hirdetés
2018. július 4.

Kamaszkorom legszebb nyara

Kamaszkorom legszebb nyara

G. István László: Hajhálón a szél

A nyár kamaszkoromban ősz / volt – érett és halni kész. Semmi / hűs gyümölcs, üvegtál. Egy / élesztőszagú ölelés, kelttészta- / mellek között képzelt kishalál. – G. István László versét olvashatják.

Kamaszkorom legszebb nyara

Sirbik Attila: Aztán jönnek a legszebb nyarak

'90-ben veszi el a horvát állam a rovinji házat, 13 évesen végigdolgozom a nyarat egy építkezésen, aztán jönnek az újabb melós nyarak, építkezések, éttermek, belekeveredek egy tolvajbandába, aminek a vége igazi bírósági tárgyalás lesz és egy ideig a csempészés, cigi, alkohol, gépolaj, éjszakai csencselések az oroszokkal a nagybanin. – Kamaszkorom legszebb nyara sorozatunkban Sirbik Attila írása.

hirdetés

Kamaszkorom legszebb nyara

Kupa Júlia: Lebegés

Nem látok semmit, bepárásodott a szemüvegem. Azért ugrottunk be a vízbe a motorcsónakról, mert egy delfincsapat odajött hozzánk. A hajó orra mellett úsztak, kiugráltak, mint a filmekben. – Kamaszkorom legszebb nyara sorozatunkban Kupa Júlia írása.

Kamaszkorom legszebb nyara

Szántó T. Gábor: Reneszánsz

Ahogy ültem az árnyékban, egy fiatal, tizenöt-tizenhat éves lányra lettem figyelmes, aki az öccsével játszott a parton. Mézszőke haj, barnára sült test, szeplők az arcán, ahogy az enyémen. Riasztóan fiatal volt és riasztóan vonzó, különösen, mert hirtelen rám nézett és mosolygott. – Kamaszkorom legszebb nyara sorozatunkban Szántó T. Gábor írása.

Kamaszkorom legszebb nyara

Nyirán Ferenc: Az a '69-es nyár

Beleszerettem az elsőéves Mariannba, aki épp úgy nézett ki, mint Florinda Bolkan a Vizsgálat egy minden gyanú felett álló polgár ügyében című filmben. – Kamaszkorom legszebb nyara sorozatunkban Nyirán Ferenc írása.

Kamaszkorom legszebb nyara

Balogh Ádám: Kék

...hiába kezdtem kifelé úszni, a hullámok visszaszívtak. Amikor kinéztem a habok közül, szembesültem azzal, mennyire eltávolodtam a parttól. Eldobtam a búvárszemüvegemet, kiürítettem a zsebeimet, hogy minél könnyebb legyek, és tudtam, nem szabad pánikba esnem, az csak az úszástól venné el az erőt. – Kamaszkorom legszebb nyara sorozatunkban Balogh Ádám írása.

Kamaszkorom legszebb nyara

Csutak Gabi: Boldogság utca

Nekünk még nem volt mobilunk, nem volt facebook, mindketten más városban éltünk, csak azt emlegettük folyton, hogy milyen vicces, hogy ő a Boldogság utcában kapott szállást, én pedig a Remény telepen. – Kamaszkorom legszebb nyara sorozatukban Csutak Gabi írása.

Kamaszkorom legszebb nyara

Molnár Vilmos: Furcsa nyár

Hirtelen belém villant, de úgy istenigazából, milyen fura helyzetben is leledzem: nagyban szaporázom a lépést egy ismeretlen városban, olyan helyre, ahova nem is akarok elmenni, olyan emberek közt, akikhez nincs is közöm, jószerével nem is ismerem őket. Van ennek értelme? – Kamaszkorom legszebb nyara sorozatunkban Molnár Vilmos írása.

Kamaszkorom legszebb nyara

Harkai Vass Éva: Kamaszkorom (2) legszebb (?) nyara*

A nagy és sorsdöntő találkozások évszaka inkább a tavasz, az ősz, a tél volt. A nyár: családi nyaralások szülői felügyelet mellett, családi program, összezártság, kontroll, a személyes tér hiánya. – Kamaszkorom legszebb nyara sorozatunkban Harkai Vass Éva versei.

Kamaszkorom legszebb nyara

Centauri: Oly távol vagytok tőlem

Úgy gondoltam, idegen a testem. Ha néha ismerősnek tűnt mégis, úgy éreztem, a pszichém nem passzol hozzá, ráadásul nem volt honnan jönnöm – családom börtön, apám halott, anyám részint őrült vagy egészen az. Hazám az volt, a kozmosz, de mit kezdjen a mindenséggel egy szétcsúszott, testre és lélekre hasadó kamasz? – Kamaszkorom legszebb nyara sorozatunkban Centauri írása.

Kamaszkorom legszebb nyara

Temesi Ferenc: Szüzek

Bébinek volt egy sátra, Márk szerzett még egyet kölcsönbe a jövendő sógorától. Mert ez volt az a nyár, amikorra Ilona megígérte neki, véget vetnek szánalmasan elhúzódó félszüzességüknek. – Kamaszkorom legszebb nyara sorozatunkban Temesi Ferenc írása.

Kamaszkorom legszebb nyara

Tönkő Vera: Nem tudhattam

Nem számított, hogy esténként lustán végignyúlok a kék kapu tetején, várom haza a teheneket, igyekszem minél több trágárságot eltanulni a gulyástól, rajtakapni a szomszéd kecskéjét, aki már megint a mi szilvafánkat dézsmálja. – Kamaszkorom legszebb nyara sorozatunkban Tönkő Vera írása.

Kamaszkorom legszebb nyara

Follinus Anna: A verőfény visszája

Margarita és a Mester a Lidó egyik villájában béreltek lakást számunkra, mely színes üvegablakával, festett mennyezetével a verőfény visszáját csempészte a falak közé. Sokszor csak hagytam, hogy hasson rám, nehezebb pillanatokban a részletekbe kapaszkodtam, hogy kívül maradhassak testem történésein. – Kamaszkorom legszebb nyara sorozatunkban Follinus Anna írása.

Kamaszkorom legszebb nyara

Láng Orsolya: Merítés

Kamaszkorom legszebb nyara legszebb nyaraim egyikére eshetett, s minthogy nyár nem telik el úgy, hogy Homoródalmásra legalább egyszer, egy-két hétre le ne ugorjunk, ha kamaszkorom egyik felhőtlen időszaka után kell halásznom az emlékezetemben, legbiztosabbra megyek, ha egy almási nyárba merítek bele. – Kamaszkorom legszebb nyara sorozatunkban Láng Orsolya írása.

Kamaszkorom legszebb nyara

Terék Anna: Teljes napfogyatkozás, 1999

Kiabált a szomszéd. Kiabált anyám is. Aztán pár napra rá jött az újabb parancs, hogy kivilágítunk mindent, mi nem félünk, dögöljön meg Amerika. Céltáblát hordott mindenki a ruháján, Target (célpont) felirattal. – Kamaszkorom legszebb nyara sorozatunkban Terék Anna írása.

hirdetés