hirdetés
2009. március 26.

Magyar Staféta

Képgaléria

7 éves a Litera - Születésnap képekben

7. születésnapját ünnepelte november 20-án a Litera. A Trafóban rendezett parti fő programja a Magyar Staféta premierje volt.

Születésnapi parti

Ma ünnepli 7 éves születésnapját a Litera

Rendhagyó premierrel ünnepli 7. születésnapját a Litera. November 20-án a Trafóban bemutatjuk Háy János - Tasnádi István - Erdős Virág - Garaczi László - Forgách András: MAGYAR STAFÉTA című drámáját. - És megtudhatják, ki nyert jegyeket a szülinapi játékunkon.
hirdetés

Hír

Hamarosan kezdődik a 8. Kortárs Drámafesztivál

A 8. Kortárs Drámafesztivál november 20. és 28. között olyan társulatok előadásaival várja a közönséget, mint a Compagnia Pippo Delbono és az észt No99. Sor kerül Tasnádi-, Kárpáti- és Háy-darabok bemutatójára is. A Magyar Staféta a fesztivál ajánlott programja.

MAGYAR STAFÉTA

Öt író, öt színész - egy dráma

Május 23-án a Budapest Jazz Clubban mutatta be a Litera és a Tilos Rádió Magyar Staféta Kivonatok című, élő multimédiás hangjátékát. Az eseményről Valuska Gábor fotóriportját láthatják.

Magyar Staféta

Magyar Staféta Kivonatok – Élő multimédiás hangjáték

A litera és a Tilos Rádió május 23-án este 9-től a Budapest Jazz Clubban bemutatja Magyar Staféta Kivonatok című, élő multimédiás hangjátékát. Játsszák: Láng Annamária, Lázár Kati, Pereszlényi Erika, Rezes Judit, Szabó Simon. Bemutatjuk a díjazott stafétadrámákat, lesz játék és mulatság.

POSZT

Kilencedszer is POSZT

Csütörtökön került sor a 2009-es POSZT, a IX. Pécsi Országos Színházi Találkozó sajtótájékoztatójára. A POSZT-ot június 4–13. között rendezik meg: 231 színész, 18 versenyprogram, 27 előadás, 59 óra 10 perc játékidő, 40 OFF-helyszín mintegy 680 fellépővel, köztük Magyar Staféta-felolvasószínház a Nyílt Fórumon!

Hír

Tasnádi István nyerte a Magyar Stafétát!

Tasnádi István nyerte a Magyar Staféta című drámapályázatot! A tehetségkutató pályázat első és közönségdíjasa Almássy Bettina! A litera bemutatóján a közönség megismerhette az új literát és a litera újabb vállalkozásait - mint Könyvkolónia - is.

Magyar Staféta

Forgách András: 22-23. jelenet

A Magyar Staféta című dráma utolsó jeleneteit olvashatják. Forgách Andrásnak jutott a feladat, hogy befejezze a nagy művet. Hogy a Litera-díj sorsáról döntő diákzsűrinek melyik író jelenetei tetszenek a legjobban, megtudhatják április 25-én délelőtt 10-kor a díjátadáson (Millenáris).

Magyar Staféta

Finishez közeledik a Magyar Staféta!

Kevesebb, mint egy hét múlva megszületik a Magyar Staféta, kortárs drámaírók váltóban írt színpadi műve. Lezárult az azonos című tehetségkutató pályázat is 77 beérkezett pályaművel. Az írók és a friss tehetségek műveiről döntő zsűrik máris elkezdték munkájukat. A közönség is szavazhat.

MAGYAR STAFÉTA

Erdős Virág: 8-14. jelenet

Kortárs dráma váltóban. – Egyhetes szünet után folytatódik a Magyar Staféta, Tasnádi Istvántól Erdős Virág kapja meg a stafétát. A szereplők továbbra is: Laci, Hunger Natália, Erika, Szilvia, Kriszta. A helyszín: a Tesco, egy tanterem, aCombino. - Jövő héten az új belépő, Forgách András folytatja az online drámát.

Hír

Fordulat: Forgách András a Magyar Stafétában!

Kárpáti Péter betegsége miatt fordulat következett be a staféta menetében. Kárpáti Péter helyett Forgách András író, dramaturg vesz részt az ötösváltó munkájában.

Hír

Friss hírek a Magyar Stafétáról

Javában zajlik a Magyar Staféta. Öt kortárs író - Háy János, Tasnádi István, Kárpáti Péter, Erdős Virág, Garaczi László - közösen meghatározott szereplőkkel, stafétában ír egy közös drámát. A staféta épp Erdős Virágnál. Szép számmal érkeznek pályaművek a tehetségkutató pályázatra is.

Litera staféta

Tasnádi István: 3-7. jelenet

Kortárs dráma váltóban. – Háy János a múlt héten Tasnádi Istvánnak adta át a stafétát, megszületett a Magyar Staféta online drámájának második része. A szereplők: Laci, Hunger Natália, Erika, Szilvia, Kriszta.

Litera staféta

Háy János jelenetei

Hőseink egy nyelviskolává alakított bérlakásban találkoznak először - Háy János a Litera staféta első két jelenetével alapozza meg azt a világot, melyre Tasnádi Istvánnak, Kárpáti Péternek, Erdős Virágnak és Garaczi Lászlónak a továbbiakban építkeznie kell - elindult a Magyar Staféta, alakul a dráma.

Magyar Staféta

Magyar Staféta – Indul a drámai váltó!

Kortárs dráma váltóban

E héten Magyar Staféta címen elindult a litera kortársdráma-váltója, melynek eredményeként a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválra megszületik öt szerző - Háy János, Tasnádi István, Kárpáti Péter, Erdős Virág és Garaczi László - stafétában írt, közös színpadi műve. A litera ezzel egyidőben tehetségkutató pályázatot is hirdet.
hirdetés
  • 1