hirdetés
2007. január 20.

Lapozó

A képzelőerő gyönyörei

Jelenkor 2007. november

A Pécsett szerkesztett folyóirat novemberi számában Nádas Péter és Csordás Gábor a nemrégiben elhunyt Polcz Alaine-t búcsúztató beszédeivel emlékezik a tanatológus-íróra.

Telepítvény

Kalligram 2007/11.

A virtuálisan Pozsonyban szerkesztett havilap novemberi számában a Telep Csoport szerzőit mutatja be műveik és interjúk által. Ugyanakkor most sem maradhatott el a nemi identitás kérdésköreit boncolgató tematika sem.
hirdetés

Domokos Mátyás emlékezete

Új Forrás 2007/8

A tatabányai illetőségű folyóirat októberi számában Domokos Mátyás irodalomtörténészre, szerkesztőre emlékezik.

Humorfesztivál

Bárka 2007/5.

A békéscsabai Bárka folyóirat 5. számában a júliusi gyulai III. Irodalmi humor fesztivál szépirodalmi összeállítását közli.

Biológiai sci-fi

Prae 2007/2.

Megjelent a Prae folyóirat idei második száma tematikus blokkal a biológiai sience fictionról. Greg Bear- és Joan Slonczewski-rajongóknak is kötelező.

Kassák-redividus

Parnasszus 2007/ősz

A Parnasszus idei harmadik számában a centrumban Gergely Ágnes lírája. A kassáki évfordulóról pedig tanulmányok formájában emlékezik meg a budapesti költészeti folyóirat.

Mindnyájan benne vagyunk

Jelenkor 2007. október

Megjelent a Pécsett szerkesztett Jelenkor folyóirat októberi száma, melynek élén a Petőfi Irodalmi Múzeummal közös „Philip Marlowe Magyarországon” című novellapályázat nyertes prózái olvashatók: az első díjasLatzkovits Miklós, a második díjas Jenei László és a harmadik díjat elnyert Demény Péter írásai.

Emlékezet és kultúra

Magyar Lettre Internationale 2007/ ősz

A Lettre őszi száma nyomtatott formában is hozza a litera nagyvizitét, amelyben Kemény István beszélget Bartis Attilával. A Revisiting Memory projekt keretében Bartis Attila, Arno Geiger és Kiss Noémi írásai olvashatóak.

Mit látsz, Laca?

Műút 2007/2

A Műút nevű irodalmi, művészeti és kritikai folyóirat második számának fókuszában az idén hatvan éves feLugossy László áll.

Mítoszok mítosza

Alföld 2007. október

Szépirodalmi fronton az októberi Alföldben többek között Juhász Ferenc, Esterházy Péter, Kovács András Ferenc, Ferdinándy György és Schein Gábor művei olvashatóak és számottevő tanulmány található a mítoszok tárgykörében.

Hattyúk és békák

Szőrös Kő 2007/4-5.

Az Érsekújvárott szerkesztett lap legújabb száma Ligeti Gábor természetfotó-illusztrációival jelent meg. Kortárs szlovén költők alkotásai mellett a kritikai rovat hívja fel magára különösen a figyelmet, illetve a cyberpunk hackerekre való hatását kutató esszé.

Mészöly-szám

Kalligram 2007 október

A pozsonyi szerkesztésű Kaligram októberi számának tematikus blokkját Mészöly Miklós életművének szenteli. A Mészöly-művekkel foglalkozó tanulmányok, interjú mellett a szépirodalmi és a kritika rovat is rejteget érdekességeket.

Szívünket átlőtte az idő

Új Forrás 2007. szeptember

A tatabányai szerkesztésű folyóirat szeptemberi számában Tormay Cécile elfeledett regényéről találnak tanulmányokat, interjút olvashatnak Korniss Péter fotográfussal és Szávai Géza új regényébe is belepillanthatnak.

Őszi termés

Jelenkor 2007 szeptember

Megjelent a Pécsett szerkesztett irodalmi és művészeti folyóirat szeptemberi száma, melynek élén Aczél Géza, Tandori Dezső, Schein Gábor és Lackfi János versei olvashatók.

Ne rágd magad! – Gyűlöletidő

Kalligram 2007 szeptember

A pozsonyi szerkesztésű lap őszi számának témája: a gyűlölet. E mellett Térey János Asztalizene című színműrészletébe, Thomas Pynchon regényébe és Julió Cortázar verseibe olvashatjuk bele magunkat.
hirdetés