hirdetés

: Mameluk - ahogyan Láló látja, 3. rész

További rokonok:

• Rossz a rosszal, de rosszabb a rossz nélkül (közben fenyegetően lengeti mutató ujját). Én majd közhelyekben elmondom mi a helyzet, s ha rám hallgatsz, meg is fogsz gyógyulni, amúgy közhelyesen, mint a sicc. Mit gondolsz, a férjed is meddig tűri ezt? S ha meg, meg kell halni, nincs mese, én is 70 éves vagyok, maholnap én is megyek a gödörbe.
( nagybácsi)

• Én már öreg vagyok, sok mindent megértem, sokat láttam, de ilyent még nem értem. Egyébként pedig a kolozsvári házat nem adom, amíg élek, abból nem esztek, Drágáim. Ja, meg Váradra sem megyek, engem itt szeretnek.
( nagymama)

• Igen ez így van, én is a gerendán ugrabugrálva vesztettem el. Én már csak tudom, hogy fáj veszíteni.
(hívő testvérnő-rokon)

• Mit is mondhatnék, fordulj az Úrhoz, majd az megsegít valahogyan, mert az nem hagyja, hogy az Ő báránykái elvesszenek, s imádkozz sokat, meg különben is minden meg vagyon írva a Bibliában, s hamarosan jön majd a Megváltó, s az majd minden problémát megold majd, még a tiedet is.
(hívő testvér-uncsi)

• Engem most ez a kérdés nem foglalkoztat, van nekem elég bajom, most legutóbb sem vittek el anyámék nyaralni külföldre, csak az Artúrékat, és ez nagyon bánt engemet, mint Petőfit az egy gondolat, meg még itt van nekem a Melinda is, meg én különben is elfogult vagyok az orvos társadalommal, mivelhogy én is oda tartozom.
(másik hívő testvér-uncsi)

• Ne haragudjatok, de nem érek rá, mert folyton lótok-futok, mennem kell Losoncra szavalni „kicsi szíveim”, meg a Színház is leköti az összes energiámat, majd én adok elég pénzt a Kicsi Szívemnek (ha elég ügyesek, s kisírják belőlem), Ő majd mindent megold helyettem is, ha az ideje engedi. Meg még a gyerekeket is össze kell szednem, szanaszét vannak a 2 nagyinál, s még a díszlet sincs meg, a szinkronba is várnak, azt sem tudom hol a fejem, a hajam, a fésűmről már nem is beszélve.
(V. sógor)

Még egyszer a pszihó izé:

• Hát ilyen nincs, ez mind klinikai eset, inkább visszaadom a diplomámat, mint hogy ezekkel én még egyszer foglalkozzam, mert az lesz a vége, hogy én is mehetek agyfűrkészhez, s rögtön kiugrom az ablakon, ha megkérdezi a kolléga, hogy most akkor „akarok-e beszélni róla?””.

hirdetés