hirdetés
2009. november 27.

Írogatsz még?

Írogatsz még?

„A terep kordában tartja a szeszélyt”

Írogatsz még interjúsorozatunkban arról faggatjuk az írókat, költőket, milyen regényen, novellán, versen dolgoznak épp. Beszélgetés Garaczi Lászlóval egy készülő „Lemúr-könyvről”, a személyes „iskoláról a határon”, sorstalanságról és a „tények gyeplőiről”.

próza

Szkárosi Endre: Fölöspéldány

Írogatsz még interjúsorozatunkban az alkotók bepillantást engednek éppen készülő vagy frissen elkészült munkáikba. Ezen a héten Szkárosi Endre prózáját és egy versét olvashatják.
hirdetés

írogatsz még?

„…gond, gondolat, talány vagy érzés…”

Írogatsz még sorotatunkban ezúttal Szkárosi Endrével avantgardról, konformról, pszeudoművészetről és az eszmélkedéstörténeti emlékiratokról beszélgettünk.

Irodalom

Ladik Katalin: Agnus dei és Zen versek

Írogatsz még? sorozatunkban arról faggatunk írókat, min dolgoznak épp. Az interjú mellett ízelítőt is adunk a készülő művekből. Ladik Katalin zen verseit és regényrészletét közöljük. Az Agnus dei című szöveg a már megjelent Élhetek az arcodon? kötetből való.

Írogatsz még?

Magányosan alkotó ember vagyok

Ladik Katalin az Élhetek az arcodon? című regény szerzője soron következő írónk az Írogatsz még? szériában. Művét litera-naplóból írta. Dr. Máriástól kapta a stafétát, és Szkárosi Endrének adja tovább. Az avantgárd nagyjaival találkozhatunk. Ladik Katalint Jánossy Lajos kérdezte.

Részlet

drMáriás: Pornó Passió (részlet a kéziratból)

Írogatsz még sorozatunk harmadik darabjában drMáriással készült interjú a zene rituális jelentőségéről, a festészet teréről, ötletekről, és arról, hogy egy „pornófilm forgatáson ott van-e Isten", alább pedig drMáriás készülő regényének egy részletét olvashatják.

Írogatsz még?

„Éljen a világűr és táguljon!”

Írogatsz még? sorozatunk harmadik darabjában Jánossy Lajos beszélgetett drMáriással a zene rituális jelentőségéről, a festészet teréről, a kacsintgató, majd zsaroló ötletekről. Kapcsolódó anyagként egy készülő regényrészletet is közlünk.

részlet

Benedek Szabolcs: Én is veletek megyek

Írogatsz még sorozatunk második darabjában Benedek Szabolcs mesélt készülő műveiről és írói terveiről, alább pedig részlet olvasható Haláldekameron munkacímet viselő készülő regényből.

írogatsz még?

„A sztorizáson van a lényeg”

Beszélgetés Benedek Szabolccsal a Margit-hídi ihletről, Budapest vőlegényeiről, a hajnali 3-4 flekkről, Bret Easton Ellisről, egy régi vágású gyerekről és a „Nagy Halálról” szóló, készülő regényéről. Kapcsolódó anyagink között beleolvashatnak Benedek Szabolcs készülő regényébe is.

Részlet

Halál Budán

Írogatsz még? sorozatunkban szerzőinket épp készülő műveikről faggatjuk. Ezekből a friss munkákból ízelítőt is adunk. Elsőként Péterfy Gergely mesélt Halál Budán című regényének műhelytitkairól, Michele d’Aste 1686-os naplójáról, amely inspirálta a történet megírásában, a naplót széljegyzetekkel ellátó Solari lovagról és a halálról, amely e könyv valódi főszereplője. Íme, "játék a halállal..."

"Írogatsz még?"

„És ott van Jékely, személyes halottam”

A Litera interjúsorozatot indít a műhelymunkákról a klasszikus „írogatsz még?” címmel, a készülő művekről és írói tervekről kérdezve a szerzőket, s hogy több értékrend is megjelenhessen. A következő interjúalanyt mindig az előző interjúalany választja ki - beszélgetés Péterfy Gergellyel a napokban elkészült Halál Budán című regényének műhelytitkairól, Solari lovag jegyzeteiről, nekromanciáról és a könyv főalakjáról Michele d’Aste-ról.
hirdetés