hirdetés

Sastoll: Címtelenség címén címtelenül

Tisztelt Szerkesztő Úr!

A jövőben minden anyagot Cím nélkül címmel küldök Önnek. Indokaim a következők:
1. Már minden jó címet lenyúltak ezek a köcsög írók. A fene ott enné meg őket, ahol vannak vagy nyugszanak!
2. Milyen izgalmas lehet, ha maga az olvasó ad címet további remekműveimnek. Dógozzon az a szövegkéjenc! Valamint örömöt is okozhatok ezzel neki, mert alkotóvá válik (képzeli) azzal, hogy megkreál egy neki tetsző címet.
3. Kereken ez a négymilliomodik szövegem és higgye el teljesen kifogytam az ötletekből. Éjszakánként csuromvizesre izzadt ágyneműben riadok fel, és sikoltozva tépem ki magam a Címadó Szörny karmaiból. Már Xanaxot szedek, de nem használ.
4. Ha nem tudná, csatlakoztam az ultragótmodern irányzathoz.
5. Mindenki gondoljon azt, amit akarok, és én mindenre gondolok, amit ők akarnak. Na nehogymá' én mondjam meg, hogy miről is írtam. Hogyne, hogy aztán majd félreértsenek!
6. Jaj, haggyon má' békiben ezzel a címadósdi mizériával! Ott van a szöveg, tessék olvasni, abban minden benne van. Szabad kéz, szabad gondolat, szabad vers, szabad szöveg, szabad szappanozni.
7. Na most mondja, nincs címe, és akkor mi van?!
8. Felülemelkedtem. Mindenen. Könnyű repülésben vagyok. A lényegre koncentrálok. Nem a konvenciókkal szakítottam, hanem rájöttem, hogy micsoda értelmetlen marhaság, funkciótlan nyomorgatás és lényegtelen erőlködés címet adni. Maga ezt nem értheti, túlságosan ódivatú, földhözragadt, egyáltalán le kéne már váltani magát. Na!
9. A címnélküliség mély tartalommal bír. Szerves része a szövegnek. Maga csökött agyú, el ne képzelje, hogy nem tudatos választás. Maga nem ért semmit. Ne olvasson!
10. Nagyapám elkártyázta a családi kutyabőrt, én lóversenyeztem, kurváztam és így elúszott a címzetes egyetemi tanárságom is. Semmiféle címmel nem rendelkezem már. Hát akkor hogy a büdös életbe osztogassak én címeket a nincsből?
11. Addig nem adok címet, amíg ki nem fizeti az elmaradt honoráriumaimat! Ez az utolsó szavam és punktum.

Tisztelet L!: Unadressed Iván

hirdetés