hirdetés
2009. november 27.

Írogatsz még?

Írogatsz még? - Próza

Útijegyzetek - Az állva maradás joga

Áll a tanár és a tanárjelölt. Fogantyúba, üléstámlába kapaszkodva, arccal az ablak felé. (Felhőelefántok vonulása, csupasz fakoronák futása.) Kanyarban összeér a könyökük. Kátyúnál összekoccan a foguk. - Irodalmi stafétánkban N. Tóth Anikó prózáját olvashatják, a szerzővel készült interjú mellékleteként.

Írogatsz még?

Huncut kacsingatás

Írogatsz még? című interjúsorozatunkban N. Tóth Anikóval a szépprózáját befolyásoló magyarországi hatásokról, a felvidéki Iródia-körről, a Mészöly-prózáról és a mesekönyvek gyereknyelvéről Jánossy Lajos beszélgetett.


hirdetés

Írogatsz még?!

Németh Zoltán: Versek a semmiből sehová

Írogatsz még? sorozatunkban Németh Zoltán válaszolt Jánossy Lajos kérdéseire. Az interjú mellékleteként a szerző készülő regényéből olvashatnak részletet.

Írogatsz még?!

Zsákmányszerző hadjárat

Az Írogatsz még? sorozatban Németh Zoltánnal a műfajok közötti egyensúlyozásról, az önátadásról és „a jövő zenéjéről” Jánossy Lajos beszélgetett.

Írogatsz még? - Regényrészlet

Scherzo

Írogatsz még? sorozatunkban György Norbert válaszolt Jánossy Lajos kérdéseire. Az interjú mellékleteként a szerző készülő regényéből olvashatnak részletet.

Írogatsz még?

Az hallja, aki akarja

Írogatsz még? interjúsorozatunkban György Norberttel a Klára hajó és a Klára regény manővereiről, egy Pozsony-Bratislava közlekedési-turisztikai térképről, a blöffről, a paródiáról, az Átmeneti állapotról és a füleki hétköznapokról Jánossy Lajos beszélgetett.

ÍROGATSZ MÉG?

Hizsnyai Zoltán: Nyolcvan mély, ötven széles

Írogatsz még? sorozatunk legújabb darabjában Jánossy Lajos Hizsnyai Zoltánnal beszélgetett, akinek - az interjú mellett - , Nyolcvan mély, ötven széles "naplótöredékeit" ajánljuk olvasásra.

Írogatsz még?

Időtlenség, egymásra vetítés, szarok a sírotokra

Én az értelmezéshez hét fogódzót adnék meg exkluzívan itt a Literán: időtlenség, egymásra vetítés, szarok a sírotokra (ti is az enyémre), szeretet, mély főhajtás, szemben az árral, ezt kapd ki! Gyengébbek kedvéért, összefoglalva: valami avítt, divatból kiment vagányság. - Írogatsz még? sorozatunkban Jánossy Lajos most Hizsnyai Zoltánt kérdezi.

Írogatsz még?

A papírlap tapintása, a friss könyv illata

Írogatsz még? című sorozatunkban Géczi Jánossal egy készülő kertkönyvről, az antropológiai terekről, a Könyvhétre megjelent Viotti négy vagy öt élete című regényről, az írófestékről és a ceruzába kapaszkodás gerjedelméről Jánossy Lajos beszélgetett.

Írogatsz még? - Regényrészlet

Géczi János: A horda

Azt a tévedést akarom tetten érni, válik világossá számomra, amely ehhez az utcához elvezetett, amely beletaszít ebbe a városlakókból, a városba tévelyedőkből és a várost megszállóakból összeverődő csordába... - Írogatsz még? rovatunkban a Géczi Jánossal készült interjú mellékleteként részletet közlünk a szerző készülő regényéből.

Írogatsz még?

Vass Tibor: Rajzok Anna di Lettina mappájából

Kész vagyok. Ahová nem süt a nap, ott hűvös van, mondjuk, ha olyan helyen vagyunk, ahová nem süt a nap és hűvös van. Szokásjog uralkodik, mondjuk, a világban. Van itatós papír, meg itatóspapír.- Vass Tibor Rajzok Anna di Lettina mappájából című szövegfüzére az Írogatsz még?-beszélgetés mellé.

Írogatsz még?

Vass Tibor: Perpill

Írogatsz még? című sorozatunkban Vass Tiborral az orosz metálról, a vers és a próza gyűrődéseiről, a szépirodalom többnyelvűségéről, az írás-kihagyásról és egy utcányi robogásról Jánossy Lajos beszélgetett.

Interjú

Vasadi Péter 85 éves

Vasadi Péter június elsején ünnepli 85. születésnapját. A Litera tavaly beszélgetett a költővel az Írogatsz még? keretében. Szerkesztőségünk ez alkalomból közli az interjút, és a szerző egy kisesszéjét.

Írogatsz még? - vers

Oravecz Péter: Pedro Ravez naplójából

Oravecz Péter Nemek, Kukkoló, Örökség, Közös arc, Semmi somma és Égszakadás Miskolcon című verseit olvashatják, a szerzővel készült interjúnk mellékleteként - az Írogatsz még? sorozatban.

Írogatsz még?

Magam nélküli magam

Írogatsz még? című sorozatunkban Oravecz Péterrel a „vadakról”, a kiismerhető rendszerekről, a költői hiúságról és a kukába kerülő versekről, néhány mackós bögre whiskeyről, az új fogalmáról az irodalomban és a történelemben, egy készülő kétkötetről Jánossy Lajos beszélgetett.
hirdetés