hirdetés

Peleraradidepon: Kókatag Kunkor (népmese)

Hol volt, hol nem volt... talán a Kosztolányi téren, ahol egy dúsgazdag miniszter bulizott híveivel.

Az Index tudomása szerint az információk eddig titkosan kezelt forrása a Kosztolányi téri Tranzit Art Café volt, ott rendeztek február 5-én a szabad demokraták liberális értelmiségi találkozót. Az esemény Kóka SZDSZ-es pártelnök-választási kampánya részének tekinthető, bár a jelölés akkor még két napig nem volt hivatalos. A találkozón rengeteg Kóka-párti politikus is részt vett, Kuncze Gábor expártelnök beszédet is tartott. A mintegy százfős társaságban ott volt Kukorelly Endre, Kerényi Miklós Gábor, Daróczy Ágnes, Varga László, Mészáros Márta, Bojár Gábor, Pohárnok Mihály, Rajk Judit. A résztvevők postán kapták a meghívókat.

Aki nem hiszi, járjon utána.
Térdig elkopik a lába (vagy levágják).

A lényeg, hogy Kukorelly SZDSZ-es. Ez most a hír. És ez új megvilágításba helyezi egész pályafutását, a fejére záporozó díjakat, agyondícsért műveit.
Még azon is érdemes lesz elgondolkodni, hogy a 80-as évek közepén, amikor a József Attila Kör (JAK) folyóiratot hozhatott létre, ahol publikálhattak volna a rendszerrel szembenállók, miért éppen Kukorelly és friss MSZMP-tagkönyvvel a zsebében Csordás Gábor szerveztek 84-es kijárat néven új tábort, megosztva ezzel a JAK tagságát - és az ellenszegülés helyett az apolitikus posztmodern baromkodást juttatták diadalra. Hiába, a hatalom már akkor tudta, hogy "Divide et impera", oszd meg és uralkodj, Kukorelly pedig mindig is szeretett dörgölőzni a hatalomhoz.
Szomorú, hogy most elérhetetlen morális magaslatról csap le azokra, akik őt ekkoriban állítólag üldözték, megfigyelték, stb.

Nem üldözte őt akkor senki. Ő már akkor is a rendszer kegyeltje volt. És ma is az.
Boldogan él.
Akik meg valóban szembeszálltak a Kádár-rendszerrel, azok már meghaltak. Lélekben mind, de legtöbbjük testben is.

Kunkor pedig Kóka révén hamarosan megkaphatja a Kossuth-díjat is.

hirdetés