hirdetés

purtugaal: Sötétség ideát

A.
-Köszöntöm nézőinket.Az "Elmúlt óra legjobb regénye"cimű műsorunk 11 órai adását látját.Ezúttal John John Green "Sötétség odaát" cimü regényéről beszélgetünk a szerzővel.
Itt van tehát a stúdióban J.J.G.,ahogy rajongói hivják a népszerű polihisztort, mindenki iró-grafikus-fizikus-TV szakkommentátor-cimoldalszereplő-plébánosát..
-Nos,elkészült új regénye,és a Sonda Deltosz előrejelzése szerint minden eddigénél sikeresebb lesz,elsősorban dél-borsodban,és baranyában.
-Köszöntök mindenkit.Hát igen,és ők nem szoktak tévedni,csak néha.Nagyritkán.Hébe-hóba.Dinom-dánom.Etyem-petyem.Fűvel-fával.
-Abraka-dabra.
-Azt nem is igy kell leirni.
-Tényleg.Szóval.A regény a „Világosság ideát” folytatása tulajdonképpenis,meg nem is.Esetleg triológia várható?
-Nem.Quatro-disz-ológia.
-Aha.
-A harmadik rész A „Félhomály a kettő között” lesz.
-Megtudhatnánk valamit a regény születésének körülményeiről?
-Tollal irtam.
-És a tartalomról?
-A sötétségről szól,odaát.
-Remek,remek.Mint tudjuk Ön amellett hogy iró,számtalan dologgal foglalkozik az iráson kívül.Mint grafikus-fizikus-Tvszakkommentátor-cimlapszereplő-plébános lett népszerű.Ezen a vonalon készül valamire?
-Én meg tudom számolni.
-Tessék?
-Azt mondta számtalan.Meg lehet számolni.
-Értem.
-Nem sokára adásba kerül a „Vakitó” cimü filmsorozatom.Azonkivül vakfekete grafikáimból nyilik kiállitás a Nemzeti Galériában.
-Értem.Halll…
-Dolgozom a szakdolgozatomon a már szinte elviselhetetlenül fényes csillagokról,szakkommentálom majd a hecc kedvéért megismételt Brezsnyev-temetést,és holnap újra cimlapon leszek a 25.Óra reggeli számában,mint „A plébános,aki lelőtte Liberty Vallenc-et.
-Nos igen.Lássuk csak.Úgy tünik a fény és árnyék viszonya különösen érdekli mostanában.
-Igen-igen.Újjabban rákattantam a témára.Idegesit.Lelkesit.Molesztál.Elborzaszt.Kikészit.Porlaszt.Örömmel tölt el.Megfélemlit.Gyengit.Fáraszt.Támaszt.Feldob.Értésemre adja.A mennybe repit.A vesémbe lát.Untat.Dermeszt.Ta…
-Kedves nézőink,12.05-kor találkozunk legközelebb, addig is Jó Elődhöz szól a fóka.
-Békit,Roncsol. Sza…
-Viszontlátásra!
Z.

hirdetés