hirdetés

tóth tódor: 1 válasz az Átgondolatlan gondolatok-ra

Mrtuzvolte érdekes, sőt nagyon mai gondokra mutat rá. Én ugyan még fiatal vagyok, s nem foglalkozom eleget a művészetekkel érzésem szerint, ám ennek az az oka, hogy hasonlóan érzek, mint mrtuzvolte.
Lassan semmink nem marad, saját magunkon kívül és ez elembertelenedéshez vezet. És ezen nicns semmi meglepő hisz annak a századnak a termékei vagyunk ahol, olyan művészekért vagyunk oda mint Camus, Sartre meg egyéb borzalmak. Az emberek pedig csöndes zugért kiállatnak, misztikáért. Mi keresztény emberek (legalább is ahoz a kultur körhöz tartozunk, sajnos sokan nagyon vékony szálakkal) leköptük a vallásunkat, és művészeti hagyományainkat, Mrtuzvolte érdekes, sőt nagyon mai gondokra mutat rá. Én ugyan még fiatal vagyok, s nem foglalkozom eleget a művészetekkel érzésem szerint, ám ennek az az oka, hogy hasonlóan érzek, mint mrtuzvolte.
Lassan semmink nem marad, saját magunkon kívül és ez elembertelenedéshez vezet. És ezen nicns semmi meglepő hisz annak a századnak a termékei vagyunk ahol, olyan művészekért vagyunk oda mint Camus, Sartre meg egyéb borzalmak. Az emberek pedig csöndes zugért kiállatnak, misztikáért. Mi keresztény emberek (legalább is ahoz a kultur körhöz tartozunk, sajnos sokan nagyon vékony szálakkal) leköptük a vallásunkat, és művészeti hagyományainkat, nevetségessé tettük az egyszerűséget, és elvettük a vallástól a művészetek legitimizációját! Lehet ezzel nem egyet érteni, ám figyeljük csak meg, hogy milyen nagy képűek vagyunk és lenézőek vagyunk a keresztény vallásal. Folyamatosan fel hánytorgatjuk az egyház múltját, én azonban meg kérdemm tőletek! MI a frásznak azzal foglalkozni? Törekedj a jóra, és ne keverd össze a saját kultúrád alapjait (a kereszténység) egy szervezettel. A kettő nem egy és ugyan az (sajnos).
Tulajdon képpen a a római birodalom és a görög civilizáció is ebbe bukott bele (sok minden közt)… Be kell látni, a művészet nem a végső határ, csak egy magasabb rendű kommunikáci forma, legalább is ebben az állapotában, és nem tudom, hogy változtatni akarunk-e ezen.

Ha valami megnyugtatóra vágyunk pedig ebben a világban akkor forduljunk Borges -hez és Coheljo-hoz vagy Tarkovszkijhoz. Arra van igazából szükségünk. Nem pedig erre az elgépiesedet, rendszerezet, még is szabálytalan világra.

hirdetés