hirdetés
2018. július 4.

Kamaszkorom legszebb nyara

Kamaszkorom legszebb nyara

Borda Réka: Balatonboglári elsők

Délután pornócsatornára bukkannak a tévében. Próbálják olyan lazán kezelni a helyzetet, mint a politikusok az adócsalást. Poénkodnak a szereplőkön, a kosztümökön, de minden kimondott szó erősít a zavarukon. Beesteledik. Jó indok arra, hogy zenecsatornára váltsanak. – Kamaszkorom legszebb nyara sorozatunkban Borda Réka írása.

Kamaszkorom legszebb nyara

Totth Benedek: Naptejpor

Ha egyetlen képbe kellene sűrítenem a gyerekkori nyaraimat, azok az idegsejt-hálózatokra emlékeztető árnyékok lennének, amiket a megtörő vízfelszín vetett a medence aljára. Azt bámultuk egész nap, magunk elé meredve. – Kamaszkorom legszebb nyara sorozatunkban Totth Benedek írása.

hirdetés

Kamaszkorom legszebb nyara

Sajó László: A lenini álmok valóra válnak

Sose hagynak minket békén, nem is alszunk rendesen, mert minden reggel sorakozó zászlófelvonáshoz. Az ebédlőben meg kell emelni a széket, amikor leülünk és amikor felállunk. Csak csendben lehet beszélgetni, hogy ne mondják ránk, hogy mi magyarok nem tudunk viselkedni. – Kamaszkorom legszebb nyara sorozatunkban Sajó László írása.

Kamaszkorom legszebb nyara

Szabó Imola Julianna: A papírnehezék

A szünetben a mosdóba osontam, és ott faltam be a kiflit, májkrémmel, hogy senki se lássa. Minden napra ez volt a menü, pontosan kiszámoltam, hogy így egy hónapig megoldódik minden. Az üresség jól fedhető. Van a szégyennek egy olyan arca, ami átnyom minden falat, átépíti még a húst is a csontokon. – Kamaszkorom legszebb nyara sorozatunkban Szabó Imola Julianna írása.

Kamaszkorom legszebb nyara

Szil Ágnes: Sorozat

Ahogy a lányok a saját útjukra léptek, ahelyett, hogy összeroppant volna, egyre jobban érezte magát: összepakolt egy vászontáskába, a fotófelszerelést kézipoggyászként vitte magával, és az első útja Párizsba, Prágába és más P-vel kezdődő városba vezetett. – Szil Ágnes kisprózái a Kamaszkorom legszebb nyara sorozatunkban.

Kamaszkorom legszebb nyara

Weiner Sennyey Tibor: Ballada a rőt költő halálakor

S bár fekete macska ráfeküdt, / S bár vörös szerető ráfonta gyolcs ölét, / Sennyey Tibi már Nappal szemben ült, / És kezdte kinevetni testét. / Könyvét csöndben megcsinálta, / Remélte, hogy egy kulcsra nyílik / Százszorosan zárt Nirvána. – Kamaszkorom legszebb nyara sorozatunkban Weiner Sennyey Tibor versét olvashatják.

Kamaszkorom legszebb nyara

Patak Márta: Balatoni nyár, Moto Guzzival és Csavargóénekkel

Kempingezésünk a szokásos módon indult, sátorverés, berendezkedés, aztán irány a víz, fürdés, merthogy mi fürödtünk a Balatonban, úszni az uszodában szoktak. – Kamaszkorom legszebb nyara sorozatunkban Patak Márta írása.

Kamaszkorom legszebb nyara

Nyerges Gábor Ádám: Tisztul a kép

Csak hogy valamennyire tisztuljon a kép: kamaszkoromban, azt hiszem, koravén nyugdíjas voltam, majd fiatal felnőttként kezdtem hősszerelmes, buta kamasz lenni, húszas éveim derekára pedig hirtelen megállapodott, eltökélt és komoly, fejben olyan negyven körüli, még épp csak nem kiégett férfi... – Kamaszkorom legszebb nyara sorozatunkban Nyerges Gábor Ádám írása.

Kamaszkorom legszebb nyara

Deák Botond: Szerelem

Kiderítettem, milyen busszal járnak. Köszönni nem mertem, inkább csak flegmán biccentettem, mint afféle zavart, pökhendi kamasz. A fényképezőgép, amit apámtól kaptam használatra, a táskámban lapult, nehogy már... azt higgyék, hogy... Szintén egyfajta fiatalos, begyulladás, hülyeség, meg ugye szerelemzavar. – Kamaszkorom legszebb nyara sorozatunkban Deák Botond írása.

Kamaszkorom legszebb nyara

Vida Kamilla: „Durchfall-Alarm im Jugendcamp Ulm”

A mellettem ülő román fiú rám rivallt: – Azok nem magyarok, azok románok. Ott nem élnek magyarok. / – Hát dehogynem, mindenki tudja, hogy Romániában van magyar kisebbség. / – Ez nem igaz – válaszolta ökölbe szorított kézzel. – Kamaszkorom legszebb nyara sorozatunkban Vida Kamilla írása.

Kamaszkorom legszebb nyara

Fenyvesi Ottó: Azon a nyáron...

Tikkasztó volt a nyár 1968-ban, / tizennégy éves se voltam még. / Virágzott a tök, hamar megértek a dinnyék. / Béke volt, dudált a gyár, olykor véget ért / a műszak, hazaindult a munkásosztály. – Kamaszkorom legszebb nyara sorozatunkban Fenyvesi Ottó verse.

hirdetés