hirdetés
2008. március 4.

Könyvfesztivál 2008

HÍR

Hamarosan kezdődik a 2010-es könyvfesztivál

Április 22 és 25-e között kerül megrendezésre immár tizenhetedik alkalommal hazánk legnagyobb könyves seregszemléje, a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztál. Izraeli díszvendégség, több mint háromszáz program, meghosszabbított nyitvatartás és Ámosz Oz várja az érdeklődő olvasókat a Millenárison.

Könyvfesztivál

A Litera a Könyvfesztiválon

Április 23-án nyit és 26-áig tart a XVI. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál a Millenárison. A litera mint hivatalos tartalomszolgáltató a helyszínről számol be olvasóinak az ott zajló eseményekről, pódiumbeszélgetéseket tart a Librivel együttműködésben, és kihirdeti a Magyar Staféta drámapályázat eredményét.
hirdetés

Könyvfesztiváli előkészületek az Ulpius-ház Kiadónál

Interjú Huszti Gergely szerkesztővel

Az Ulpius-ház Kiadó kortárs kínai szerzők új könyveinek megjelentétése mellett Karafiáth Orsolya régóta várt  regényével és Maros András bemutatkozó önálló kötetével készül a 2008-as Könyvfesztiválra. A fesztiváli előkészületek mellett az idén 10 éves fennállását ünneplő kiadó eddigi eredményeiről és további terveiről is beszélgettünk.

Zsebkönyvtől az életmű-sorozatig és tovább

Interjú Barna Imrével

Ingo Schulze és Bret Easton Ellis könyveinek kiadója számára a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál mindig nagy esemény: vendégeik a díszvendégek, matinéjuk a Könyvfesztivál népszerű rendezvénye. Az Európa Kiadó igazgatójával, Barna Imrével beszélgettünk a Könyvfesztiválon várható újdonságokról és rendezvényekről valamint a későbbi tervekről.

Könyvfesztiváli előkészületek a Magvető Kiadónál

Interjú Sárközy Bence szerkesztővel

A Magvető Kiadó a Novellárium sorozat két új kötetével, egy gyerekvers-kötettel, Kántor Péter és Jónás Tamás versesköteteivel, valamint Grecsó Krisztián Tánciskola és Esterházy Péter Semmi művészet című regényével készül a Könyvfesztiválra, de Sárközy Bence szót ejt a további tervekről is.

„Ez csak egy lehetőség”

Kiadói előkészületek a Könyvfesztiválra – I.A.T. Kiadó

Az I.A.T. Kiadó mint eddig még ismeretlen, felfedezésre váró fiatalok kiadója került a litera látókörébe. A XV. Budapesti nemzetközi Könyvfesztivál közeledtével arról kérdeztük a kiadókat, milyen köteteket terveznek a Fesztiválra. Brenyó József, az I. A. T. kiadó igazgató-alapítója válaszolt a kiadó koncepciójára és a fesztiváli előkészületekre vonatkozó kérdéseinkre.

Az elhallgatott múlt kibeszélése

A Corvina Kiadó könyvfesztiváli előkészületei

A Corvina Kiadó az idei 15. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválra három kötettel jelentkezik: Ungváry Krisztián és Tabjadi  Gábor az egykori titkosszolgálatok szervezőiről és működtetőiről írt könyvével, Lengyel László új kötetével és egy svéd dokumentumregénnyel lépnek a közönség elé - de hamarosan folytatódik a keleti forrásokat közreadó sorozatuk is. a legújabb könyv a Puránákat adja majd közre.

Magyarországra látogat Bret Easton Ellis

A világhírű író a Könyvfesztivál díszvendége lesz

Az április 24-27 között megrendezésre kerülő jubileumi, XV. könyves mustrán, a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon idén is illusztris vendéget köszönthetünk.
hirdetés
  • 1