hirdetés
2009. november 27.

Írogatsz még?

Írogatsz még?

Vérrel és savóval megkötött Kabát

Írogatsz még? című interjúsorozatunkban Takács Zsuzsával a reményről és a reménytelenségről, három verssorról, a szülés kínjáról és boldogságáról, Keresztes Szt. Jánosról és Simone Weilről, egy százhét éves hölgyről és a növényi létről Jánossy Lajos beszélgetett.

Írogatsz még?

Takács Zsuzsa: Menekülések, Wally Neuzill Schieléhez

Írogatsz még? rovatunkban Takács Zsuzsa két versét közöljük. A Menekülések és a Wally Neuzill Schieléhez című művek mellett olvassák el Jánossy Lajos Vérrel és savóval megkötött Kabát című interjúját, melyet a szerzővel készített.

hirdetés

ÍROGATSZ MÉG?

Vasadi Péter miniesszéje

Vasadi Péter miniesszéje az Írogatsz még?! sorozat interjújának "melléklete"; a beszélgetés A pillanat szerelmese vagyok címmel olvasható.

ÍROGATSZ MÉG?

Vasadi Péter: A pillanat szépségének élek

Írogatsz még? című interjúsorozatunkban Vasadi Péterrel döntésre kész lélekről, Karl Rahner és a falusi öregasszony hitéről, az emberi szentségről és a bennünk élő Isten távolságáról Jánossy Lajos beszélgetett.

Írogatsz még?

Az az egy százalék…

Írogatsz még? sorozatunkban Végh Attilával Petőfi képzavarairól, Hamvas maszatolásáról, Heidegger belátásairól, az éber hagyományról és a műveletlen művészekről Jánossy Lajos beszélgetett.

Írogatsz még? - Irodalom

Átremeg

(Tarkovszkij szellemének, szeretettel)

Írogatsz még? rovatunkban Jánossy Lajos interjúja mellékleteként Végh Attila szövegét közöljük, amelyet Tarkovszkij szellemének ajánlott.

Írogatsz még?

Tomaji Attila versei

Írogatsz még? sorozatunkban Tomaji Attila válaszolt kérdéseinkre, az interjúhoz kapcsolódóan.

ÍROGATSZ MÉG?

Tomaji Attila: Merre járnak az istenek?

Írogatsz még? sorozatunkban Tomaji Attilával a söröshordók parafadugójáról, a zebegényi Mókusról, a közös amnéziáról, Sánta Ferenc prózájának elhallgatásáról, Monet-ról és Nietzschéről, Óbudáról és Grinzingről Jánossy Lajos beszélgetett.

Írogatsz még?

Babiczky Tibor versei

Ezen a héten Babiczky Tibor válaszolt kérdéseinkre az Írogatsz még?-ben. Ehhez kapcsolódóan négy versét olvashatják.

Írogatsz még?

Babiczky Tibor: Maga ez a hely irtózatos

Írogatsz még?!-sorozatunkban Babiczky Tiborral a Pilinszky-hatásokról, madártollakról és két arcról, a „vetkőző” és az „öltözködő” költői nyelvről, a gyerek és a felnőtt identitásról, valamint egy hamarosan megjelenő verseskötetről Jánossy Lajos beszélgetett.

ÍROGATSZ MÉG?

Változó csodálkozás

Az Írogatsz még? sorozatunkban Pénzes Tímeával az élményköltészetről, a megélt és a megírt történetekről, a mű csorbaságáról, múlt és jövő megváltozott összefüggéseiről, egy családregényről és a történelmi drámákról Jánossy Lajos beszélgetett.

ÍROGATSZ MÉG?

Pénzes Tímea: Ghána ölelésében

"A parton néhány szélfútta pálma nyújtózik a hőségben, távolabb kisebb dombok emelkednek. Halászok bogoznak és csomóznak több tíz méter hosszú halászhálókat. A várakozó csónakokat most készíti fel a tengeri útra a sok sürgölődő hangyaember." - Részlet Pénzes Tímea Ghána ölelésében című készülő kötetéből.

Írogatsz még? - vers

Kemál és Amál ismerkednek

Írogatsz még? rovatunkban Jánossy Lajos Sántha Attilával beszélgetett, akinek versét az interjú mellékleteként közöljük.

Írogatsz még?

Ötvenmázsás Barnika

Írogatsz még? sorozatunkban Sántha Attilával a Székely szótárról, a transzközépről, az Előretolt Helyőrségről és a Lélekrajz-karcoló Attiláról Jánossy Lajos beszélgetett.

Írogatsz még?

A disznó is mindig benne van a kolbászban

Írogatsz még című sorozatunkban Molnár Vilmossal a kitalált és az átélt történetekről, az irodalmi divatokról, a névbankról és a Székelyföld folyóiratról Jánossy Lajos beszélgetett.
hirdetés