hirdetés
2018. december 20.

Kánonkórus

Kánonkórus

Nemes Z. Márió: „Most már mindenki mi leszünk!”

Ennek a szent célnak az érdekében úgy döntöttem, írja Nemes Zorro az Apahajó (1988) című önperformanszhoz írott bevezetőjében, hogy felajánlom testemet a nemzetnek. – Nemes Z. Márió írása a Litera Kánonkórus című előszilveszterén hangzott el.

Kánonkórus

Fekete Vince: Drón – Kánon

Ó idő múlásának percenései ó az / az élőlény riadalma hogy nincs / nem lesz többé már ami van / ó a maradók lelki háztartásának / üzemzavarai percre-pillanatra – Fekete Vince verse a Litera Kánonkórus című előszilveszterén hangzott el.

hirdetés

Kánonkórus

Erdős Virág: Tűz, tűz, avagy én és a kánon

nem muszáj a szavak szárnyán / rögtön a plafonig szállni / kulturáltabb dolog egymást körbe- / körbe-laudálni // észrevételed van? ugyan! / ne legyél már olyan lányos / ha egy picit igyekszel még lehetsz fő- / díj-várományos – Erdős Virág verse a Litera  Kánonkórus című előszilveszterén hangzott el.

Kánonkórus

Kubiszyn Viktor: Árnyékkánon

Az árnyak hallgatnak, én néha nem. Drogozni könnyű, írni nehéz. Írni könnyű, hallgatni nehéz. Odatartozni könnyű, bárhova tartozni könnyű, egálban lenni nehéz. – Kubiszyn Viktor írása a Litera Kánonkórus című előszilveszterén hangzott el.

Kánonkórus

Kánonkórus: Soharóza I.

A Litera Kánonkórus című előszilveszterén a Soharóza adott koncertet. A videón megtekinthető első blokkban Soharóza-feldolgozások voltak hallhatóak Ernst Toch Fuge aus der Geographie (1930) és Harald Weiss Vokalstudie (1949) művének felhasználásával. – LiteraTV.

Kánonkórus

Mán-Várhegyi Réka: Háború

A fiam meglátogat, és még baj sincs, micsoda hétvége, gondolom. – Vagyis van baj, csak nem tudjuk, kinek a baja. Röviden: újabb kánonösszecsapásoknak nézünk elébe. Kánonforradalom. Talán kitör egy újabb kánonháború. Lehetséges, hogy kitör. Pontosabban már ki is tört. – Mán-Várhegyi Réka novellája a Litera Kánonkórus című előszilveszterén hangzott el.

Kánonkórus

Kánonkórus: Litkai Gergely előszilveszteri bevezetője

Kánonkórus című előszilveszteri estünk témája 2018. december 30-án a Trafóban a kánon volt, minden értelemben. A LiteraTV-ben most konferansziénk, Litkai Gergely bevezetőjét láthatják.

BÚÉK 2019

Boldog új évet 2019

Kánonkórus címen tartotta 17. előszilveszteri partiját a Litera a Trafóban. Felolvasott Mán-Várhegyi Réka, Kubiszyn Viktor, Erdős Virág, Fekete Vince, Nemes Z. Márió és Szilágyi Ákos. Konferált: Litkai Gergely. A Soharóza kánonokkal, Horváth Kristóf és Oláh Máté Edmond rappel és játékkal szórakoztatta a közönséget. Olvasóinknak Valuska Gábor képeivel kívánunk boldog új évet.

Előszilveszter 2018

Kánonkórus – Holnap előszilveszterezünk

2018. december 30-án, vasárnap 17. alkalommal rendezi meg a Litera nagyszabású előszilveszteri partiját a Trafóban. Fellép Erdős Virág, Fekete Vince, Kubiszyn Viktor, Mán-Várhegyi Réka, Nemes Z. Márió, Szilágyi Ákos és egy meglepetésvendég. Közreműködik: Soharóza. Konferanszié: Litkai Gergely. Látvány: Vj Unflyable.

Előszilveszter 2018

KÁNONKÓRUS – A Litera 17. előszilvesztere

2018. december 30-án 17. alkalommal rendezi meg a Litera nagyszabású előszilveszteri partiját a Trafóban. Az irodalmi óévbúcsúztatón fellép Erdős Virág, Fekete Vince, Kubiszyn Viktor, Mán-Várhegyi Réka, Nemes Z. Márió, Szilágyi Ákos és egy meglepetésvendég. Közreműködik: Soharóza. Konferanszié: Litkai Gergely. Látvány: Vj Unflyable.

hirdetés
  • 1