hirdetés
2013. november 25.

Takács Zsuzsa

2flekken

A négyujjú férfi

A szépség és ifjúság, az egészséges szellem a művészetben nem nyeri el jutalmát. Győz a süket, a részeg és öreg. De mégsem elég részegnek, süketnek, öregnek és depressziósnak lenni. - Takács Zsuzsa 2flekkenje.

Írogatsz még?

Vérrel és savóval megkötött Kabát

Írogatsz még? című interjúsorozatunkban Takács Zsuzsával a reményről és a reménytelenségről, három verssorról, a szülés kínjáról és boldogságáról, Keresztes Szt. Jánosról és Simone Weilről, egy százhét éves hölgyről és a növényi létről Jánossy Lajos beszélgetett.

hirdetés

Írogatsz még?

Takács Zsuzsa: Menekülések, Wally Neuzill Schieléhez

Írogatsz még? rovatunkban Takács Zsuzsa két versét közöljük. A Menekülések és a Wally Neuzill Schieléhez című művek mellett olvassák el Jánossy Lajos Vérrel és savóval megkötött Kabát című interjúját, melyet a szerzővel készített.

NOBEL-DÍJ

Pozitív üzenet - Magyar írók Mario Vargas Llosáról

Csaplár Vilmos, Bánki Éva, Takács Zsuzsa, Grendel Lajos és Garaczi László mesélt nekünk Mario Vargas Llosához fűződő viszonyáról, kedves olvasmányélményeiről és könyveiről, valamint arról, miért is érdemelte meg Vargas Llosa és latin-amerikai irodalom a Nobel-díjat.

2flekken

Szeptember

A magyar Hantsch hadnagy, aki beleunt szabadnapja eseménytelenségébe, késő este, villanyoltás után betoppant az elsőévesek hálótermébe, kiadta a parancsot, hogy ágyra fel, földre le. - Takács Zsuzsa 2flekkenje.

Olvasóliget

Takács Zsuzsa az Olvasóliget vendége

Augusztus 28-án, szombaton Takács Zsuzsát látjuk vendégül az Olvasóliget sorozatban. A margitszigeti Holdudvarban, 18 órától Zelki János kérdezi a szerzőt.

Kegyelmi pillanat

Zelki János, 2010. augusztus 28.

A könyváruházban 50-80 százalékos leértékelés van, nem tudni, mire föl, egy-két éves, kurrens könyveket árulnak „szinte ingyen”. Lehet, hogy a konkurencia letörése végett, de nekem mindegy, 1300 forintból kijön három (egy Babel, egy Kundera, egy Eco). - Zelki János naplója.

2FLEKKEN

Bodor Béláról

Végtelenül szomorú vagyok, hogy már nem beszélhetek jelenidőben róla. Nem vigasztal, hogy nem vagyok egyedül, veszteségem az irodalom vesztesége. A fájdalmunkkal mindig egyedül vagyunk. Mi célja volna különben a fájdalomnak? - Takács Zsuzsa Bodor Bélára emlékezik 2flekken.

2FLEKKEN

Bűn és bűnhődés az ötvenes évek Budapestjén

(vázlat)

Senki nem jelenti föl a fiatal párt. Az orvos sikeresen külföldre szökik. Az asszony két nap múlva már dolgozik az irodában. A fiatal pár boldog és felejt. Az asszony szebb, mint valaha. - Takács Zsuzsa 2Flekken.

2flekken

A test imádása – India

A fiatal Rosztov gróf testi feltámadása izgatott, ahogyan bokrokba, fákba kapaszkodva feltápászkodik. Ez illett ide, a lábadozás életigenlése. - Takács Zsuzsa 2flekken.

Szabadpolc

A testhez és a testről

Ez mindig különleges próbája a költészet nyelvének: mit értethet meg a testről akkor, ha nem írottságát, kulturális kódjait hangsúlyozza, hanem a primer érzéki tapasztalatok reflexióira vállalkozik. - Lapis József szabadpolca Borbély Szilárd, Györe Balázs, Nádasdy Ádám és Takács Zsuzsa új versesköteteiről.

KÖNYVAJÁNLÓ

Takács Zsuzsa: A test imádása

Ki ne törekedne boldogságra? Mi mással foglalkozna a filozófia, a vallás, a költészet, a zene, mint a boldogság elérésnek gyakorlati kérdésével? Ki ne volna végtelenül szabad, ha nem fosztja meg eleve a választás lehetőégétől a hely, ahova született? A test imádása című új kötet, és a még újabb még el sem készült kötet első ciklusa, az India a fenti kérdésre választ keresve fordul az ő vallomásaikhoz (is).

2flekken

Utazzanak csak azok, akik nem éreznek…

(Pessoa)

Csakhogy kisgyerek testében nem régebbi énem élt tovább, egy túlélni vágyó kortalan menekült tanulta a betűket, számokat. - Takács Zsuzsa 2 flekken.

2flekken

Budapest - Madrid - Budapest

Csak az kapjon a visszaútra is érvényes jegyet, aki igazolást hoz arról, hogy látta a Goyákat, és megrendült láttukon. - Két flekken, Takács Zsuzsától

2flekken

Ki a Gazda?

E héttől új 2 flekk-íróink vannak: Takács Zsuzsa, Láng Zsolt és Reményi József Tamás! - Egy éven keresztül havonta egyszer olvashatjuk jegyzeteiket (a negyediket továbbra is egy literás írja). Most először Takács Zsuzsa.

hirdetés