hirdetés

Kornis folytatásokban

Kornis Mihály: Állami lefejezések ma

Úgy kell tenni. Azt kell mondani, a jelen valósága. Ha a rendőr kérdezi. Annak az emléke, amit most, ha felmondatják velem, éppen élek, tudok. - Kornis Mihály I című regénye folytatásokban.

Kornis folytatásokban

Kornis Mihály: Mi minden van: Utcai lefejezések

Sokszor beleszaladtunk valakinek a lefejezésébe is, nem cifrázták, rendszerint nők voltak a hóhérok, bizonyos értelemben kalauznők, csúcsforgalomban, hipp-hopp, kivégeztek ezt-azt. Azt se tudom, kiket. - Kornis Mihály I című regénye folytatásokban.

hirdetés

Kornis folytatásokban

Kornis Mihály: Mi minden van

Az első halottak döntő többségükben utcai akasztottak voltak, én meg baba. Most újra rájuk nézek. – Kornis Mihály I című regénye folytatásokban.

Kornis folytatásokban

Kornis Mihály: Második lecke a különbségről

'58-ban egy fiúnak vívásedzésen előttem esett ki a térdkalácsa, a térde közepe, olyan fehér, ragacsos, leves csont és vér, szinte koppant, elcsúszott kitörés közben, alapállás, kitörés, szúrás, így kell mondani, rosszul esett. – Kornis Mihály I című regénye folytatásokban.

Kornis folytatásokban

Kornis Mihály: Meg nem születettek tanítása

Meg kell tanulni viselkedned. Úgy tenni, mintha nem is láttam volna. Ha mégis, annak súlyos oka van. Aki pedig szóba hozza, az eszi meg a verébszart. – Kornis Mihály I című regénye folytatásokban.

Kornis folytatásokban

Kornis Mihály: Az én szabadságom

Nem tudtam, hogy mivel, de azt láttam, fáj neki, és emlékeztem a karom mozgására. Hasba vágtalak? – Kornis Mihály I című regénye folytatásokban.

Kornis folytatásokban

Kornis Mihály: Apa nekem nagyon jó érzés

Tud az édesapám lenni az édesapám. Most megborotválkozik, mint az Elefánt a cirkuszban. Ott áll a fürdőszobatükör előtt a porondon. - Kornis Mihály I regénye folytatásokban.

Kornis regénye folytatásokban

Kornis Mihály: Sírbeszéd

Most végül is nem tudom, mit csináltak a tetememmel, de a Zsuzsinak megmondtam, hogy ha rám hallgat, nem sétál be az utcájukba, nem perkál, nem köhög nekik, még ezért is; senkinek nem fizet. - Kornis Mihály I című regénye folytatásokban.

Konris regénye folytatásokban

Kornis Mihály: Szerettem volna – Bennem Bereményi

Az én szememben ő, akinek már a neve is hibátlan költemény, már 1980-ban is nem egyszerűen író vagy költő volt, hanem a Boldog Herceg. – Kornis Mihály I című regénye folytatásokban.

KORNIS FOLYTATÁSOKBAN

Kornis Mihály: Az ismeretlen állat – Részlet az I könyből

Ősapánktól, Kaintól tudjuk, csak az ember van, mármint Kain van; ő, a pozicionált állat létezik csak, a nem-kutya kutya. - Kornis Mihály I című regénye folytatásokban.

Kornis folytatásokban

Kornis Mihály: Szerettem volna 1 - részlet az I könyvből

már nem találkozom velük, kivel harminc éve, kivel kilenc, kivel tizennyolc éve nem találkozhatom, mert, mert… mert…, mindegy miért ahhoz képest, hogy milyen fontosak – Kornis Mihály I című regénye folytatásokban.

Kornis folytatásokban

Kornis Mihály: Mibe legyek én jó? – részlet az I könyvből

Kegyetlen a szeme. Nekem enyhül csak meg, jól van akkor, hej, halászok, halászok, mit fogott a hálótok? Hej, de nem fogott az egyebeeet – ááh, ohhh, uhhh... – Kornis Mihály I című regénye folytatásokban.

Kornis folytatásokban

Kornis Mihály: Szerettem volna

Részlet az I könyvből

Mostanában ébredtem rá a szerelem nagy élményén tűnődve, az életem természetén merengve, ha szenvedtem is, sokat, mint mindenki, alapjában azért boldog voltam egész életemben. – Kornis Mihály I című regénye folytatásokban.

Kornis folytatásokban

Kornis Mihály: Lenni az a színház – 4. rész

Élvezem a vágyat, amit nem szeretek, oh, magamnak lenni, nincs nagyobb teher. Gyűlölködő ribanc, ha lehetnék, aki nem vagyok, úgy szeretnék lenni... Amíg azt hiszem, hogy színház vagyok. - Kornis Mihály I című regénye folytatásokban.

Kornis folytatásokban

Kornis Mihály: Lenni az a színház - 3. rész

Azon végképp nem mertem elgondolkodni, miért illetlenség ez, mint sejtés. Az zavar benne, hogy lehetséges? Mint a Ronyecz Mari élete? Testet öltött jelenlétedet érzékelve éppenséggel nem az első gondolata az embernek, hogy szeressen... – Kornis Mihály regénye részletekben.

hirdetés