hirdetés

Sastoll: Harmadik nap

Visszaváltotta az üvegeket. Az üvegváltó a megváltó. Neki sikerül. Naponta.
A másik? Az, állítólag megváltotta a világ összes bűnét. Kár. Azóta nem lehetséges bűn nélkül élni. Olyan nincs, hogy valami nélkül élni, ami nincs is. Nélkülözni a semmit. Így hát céltalan a bűnözés, hiszen megváltatott az összes és meg is bocsáttatik. Teljesen hiábavaló vétkezni. De hát hiányzik a jó megértés technikája. És csinálják, csináljátok, csináljuk...vett öt üveg sört. Kurva a betű!
Szűrőtlen cigaretta. Mezítlábas. Zamatos, nem tapasztja le a mellett, nem okoz száraz köhögést. Finom. Csak a tiszta megérlelt dohány. Semmi adalék. Egyszerűen növényi árjáró a másik oldalra. Ott nincs nyelv. Nincs semmi közvetítő eszköz, közeg, médium, csak a gondolat. A saját gondolat félreérhetetlen.
Fehér A/4-es lap képernyőre vetített imitációja előtt ült és ivott.
Minden készen áll. Felkészültem. Vinnyogni fogsz, olyan egyszerű, de soha nem gondoltál rá. Most megtudod. Nem tudod nem megtudni. Késő visszafordulnod, mert mindig is erről akartál kérdezni. Hát lásd meg, mint Aegistus, Orestest. Itt áll előtted.
De nem írta le, hogy mi az az egyszerű és univerzális metódus, ami az élet történéseit mindig minden esetben ugyanúgy generálja le. A mindenkire érvényes történés-döntésrendszert.
Egyszerű, mint a pofon, locsolta a pohár mellé a sört a röhögéstől. Úgy röhögött, hogy a könnye is kicsurrant.

hirdetés