hirdetés

ww95: Bulvár 2

Bulvár 2

Íme! Újra önökkel itt a Csatornán! És a vendégek vendége,mindannyiunk Joszefje, a gyilkolás cárja, a népirtás világbajnoka, a legtotálisabb elnyomás megvalósítóinak atyamestere, akire a legdurvább pribékjei is könnyes szemmel tekintenek!
-A meghatódottságtól szinte szóhoz sem jutok. De azért megemberelem magam. Kedves Gazda elvtárs,ha megengedi hogy a munkatársai által használt vidám becenevén szólítsam, hogy s mint mostanában? Keveset hallunk önről.
-Szószó elvtársam. Kissé hátrébb húzódtam mostanában. Tudja az egészségem. Kemények itt nálunk a telek, különösen fent északon.
-Igen, apámnak volt szerencséje megtapasztalni a híres orosz vendégszeretet,a sok-sok vidám téli ünnepet önöknél.
-Na! Örömmel hallom,hogy tettszett kedves,vidám jókedvű munkás paraszt országunk. Látja ezért dolgoztam én 14-16 órát naponta,hogy a kedves külföldi vendég is élvezhesse a sok pozitív eredményt,amit népünknek sikerült elérnie.
-Mi is hallottuk,hogy sokszor éjszakába nyúlt,mire a több ezer halálos ítéletet sikerült aláírnia. Bizony kemény munka lehetett.
-Hát sokszor nem volt könnyű,ügye. De a tervet tartani kellett. Ilyenkor mindig arra gondoltam, hogy a sok elvtársnak, akik végrehajtják, mennyivel keményebb a munkájuk. A sok tarkólövés, hullák eltakarítása, a vér pucolása. Ez mindig erőt adott a további kemény munkához.
-Hát igen. Nem lehetett könnyű. Néhány szakmai jellegű kérdést ha megengedne.
-Hogyne,csak tessék.
-Mi a titok, amit ön tud? Sokan próbáltak már összekovácsolni nagy birodalmat, irtották a népet, öldököltek ahogy tudtak, mégis csak kisiparosok voltak önhöz képest. Elárulna valami kulisszatitkot?
-Mi is a titok? Nem kell nagy dolgokra gondolni. Apró pici kis ötletek. Az első szerintem,hogy aki a véreskezű diktátor kemény és nehéz munkájára adja a fejét, teljesen legyen immúnis mindenféle emberi érzéssel szemben. A szeretet nevű szót törölje a szótárából, sőt ha lehet az összes könyvből töröltesse ki. A másik a mentális kontraszelekció.
-Ha bővebben kifejtené. Mi is lehet ez a dolog?
-Nos. Rájöttem egy idő után, hogy a parttalan vérengzés nem elég. Lőj tarkón tízezer embert, jön helyettük másik százezer. Olyan munkatársakkal kell körülvenni magad, akik ezt a munkát profin elvégzik helyetted. Neked ezután nem kell a pepecs munkával foglalkozni. Az operatív irányítással kell foglalkoznod. Úgymint:hová építsünk valami monumentális építményt,mely megvalósítása közben a lehető legtöbb áldozatot lehet felmutatni. Egy apró nyüanszot had említsek. A nagy építkezések kezdetekor egyből agyon kell lőni az összes munkavédelmist.
-Nem is gondolnánk, hogy mily sok apróságra kell figyelnie egy igazi véres zsarnoknak. Az előbb említette a mentális kontraszelekciót. Ha mondana erről valamit.
-Ja, igen. Én ezt arra értem,hogy a helytartóimnak,pribékjeimnek, ma ezt úgy mondják holdudvaromnak csak lelkileg teljesen sérült, lehetőleg intelligens, de teljesen gerinctelen, talpnyalásra hajlamos,csak negatív emberi tulajdonságokkal rendelkező egyént szabad engedni. És láncon kell őket tartani, megalázni őket, had tanuljanak rendet.
-Bizony nem is gondoltunk volna erre. De hát mi nem is tudtunk akkora birodalmat építeni,mint ön. Eszmei segítségre nincs is szüksége egy diktátornak?
-Dehogynem. Erre jól ráérzett. Végy valami pozitív vagy negatív eszmét,forgasd ki az elméleteit, úgy, hogy senki ne tudja,hogy mit is jelent. Szabadon értelmezd dogmáit, csürd-csavard őket úgy,hogy bárki bármit tesz,ha nem tettszik neked a pofája, ennek az eszmének az ellenségének nevezhesd. Ha ügyes vagy, még az áldozataid is úgy érzik,neked van igazad.
-Ez már szinte egy egyetemi előadásnak is elmenne.
-Szoktam is tartani ilyeneket. Sok jó egyetemnek vagyok a díszdoktora.
-Gratulálunk önnek ehhez is,meg a húszmillió négyzetkilóméteres birodalomhoz. Meg ne feledkezzünk arról a néhány tízmillió áldozatról sem,akit sikerült likvidálnia.
-Köszönöm szépen.
-De a műsornak folytatódnia kell. Erre még Sztálin elvtársnak is figyelemmel kell lennie. Jöjjön tehát egy jó kis zaftos reklámblokk, utána azonban jön meglepetés vendégünk! Ne menjenek sehova! Nem viccelek!

hirdetés