hirdetés
2010. január 17.

Kis Magyar Dekameron

Születésnap

Nyolcéves a Litera!

Nyolcadik születésnapját ünnepelte november 5-én a Litera irodalmi portál a Szatyor Bárban. A Magyar Deka című ünnepi partin a Kis Magyar Dekameron pályázat nyolc szövegére slammelt Aldo, Bárdos Deák Ági, Indiana és Ponza. Képgalériánk mellett az ott elhangzott műveket olvashatják.

8 éves a Litera

Magyar Deka - A Litera 8. születésnapi partija

November 5-én, pénteken 18 órától rendezi meg a Litera nyolcadik születésnapi partiját a Szatyor Bárban (és a Hadikban), a Kis Magyar Dekameron filmelbeszélés-pályázat ötletéből, Magyar Deka címen. Nyolc műből nyolc poetryslam-produkció négy fellépőtől - aztán zene, tánc, mulatság!

hirdetés

Kis Magyar Dekameron

Alina, Praktikák, Egyszerű történet

A Litera és az UnióFilm Kis Magyar Dekameron című tehetségkutató filmnovella-pályázatának legjobbjait olvashatják: Harangi Andrea, Szőcs Petra és Sióvölgyi László írását.

Hír

Szécsi Noémi kapta az idei Litera-díjat

Szombaton 11 órától a Litera kihirdette Kis Magyar Dekameron pályázatának eredményeit, átadta a Litera-díjat, és a tehetségkutató pályázat díjait. Szécsi Noémi Szerelem első látásra c. írása nyerte az idei Litera-díjat, Harangi Andrea Alina c. filmnovellája pedig a nyílt pályázatot.

Hír

A Litera a 2010-es Könyvfesztiválon

17. alkalommal rendezik meg idén a könyvek egyik legnagyobb seregszemléjét, a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivált. Portálunk ez évben is izgalmas tartalommal várja látogatóit.

Kis Magyar Dekameron

A szükség idején

Az angyal és az ördög benned van, az a lényeg, hogy mindig az angyal álljon nyerésre, de ne nyerjen, az ördög meg vesztésre, de ne veszítsen, a játék addig megy, míg ez így van... - Egressy Zoltán elbeszélése a Kis Magyar Dekameronban.

Kis Magyar Dekameron

Odafönt

...hiába lett a két szerelmes számára egyre nyilvánvalóbbá egymás iránt kitörő vonzalmuk, a bázison roppant nehéz volt kivitelezni ennek a vonzalomnak a beteljesedését... - Forgách András elbeszélése a Kis Magyar Dekameronban.

Kis Magyar Dekameron

Belélegzett fény

(Flóra kalandjai)

Minél reménytelenebben nő közöttük a távolság és a szeretkezés esélye, Flóra annál szerelmesebb belé. Érzi, hogy nehezül és nyúlik az idő, mióta egymást ölelték. Hogy az idő egyetlen ponttá kellene, hogy sűrűsödjön, de csak elnehezül. - Bódis Kriszta írása a Kis Magyar Dekameronban.

HÍR

Március 15-én zárul a Kis Magyar Dekameron Tehetségkutató pályázat!

Hajrájához érkezett az Unio Film és Litera közös tehetségkutató pályázata, március 15-ig van még lehetősége minden lelkes pályázónak elküldeni az örömről és az élet élvezetéről szóló filmnovelláját. - Írásra fel, várjuk a történeteket!

Kis Magyar Dekameron

Üdvözöljük Angyalföldön!

(betlehemes)

Józsi lemegy a Lehel téri aluljáróba, a telefonfülkékhez, ahol már sokan fekszenek, hajléktalanok a Rámpából, éjnek idején őrzik szatyraikat. Keresi Főnöknét, megtalálja. Főnökné alszik, feje alatt Mari szatyrai... - Sajó László írása a Kis Magyar Dekameronban.

Kis Magyar Dekameron

Jelentés a Kór Házából

(rutinprózaműtét)

...csak üvöltött, hogy fáj, nagyon fáj. Ám a halál, furcsamód, nem jutott eszébe. („Herémen a halál bársonyos mancs.”) - Bozsik Péter elbeszélése a Kis Magyar Dekameron sorozatban.

Kis Magyar Dekameron

A láthatatlan Budapest

(Budapest a lehetőségek városa.) Régóta szeretnék egy olyan üvegezett vasloggiát, pont ilyen zöldre mázolva. Egy ideig éltem is itt, illetve nem messze innen, de soha ne jöjjenek vissza azok a napok. - Dunajcsik Mátyás írása a Kis Magyar Dekameronban.

Kis Magyar Dekameron

Hús

A hús azonban hallgat és győz. Nincs szüksége kampányra, bizonygatásra, hiszen fölénye olyan nyilvánvaló. Mert nyilvánvaló, hogy nincs a testnek olyan pillanata, amely ne korábbi érintésekből jönne létre, ne azokból építkezne... - Bán Zsófia írása a Kis Magyar Dekameronban.

Kis Magyar Dekameron

A tejfölös lány, aki tótágast állt

Van G-pontod, kérdezte Túrós Tejfölkét. Mert ha van, várd meg a végét. - Ficsku Pál elbeszélését olvashatják a Kis Magyar Dekameron sorozatban.

Kis Magyar Dekameron

Hol lakik a boldogság?

Én azért élek, hogy egyszer az életben mindenkinek megmutassam, hol lakik az ő boldogsága. Boldogságdémon vagyok ugyanis. Mindenkinek van egy esélye, most te jössz... - Cserna-Szabó András írása a Kis Magyar Dekameronban.
hirdetés