöndíj idei három jelöltje

Papp-Zakor Ilka, Áfra János és Závada Péter lett a Horváth Péter Irodalmi Ösztöndíj idei három jelöltje. A nettó 6.000 eurós ösztöndíj célja a legtehetségesebb pályakezdők, a már rendszeresen publikáló, 35 évesnél nem idősebb szer­zők támoga­tá­sa. A díjat november 12-én este 7-kor adják át az Unplugged Kávézóban.

hirdetés