hirdetés

Ez történt – 2014 képekben

2014. december 31.

Végignéztük, mi történt velünk 2014-ben, volt-e tavasz, nyár, ősz és tél. Arra voksolnánk, hogy igen. Válogattunk pár képet Valuska Gábor fotóiból. Győződjenek meg róla önök is!

hirdetés

Először is ott kezdődött az év, hogy véget ért az előző. Méltón megünnepeltük a Trafóban játékkal és muzsikával, Rigolettóval, Traviatával, Pillangókisasszonnyal, Háry Jánossal – Parasztbecsülettel...

2014

Aztán gyorsan kitavaszodott a Millenáris-kertben, a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál tiszteletére, és hogy el lehessen lőni ezt a fotót, főszerkesztőnkkel a középpontban. Előtérben: Winkler Nóra és Sofi Oksanen, a fesztivál díszvendége.

2014

Az év eseménye már tavasszal megtörtént. Hogy ne felejtsük, hallgassuk meg újra:

Aztán nyomoztunk a képtolvaj után. S bár az eltűnt Csontváry-kép felkutatásában a rendőrségnek túl sok segítséget nem nyújtottunk, félelmetes zenék (Márkos Albert) és képek kíséretében átadtuk a Litera-díjat Babiczky Tibornak és jutalmaztuk a nyílt pályázat legjobbját, aki nem más lett, mint új szerkesztőnk (akkor még nem tudtuk), Csutak Gabi.

2014

2014

Tavaszra nyár jött, mint az legtöbbször előfordul, megérkeztek a gólyalábak a Vörösmarty térre, ahol nem mellesleg beköszöntött az Ünnepi Könyvhét, könyvekkel, dedikáló és fotózkodó írókkal-költőkkel...

2014

2014

Nagyviziten jártunk Csobánkán és a Kosztolányi Dezső téren. Csobánkán Németh Gábort, a Kosztolányin Poszler Györgyöt látogattuk – és faggattuk végkimerülésig.

2014

2014

Majd egyszer csak 12 évesek lettünk! Ekkor már ősz volt, s az utcán ácsorgáshoz sem túl hideg. Szekeres Dóránk gyermeke mindeközben csak nőtt, növögetett.

2014

2014

Törzshelyünkön, a Nyitott Műhelyben egész évben töretlenül zajlott két sorozatunk, az Előhívás és az Írómozi, majd egyszer csak arra ébredtünk, hogy december 30-a van, amely nap – mint azt bizonyára mindenki tudja – a Litera életének nagy napja minden évben. De erről többet majd jövőre mesélünk.

hirdetés
A Litera kommentelési rendje 2016. szeptember 19-től megváltozik, ezentúl Facebook-oldalunkon várjuk a hozzászólásokat.