hirdetés
2009. október 3.

Lapot kérek

Lapot kérek

Lapot kérek – 2015. február

Na jó, hármat fordulok magam körül, akár a mesékben, az első, ami „szembe jön”, az lesz a tuti, hibázni lehetetlen. És valóban: Pannonhalmi Szemle, ide veled! - Jánossy Lajos lapszemléje.

Lapot kérek

Lapot kérek – 2014. szeptember

Cserna-Szabó András és Szálinger Balázs nagyot alkotott; a nyomtatott fórumok hanyatló idejében olyan hajlékot hozott létre, amelynek üde otthonossága, ízléses, olvasóbarát szerkesztése példásnak legalábbis alapos okkal nevezhető. – Jánossy Lajos lapszemléje a Hévíz folyóirat legújabb, dupla számáról.

hirdetés

lapszemle

Lapot kérek – Dobai 70.

A Parnasszus XX/2. számát tartjuk a kezünkben. A Centrumban Dobai Péter. A Redivivusban Kemenczky Judit. – Jánossy Lajos lapszemléje.

Lapszemle

Lapot kérek – 2014. július

Van abban némi abszurd, hogy az elképesztő gazdagságú és színű magyar folyóirat kultúra megannyi jelese csak elszórva, hevenyészetten, követhetetlenül hozzáférhető; kivétel persze az Írók boltja. Na, de ne jammeroljunk tovább, hanem – szemben a vasúttal! – üssük fel a Jelenkor július-augusztusát, az évtizedek óta megszokott, nyári duplát. – Jánossy Lajos lapszemléje.

Lapszemle

Lapot kérek - EX - Együtt 1914

Nem kedvenc műfajom a jubileumi számok, méltatásuk még kevésbé. Ellenben az EX kifogott rajtam. Nem lehet mellette elmenni, megkerülni sem, szó nélkül olvasni kell. – Az EX Symposion első világháborús számáról Jánossy Lajos lapszemléje.

Lapszemle

Lapot kérek – Enigma 74/75.

A lapszemlész széles panorámája szűkülni nem fog, ellenben egy-egy periodikára koncentrál, ekképp azokat igyekszik figyelmének élesebb fénykörébe állítani. Elsőként, de egyáltalán nem első alkalommal az Enigma 74-75-ös duplaszáma a pódiumon. - Jánossy Lajos lapszemléje.

Lapszemle - 2013. április

Lapot kérek - 2013. április

Az irodalom még mindig dacol, úgy viselkedik, ahogyan kell, ahogyan méltóképp viselkedni érdemes, állva és lábon meghalni (de mindenekelőtt élni!) szabad: a Holmi és a Tiszatáj áprilisa, a Műhely 2013/1-es bejelentkezése és az Enigma 72-es rendszámú küldeménye szavatolnak a ladik biztonságáért. – Jánossy Lajos áprilisi lapszemléje.

lapszemle

Lapot kérek - 2012. május

A lapellenőr különösen hálás a májusi periodikáknak, a tavasz „utolsó hírmondóinak”, mint amilyen a Tiszatáj, a Kritika, a Holmi és az Eső. - Jánossy Lajos májusi lapszemléje.

Lapszemle

Lapot kérek, 2011. augusztus-szeptember

A Jelenkor és az Iskolakultúra című periodikák esélyei kockán forognak. Megjelenik remélhetőleg a Holmi, a Vigilia és a Kortárs, amelyek a lapdiszpécser asztalán szép ötös fogatban elrendezettek. - Jánossy Lajos augusztus-szeptemberi lapszemléje.


Lapszemle

Lapot kérek - 2011 január-február

A Café Bábel (61.sz.), a Symposion(59. sz.), a Pannonhalmi Szemle (XVIII/4), és Rubicon (2011/2) ragad a laplopó kezéhez. Jánossy Lajos lapszemléje.

LAPSZEMLE

Lapot kérek - október

A lapigénylő novemberbe fordult, tehát az októberre tekint vissza. Lapjai meg vannak számlálva, ezúttal három van hátra és előre. Három ász. - Jánossy Lajos lapszemléje a Holmi, a Kommentár és az Ex-Symposion októberi számaiból.

Lapszemle

Lapot kérek - szeptember

A lapraforgó lapot kér izibe... Hosszas és igényes töprengés után a Rubicon, a Jelenkor, a Szombat és a Műút számait pörgeti az ujjai között. - Jánossy Lajos a szeptemberi lapokat szemlézi.

Lapszemle - május

Lapot kérek - május

A laplopó kifújja orrát, bevesz négy aszpirint, vagyis négy folyóiratot szemléz orvosságul: a Vörös postakocsi, a Café Bábel, a Forrás és Irodalomtörténet kerül terítékre. Jánossy Lajos lapszemléjét olvashatják.

lapszemle

Lapot kérek - április

„Ne várd a májust, mert közelít a tél”, énekelte szeptemberben a fülünkbe Zorán, a lapigénylő hallgatott rá, nem várta, és most sem teszi, hiszen mit várjon azon, ami már itt van. Lapokat viszont vár, az Írók Boltjában kér is, kezében a pakli és keze ragad ezúttal is, nyerő sor az áprilisi Beszélővel, a Zempléni múzsával, a tavaszi Parnasszussal és a májusi Tiszatájjal. All in!

FOLYÓIRATSZEMLE

Lapot kérek - március

Márciusi folyóiratszemléjében Jánossy Lajos nagyképűen, négy lapból játszik, több se kell. A Holmit, az Alföldet, a Puskin utcát és a Vasi Szemlét javasolja a lakás különböző pontjain elhelyezendő.
hirdetés