hirdetés

mrtuzvolte: 3-as számú történet

E.R.-nek két szenvedélye volt: az íjászat és az asztrológia.Kisgyermek kora óta titokzatos módon vonzotta őt az íjak és nyilak világa, iskolás éveitől kezdve pedig módszeres érdeklődéssel kereste-kutatta e két, emberi erővel működő ősi fegyver történetét.
Senki sem csodálkozott, hogy amikor elérte az alsó korhatárt, már másnap felvételét kérte a nagyhírű íjászklub, a Tell Vilmos Íjászegyesület tagjai közé.Szorgalma és rendkívüli tehetsége miatt rövidesen az egyik legjobbként említették nevét azok között, akik valaha is íjat vettek kezükbe az emberiség hatezer éves története folyamán.
A másik kedvenc időtöltése a misztikus tudományok tanulmányozása volt.
Ha éppen nem gyakorolt vagy nem megszámlálhatatlan féle, meghatározhatatlan eredetű nyilait, íjait, nyílvesszőit ápolta és rendszerezte,(még a braziliai őserdőkben élő abipón törzs által használt fúvócsöve is volt, eredeti, méregbe mártott vesszőkkel), akkor valamelyik okkult tudományokkal foglalkozó könyvét bújta.Szobájában a polcok, szekrényfiókok már rég nem tudták befogadni a varászlások és jövendőmondások temérdek könyvét, nem is beszélve a jövő látásához szükséges számtalan egyéb kellékről: bármerre tévedt a szem, a szekrények tetején, az asztalokon, mindenütt asztrológiai naptárak, sorsvető eszközök, jóskártya-csomagok hevertek.

E.R.-nek volt egy rossz szokása: néha előfordult, hogy nagyobb versenyek előtt nem tudott ellenálni a kísértésnek, és -ahogy Ő nevezte- " futó pillantást" vetett a következő pár nap várható eseményire.Tekintettel a hétvégén megrendezendő országos bajnokságra,most is megfordult fejében a gondolat, de végül elhessegette magától a csábítást.

Azon a szombat reggelen nem ébredt fel az óra csörgésére. A szomszéd kutyája verte fel álmából,ahogy a kukákban túrkáló csöveseket ugatta.
Öt perc alatt megmosakodott és magára rántotta ruháit.Gyorsan felkapta versenyíját és tegezét, majd kirohant a szobából.
Nem vette észre, hogy amint elsietett a polc előtt, a mozdulatai által keltett légáramlat lesodorta az öreg sorskártya két legfelső lapját.

A lapok egészen valószínűtlen röppályát írtak le a levegőben, és végül a szőnyegre hullottak.

Az egyik kártyán az ügyesség és hírnév jelképe volt: egy díszes nyíl, tizenkét ezüst nyílvesszóvel.

A másikon a csomag legrettegettebb figurája vágtatott sötét lován, suhogó fekete köpönyegében,amint félelmetes kaszájával lesújtani készül.

(folyt.köv.)

hirdetés