hirdetés
2013. március 25.

Műhelynapló

Netnapló

Hétfő

Nyitott Műhely - 2013. március 4.

Van az emberi lét boldog pillanatainak egy alesete. Viszonylag kevesen ismerik, de ajánlom mindenkinek, hogy próbálja ki. Nagyon egyszerű. Menjen el egy este a Nyitott Műhelybe, kérjen egy pohár Taklert Finta Lacitól, üljön le egy székre, óvatosan tartva talpaspoharát, és hallgassa végig az aznap esti műsort. - Ezen a héten a Nyitott Műhely műhelynaplóját közöljük. Elsőként Kemény István írását olvashatják.

Netnapló

Apró egységek

Gödör Klub - 2013. február 11.

Most, hogy már átlátom, merről jöttem és merre megyek, a helyzetem nem is olyan kilátástalan. Igaz, hogy a hajó, ahová a tengeren sodródtam, elhagyatott, mint egy lakatlan sziget, de legalább padló van a talpam alatt. - Ezen a héten a Gödör Klub munkatársai írják a naplót a Literán. Elsőként Mészáros Balázs bejegyzését olvashatják.

hirdetés

Netnapló

Korcsolyakűr

Spanyolnátha - 2013. január 24.

Megírtad azt a fekete könyvet, amiben nem veszed magad olyan komolyan. Az űrről és rólad szól, meg a szép nőről, akit, ha kérdeznél, menne, veled lenne. Szállnátok együtt, hogy bírd a bazi kvantummechanikát. - A Spanyolnátha műhelynaplóját csütörtökről Székelyhidi Zsolt írta.

A tenger felé

2012. december 17. - Műhely folyóirat

A hegy előtt, az öbölben, most nem pislákol a halászbárka lámpácskája. Ha messzi földről lenne vendégem, aki először néz ki ablakomon, el sem hinné nekem, hogy Győr tengerparti város. - Ezen a héten a győri Műhely folyóirat munkatársai írják a műhelynaplót, az elsőt Villányi László.

Netnapló

A por nem mosókönyv

Libri Kiadó - 2012. december 10.

Kereskedelmi szempontból tehát, azt kell mondjam, a könyv bizony hasonló tulajdonságokkal rendelkezik, mint egy mosópor. - Ezen a héten a Libri Kiadó munkatársainak műhelynaplóját olvashatják a Literán. Elsőként Halmos Ádám írását.

Mintha integetnék

2012. október 22. - Látó folyóirat

Egyébként a szerkesztést én játéknak fogom fel, társasjátéknak. Az első lapszám, amit teljes egészében én szerkesztettem az álomLátó volt. 1990 októberének álmait jegyezte le 20 felkért szerző. Akkor meg se lepett, milyen készségesen válaszolt Határ Győzőtől kezdve, Nádas Péterig mindenki, és jegyezgette szorgalmasan álmait a Látó számára. Játszani mindenki szeret. - Ezen a héten a Látó folyóirat szerkesztői írják a műhelynaplót, az elsőt Láng Zsolt.

Ma még szabin

2012. szeptember 24. - Budapest folyóirat

De majdnem süt a nap a Maros utcában, amely nyugodtan lehetne valami párizsi külkerületben (vannak ilyen „külföldi” utcák a városban, a Logodi például alkonyatkor tiszta Portugália), ezért élégamment megreggelizem a szemközti, franciásan drága péknél, mellettem egy mézszőke menedzserasszisztens fészbúkozik, indul a hét. - Ezen a héten a Budapest folyóirat szerkesztői írják a netnaplót. Az elsőt Saly Noémi.

Az eljövetel

2012. augusztus 27. - JAK

A baj viszont az, hogy én komolyan azt gondolom, az irodalom onnantól irodalom, hogy újra feltalálja a világot, és igen, mi minden nyáron nekilátunk ennek közösségileg is. Most épp holnap, itt a Badacsonynál, egy faluban, ahol néha még azért is feljelentenek minket, mert kimegyünk fagyizni, de akkor is. - Ezen a héten a most zajló JAK táborból olvashatnak műhelynaplót, az elsőt Simon Mártontól.

Szétúszik

2012. július 31. - Ir(T)ás tábor

Különben az Ir(T)áS működő nyugalom, édes harmónia. Kétszáz méterrel a Dunakanyar felett, nem hallatszik, nem ér el ide semmi a lenti zakatolásból. És ez nagyon jól van így. -  Ezen a héten a Szépírók Társasága Ir(T)áS táborából olvashatnak naplót, most Szabó Tibor Benjámin tollából.

Netnapló

Főleg Visegrádon

FISZ - 2012. július 17.

Az meg, hogy nyár van, most éppen kellemesen, és nem a Velencei-tó stégein ázunk, az őszi nyirokban, ködben bóklászunk állítólag létező éjjel-nappalit keresve, már jó kilátással kecsegtet. Főleg Visegrádon. És nem csak a fiatalok, hanem az idősebb pályatársak jelenléte is vonzóvá teszi a programot, különösen Szilágyi István feltűnését várom... - A FISZ műhelynaplóját az ez évi táborról a szervezet alelnöke, Szalai Zsolt írta. 

Vízibicikli

2012. július 10. - Litera

De fél napomba telik nagyjából, míg tökéletes léhasággal elvesztem nagyvárosi énem, nem érdekelnek a hírek és a közösségi oldalak.Semmi nem érdekel, csak a víz meg a nap.  - A Litera nyári netnaplójának következő darabját Nagy Gabriella írja.

Száműzött vidék

2012. június 18. - Tiszatáj folyóirat

Onnan pedig, bármennyire is elhiszik maguknak és magukról az orrukba potyogó eső ellenére a hely- és kegyosztók, nem hallatszik fel a kutyaugatás az égbe. - Ezen a héten a Tiszatáj folyóirat szerkesztői írják a netnaplót, elsőként Zalán Tibor szövegét olvashatják.

Hozott anyagból dolgozunk

2012. május 25. - 2000 folyóirat

Huszonnégy éve szerkesztjük a lapot – belegondolni is sok: hiszen ez már irodalomtörténet! - A 2000 folyóirat műhelynaplóját ma Margócsy István jegyzi.

Bodza és jegesmedve a Fischer-táblán

2012. április 23. - Magvető Kiadó

Néhány hónapja a Verhovina madarai  bemutatóján Bodor Ádám melletti nagy zavaromban magvetőjánosként mutatkoztam be. Talán ekkor váltott át bennem végérvényesen az azonosságvágány. - Ezen a héten a Magvető Kiadó szerkesztői írják a műhelynaplót, elsőként Szegő János.

Netnapló

Hét végi radarmocsár

Élet és Irodalom - 2012. március 31.

Volt egy korszak, az átmenet tájékán, amikor sokat, khm, beszélgettem Balaskóval különféle nagymarosi kocsmákban, én nagyra becsültem mint költőt, és meglepetten tapasztaltam, hogy vadember hírét megcáfolva mennyire barátságos és szellemes társalgó... - Az Élet és Irodalom naplóját olvashatják szombatról, Széky János tollából.

hirdetés