hirdetés
2017. július 16.

Ördög a részletekben

Ördög a részletekben

Hidas Judit: Emlékezetes karakterek izgalmas krimi helyett

Amitől ez a sorozat több lesz, mint egyszerű krimi, az a két főszereplő karaktere, élettörténete és a színészi alakítás. Ezeknek a kibontásához épp a sorozat műfaja adja a teret. – Ördög a részletekben sorozatunkban Hidas Judit a magyarul A törvény nevében címen ismert True Detective-ről írt.

Ördög a részletekben

Potozky László: A biztonság

A Virág utca 36. alól nagyon modernnek, külföldinek tűnt az egész, ám ha most visszagondolok, a színek, a fények hőmérséklete fogott meg leginkább. – Potozky László az Ördög a részletekben sorozatunkban a Szomszédokról írt.

hirdetés

ördög a részletekben

Molnár Krisztina Rita: Hát persze! A Twin Peaks!

Hogy ki ölte meg Laura Palmert, ez volt a kérdés hétről hétre. Vagyis valójában mégsem. Egy idő után a ködben bolyongás hideglelős állapota, a labirintusélmény és a koordináták eltűnése jóval fontosabbá vált, mint a gyilkos kiléte. – Ördög a részletekben sorozatunkban Molnár Krisztina Rita a Twin Peaksről írt.

Ördög a részletekben

Nyerges Gábor Ádám: „Ezért tart itt ez az ország!”

(a Horace and Pete-ről)

Lényegében az apokalipszisről, valamiféle pszichés, lelki végső pusztulásról beszélgetnek tehát ezek a kocsmában áporodó, megkeseredett férfiak, nagyrészt jelen és féljövő időben... – Nyerges Gábor Ádám a Horace and Pete című sorozatról írt válaszként Ördög a részletekben című körkérdésünkre.

Ördög a részletekben

Péntek Orsolya: Miért éppen

Mi úgy láttuk, a sorozat arról szól, hogy létezik egy valódi világ, valódi emberekkel, akik annak a hazug őrületnek, amelyben akkor, kamaszként, fiatal felnőttként élni kényszerültünk – és amelyben azóta is élni kényszerülünk, mint ahogy élni kényszerül mindenki az apokalipszis idején –, a totális ellentéte. – A Miért éppen Alaszkáról Péntek Orsolya írt Ördög a részletekben sorozatunkban.

Ördög a részletekben

Tönkő Vera: Néha elég csak türelmesen kivárni, amíg mások hibáznak

A negyvenes, kétgyerekes politikus, Birgitte Nyborg egy téli hajnalon hazamegy, piros kabátjában lehuppan a kanapéra a férje mellé, rámosolyog és bejelenti: Azt akarják, hogy én legyek a miniszterelnök. – Tönkő Vera a dán Borgen című sorozatról írt. Ördög a részletekben.

Ördög a részletekben

Berta Ádám: Nem vagy szomjas?

Ismétlem, az a kérdés, egyfelől hova kerülnek a halottaink, másfelől viszont hova jutottak azok, akiknek konkrétan töredékmásodperc alatt szertefoszlott a testük? – Berta Ádám az Ördög a részletekben sorozatunkban a Leftoversről írt.

Ördög a részletekben

Egressy Zoltán: One more thing

Crosby miként is lett volna képes arra a somolygásra például, amellyel Falk hallgatja a jóságos apácát, aki hajléktalannak nézi a külseje miatt, így aztán mindenáron megetetné, hiszen éhesen veszélyes létezni, „az üres gyomor, testvér, az ördög játszótere". – Egressy Zoltán az Ördög a részletekben sorozatunkban a Columbóról és a Black Mirrorról írt.

Ördög a részletekben

Kalapos Éva Veronika: „Ha eladod a lelked az ördögnek, övé a copyright”

A „nyitottság" enyhe kifejezés arra, amit az alkotók csináltak: szó szerint mindenbe beleálltak, ami a homoszexualitás és a tolerancia témakörében egyáltalán felmerülhet, méghozzá kőkeményen. – Kalapos Éva Veronika a Fiúk a klubból című sorozatról írt, Ördög a részletekben.

Ördög a részletekben

Sajó László: Ivanhoe, McLane, Izé és a többiek

Édesanyám a farsangi jelmezbálra (egybenyitották a 4. a-t és b-t, ez volt a bálterem) Ivanhoe-jelmezt készített, ezüstszínű dárdával, pajzzsal, bokrétás sisakkal. (Már csak a ló hiányzott.) – A Litera Ördög a részletekben című nyári sorozatában Sajó László gyermekkori sorozat-élményeiről írt.

Ördög a részletekben

Lesi Zoltán: Zombimentők

Nem vagyok nagy horrorrajongó, a hitchcocki késleltetéstől kiver a víz, de a zombik mindig is lázba hoztak. Szeretem az esetlenségüket, és a kiszámíthatóság miatt nem tartom őket félelmetesnek. – Ördög a részletekben című nyári sorozatunkban Lesi Zoltán a The Walking Deadről írt.

Ördög a részletekben

Vécsei Rita Andrea: Tükröm, tükröd, mondd meg néktek

Ha valakinek érzékeny a gyomra, ízlés, vérmérséklet, tűrőképességhez mérten bármikor kihagyhatóak részek, de érdemes inkább lineárisan előre, úgy lesz az a nyomasztó, sötét tónus egyre mélyebb. – Vécsei Rita Andrea a Black Mirror című sorozatról az Ördög a részletekben nyári sorozatban.

hirdetés
  • 1