hirdetés
2012. október 25.

Tandori 80

Tandori 80

Litera Rádió: Vastag Margó – Németh Gábor beszélgetése Tandori Dezsővel

Dj Ottlik – A Magyar Rádió Vastag Margó című sorozatában Németh Gábor Tandori Dezsővel beszélgetett, 1995-ben. – Litera Rádió.

Tandori 80

Tandori 80 – Képüzenetek Tandori Dezsőnek

FeLugossy László, Várnagy Tibor és Sugár János kép- és videóüzenetben köszönti a 80 éves Tandori Dezsőt.

hirdetés

Tandori 80

Tandori 80 – Hangüzenetek Tandori Dezsőnek

Garaczi László, Kornis Mihály és Várady Szabolcs hangüzenetben köszönti a 80 éves Tandori Dezsőt.

Tandori 80

Tandori Dezső: Körlevél négyszögesítése II.

A ma 80 éves Tandorit Dezsőt Ferencz Győző, Györe Balázs,  Kántor Péter, Németh Gábor, Tóth Krisztina, Várady Szabolcs és a Litera „kérdezte". Küldeményünkre Tandori Dezső egy vastag borítékban versekkel, rajzokkal, versrajzokkal és képversekkel reagált. Tekintsék meg a „válaszokat".

Tandori 80

Tandori Dezső: Körlevél négyszögesítése I.

„Soha nincs kétszer?" „Egyszer sincs kétszer?" / mit támaszkodsz e falnál, mögötte miféle végtelenbe? – A ma 80 éves Tandorit Dezsőt Ferencz Győző, Györe Balázs,  Kántor Péter, Németh Gábor, Tóth Krisztina, Várady Szabolcs és a Litera „kérdezte".

Tandori 80

Tandori Dezsőt ünnepelik a szépírók

Tandori 80 – 23 koan a költészet becsületéről címmel 2018. december 8-án, szombaton, ma nagyszabású eseményen köszönti a Szépírók Társasága és a Litera a 80 éves Tandori Dezsőt a Szimpla kávézóban.

A hónap szerzője

A hónap szerzője: Tandori Dezső

A Litera minden hónapban „megválasztja” a hónap szerzőjét. Havonta egy író, költő áll a figyelem a fókuszában, aki több műfajban is megmutatja magát. A december rendhagyó hónap lesz, semmi sem lesz benne a hagyományos módon. – 2018 decemberében a 80 éves Tandori Dezső a hónap szerzője a Literán.

LiteraTV

Íróképek - Háy János Tandori Dezső képeiről

2013. december 10-én nyolc kortárs szerző "nyitotta meg" ez alkalomra írt történetével egymás képét és egyúttal magát az Íróképek című kiállítást a Nyitott Műhelyben, a Műhely és a Litera szervezésében. Háy János Tandori Dezső képeiről beszélt.

LITERA TV

Kornis Mihály kortárs költőket mond - Tandori Dezső

Kornis Mihály kortárs költőket mond. Ezzel a címmel indult sorozat a Nyitott Műhelyben. Kornis először Petri György életművéből állított össze versportrét; a második alkalommal pedig Borbély Szilárd verseit sorolta költői nagymonológba, ez után pedig Tandori Dezső versei következtek.

Tandori Dezsőt köszöntjük

A Szépírók Társaságának estjén jártunk, ahol a Tandori Dezső 70. születésnapja alkalmából rendezett beszélgetés résztvevőit kérdeztük az - ezúttal is távol maradt - író műveiről, madarairól, medvéiről és persze a lóversenyről.

Laudáció Tandori Dezsőről

Tandori Dezső vehette át a budapesti Goethe Intézetben a Goethe-érmet. A díj átadásakor Konrád György tartott laudációt.

Natroid sziporkák

Tandori Dezső a Budapesti Goethe Intézetben vehette át a Goethe-emlékérmet. A díjátadáson Konrád György mondott róla laudációt - a laudáció uitán Tandori Dezső 25 perces beszédét, köszönő szavait hallgathatják meg.

hirdetés