hirdetés
2009. november 27.

Írogatsz még?

Írogatsz még? - Irodalom

Tolvaj Zoltán írásai

Írogatsz még? rovatunkban Tolvaj Zoltán Erdőkerülők és Fattyúk hava című prózáit, valamint Közhely-obszervatórium, Átrium, Botanika című verseit olvashatják.

Írogatsz még?

Nyári panelizzás, letüdőzni Budapestet

Írogatsz még? sorozatunk legújabb epizódjában Tolvaj Zoltánnal a rákosszentmihályi szódalovaglásokról, egy arapapagáj-szállítmányról, a keleti hangszeres folklórról, egy Weöres-szobor szemgödrében talált csikkről, a költő- és zenészelődökről, Kormosról és Schönbergről Jánossy Lajos beszélgetett.
hirdetés

Írogatsz még? - vers

Székely Szabolcs három verse

Irodalmi stafétánkban Jánossy Lajos interjúja mellékleteként Székely Szabolcs Hőség, Nélkül és Ószövetségi című verseit közöljük.

Írogatsz még?

Maga a vers a kisfröccs, maga a vers a kockasajt

Írogatsz még? című sorozatunkban Székely Szabolcs költővel a költői boldogságról, a játékos és az ügyes költőről, az unalmas és a felvillanyozó eszmecserékről, a Zalaegerszeg-Manchester meccsről Jánossy Lajos beszélgetett.

ÍROGATSZ MÉG?

Horváth László Imre: Lenni vagy nem

Írogatsz még? sorozatunk legújabb darabjában Horváth László Imre válaszolt kérdéseinkre, a szerző Lenni vagy nem című versét ajánljuk az interjúhoz.

ÍROGATSZ MÉG?

Horváth László Imre: Nem mi döntjük el, mi kavarja fel a lelket

Az élmények költészetté transzformálása során inkább kőolajfinomítás zajlik, mint zsákmányolás/rablás - mondja Horváth László Imre, Írogatsz még sorozatunk legújabb darabjában. - Jánossy Lajos interjúja.

ÍROGATSZ MÉG?

Toroczkay András: Filctollak

Írogatsz még? című sorozatunk legújabb darabjában Toroczkay András válaszolt Jánossy Lajos kérdéseire. Az interjú mellett a szerző Filctollak című versorozatát ajánljuk olvasásra.

ÍROGATSZ MÉG?

Uszodai zsivaj a víz alatt

Írogatsz még? sorozatunkban Toroczkay Andrással egy barlangról, amely munkahely, a felolvasóestek unalmáról, a költészet és a dalszövegek viszonyáról, egy gimnáziumi előadásról, egy kutyaidomárról, a Nyugatról és a költői szerepvállalásról Jánossy Lajos beszélgetett.

Írogatsz még? - vers

Simon Márton: Polaroids & Lullabies

Írogatsz még? rovatunkban Jánossy Lajos interjúja mellékleteként Simon Márton költő verseit olvashatják.

Írogatsz még?

Dűlőre ugyan nem jutottam

Írogatsz még? című interjúsorozatunkban Simon Mártonnal az „objektív líráról”, az önemésztő alkatról, a japán hatásokról, az irodalmiasságról, a költészet akusztikájáról Jánossy Lajos beszélgetett. Az interjú mellékleteként Simon Márton verseit is közöljük.

Írogatsz még?

Danyi Zoltán versei

Írogatsz még? sorozatunkban idén először Danyi Zoltánt kérdeztük. Interjúnk mellett a szerző prózaversét és három költeményét ajánljuk.

Írogatsz még?

Danyi Zoltán: Egyikben sem vagyok otthon igazán

Írogatsz még? című interjúsorozatunkban Danyi Zoltánnal a csáthi határról, a próza és líra közötti átjárásról, a szivacsos gombán átszűrt szeszről, egy ondolált hajú magyar vámos hölgyről, a spliti osztrigákról, és a Tisza-parti Pynchon-olvasásról Jánossy Lajos beszélgetett.

ÍROGATSZ MÉG?

Villányi László: Álmok

Írogatsz még? sorozatunkban ezen a héten Villányi László került sorra. Interjúnk mellett a szerző Álmok című versét ajánljuk.

ÍROGATSZ MÉG?

Villányi László: … azért édesanyám mondja tovább …

Írogatsz még? című sorozatunkban Villányi Lászlóval a családi miliő meghatározó erejéről, a győri Műhely folyóirat aktuális terveiről, az egyszerű költői megszólalásról, a gyászmunkáról beszélgetett Jánossy Lajos.

Írogatsz még?

Bertók László: Nem pesszimista, hanem realista vagyok

Írogatsz még? című sorozatunkban Bertók Lászlóval a költészet és a parancsuralom viszonyáról, a Mephisto egyik jelentéről, a késői indulásról és érkezésről, Platónról és a szép asztal álmáról Jánossy Lajos beszélgetett.

hirdetés